Salutare, masina a implinit ieri 80.000 km
si aproximativ 15.000 km de cand este in posesia mea.
Pana in momentul de fata nu am intampinat decat 2 probleme:
1. Planetara dreapta a inceput sa vibreze puternic, iar in momentul in care am desfacut-o in vederea inlocuirii sau reconditionarii am constatat urmatorul fapt: fostul proprietar a lovit (banuiesc) suportul de prindere al rulmentului de la planetara, fiind afectat si rulmentul intermediar. Suportul fusese lipit, incarcat cu material si alezat, iar rulmentul a fost inlocuit cu unul frantuzesc, de proasta calitate si mai mic decat cel original.
Rulmentul in timp s-a spart, iar planetara a inceput sa vibreze fiind afectata si tripoda
. Am fost nevoit sa o reconditionez si sa schimb rulmentul. Va dati seama ca pana la constatarea cauzei ma intrebam cum a fost posibil ca tripoda si rulmentul intermediar sa cedeze la asa putini km...
2. Aer fals pe la intrarea gazelor de carter in admisie. Motorul, dupa ce se incalzea, se tura usor la ralanti si nu mergea perfect rotund. Se auzea un suierat asemanator unei conducte de apa calda sub presiune si un fasait (nu stiu sa descriu concret sunetele
). Cauza: furtunul gazelor de carter intra intr-un dispozitiv cilindric, situat pe admisie, in interiorul caruia era o supapa din cauciuc si un arc. Supapa era sparta. Rezolvare: anularea gazelor de carter (am tras un furtun din capacul de la motor sub masina si am astupat gaura de la admisie, ca la vechea Dacie
)
Alte probleme nu am avut, masina merge perfect, sunt multumit de ea. Consumul este relativ ok, nu este ceva exagerat, pana acum am o medie de 11-11.5% in Bucuresti si de la 6.5 la 8.5% in afara, depinde de drum, viteza, stil de mers etc.
http://alfaclub.ro/forum/viewtopic.php?f=74&t=18579" onclick="window.open(this.href);return false;
ex: AR 164 2.0 ts "1993" :
viewtopic.php?f=79&t=2524" onclick="window.open(this.href);return false;