It is currently 20 Apr 2025, 04:26

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 1458 posts ]  Go to page Previous 124 25 26 27 2859 Next
Author Message
 Post subject: Re: Planurile Alfa Romeo
PostPosted: 09 Dec 2013, 14:39 

Car: o cisterna
La o conferinta desfasurata pe 5 Decembrie Fiat a reconfirmat ideea de a relansa Alfa Romeo ca o adevarata marca premium, la acelasi nivel cu cei ce domina astazi piata, folosindu-se de elementele caracteristice Alfelor de mai demult:
Goldman Sachs - Annual Global Automotive Conference Quote:
ALFA ROMEO: MOVING TO THE HEART OF THE PREMIUM MARKET

•Strong brand heritage

•Focus on brand DNA (sportiness, performance, style) for sedans, X-overs and specialties

•Technical product solutions on par with peers, leveraging capital and cost synergies available in Group portfolio

•Improving brand image and awareness, through focus on product excellence as per Maserati experience

•Distribution across all regions
Tot pdf-ul dat publicitatii contine analize foarte interesante, dar nu de planuri si declaratii bombastice am dus lipsa in ultima vreme...

Revenind, apreciez mesajul lui Cristian_Nita de mai sus, cineva care lucreaza in domeniu poate avea acces la informatii care sunt ascunse muritorilor de rand. Pare SF, dar se intampla... in ultima vreme tot ies in teste pe portile fabricilor Fiat diverse Mercedes-uri CLA si Audi-uri A3 Sedan. Se pregateste cum spuneau si nemtii in articol o Giulietta in 3 volume?!
Attachment:
21450-1.jpg
21450-1.jpg [ 99.53 KiB | Viewed 1185 times ]
Are logica: dupa amanarea lansarii Giuliei si luarea deciziei de a proiecta o platforma dedicata cu tractiune posterioara ar trebui umplut golul de produse pana in 2016.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 09 Dec 2013, 14:44 

Car: GTV
Mai bine s-ar concentra pe fiabilitate decat pe alte povesti cu care doar iau ochii.

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

PostPosted: 09 Dec 2013, 14:51 

Sa stii ca fiabilitatea Giuliettei nu e deloc mai proasta decat a concurentelor, chiar si germane! Iar o versiune sedan mi s-ar parea o varianta rationala si bine venita.

Ex: FURIA ALBA, AR 159 JTDM, 210 CP

PostPosted: 09 Dec 2013, 14:53 

Car: 115/960
Si nici a 59lui, i must say..

PostPosted: 09 Dec 2013, 14:57 

Tudy, din nou fara suparare, dar vorbesti ca sa te afli in treaba, cu o retorica tipica vw/bmw-e-masina-suprema-italienii-fac-rahaturi. Giulietta este una din cele mai fiabile masini din Europa, lucru demonstrat de ultimele studii de piata in ceea ce priveste satisfactia clientilor.
Imi pare rau ca sunt pe fuga acum si nu am la indemana informatiile, pentru ca imi place sa si argumentez ceea ce afirm. Dar o sa revin cu linkul repectiv.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 09 Dec 2013, 15:19 

Pai nu am zis ca sunt rahaturi, dar din experienta mea cu masina mea, tot ce poate sa se strice se va strica la un moment dat. Comparand cu alte masini pe care le am in familie, 159 e singura care are mereu vreo problema si trebuie schimbat ceva la ea. E adevarat ca e si singura cumparata SH, dar dupa 4 ani de cand e la mine si schimband totul pana acum, nu mai e nicio legatura cu vreun proprietar initial.

Si uitandu-ma pe forumul asta, observ ca nu sunt singurul care are mereu cate ceva la masina. E adevarat ca nu citesc alte forumuri ale altor marci auto, dar din ce am vazut aici pe forum, imi dau seama ca asa este. Cred ca o singura masina am vazut pe forum fara probleme.

Asta e singurul meu repros fata de Alfa Romeo. Degeaba se vrea masina premium daca nu se comporta asa. Degeaba arata bine si materialele din interior sunt de caltiate daca masina se strica toata ziua. Dupa parerea mea nu e indeajuns sa o construiesti cu materiale de calitate ca sa fie premium, trebuie sa fie si bine construita. Eu mai degraba consider o Toyota sau Mazda ca fiind premium in defavoarea unui VW sau Audi. Design-ul e slab la japoneze, dar fiabilitatea e crescuta, iar mie asta imi spune ca e un produs premium.

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

PostPosted: 09 Dec 2013, 15:50 

Fiabilitatea nu e mereu criteriul hotarator. Asa au avut si multi dintre prietenii mei impresia despre 159, ca sta prea mult in service, dar asta doar pentru ca o duceam pentru cea mai mica problema, pentru care nu as fi dus Fordul dinaintea Alfei niciodata.
La limita, un carucior de butelie (facut cu ceva simt de raspundere) va fi mereu mai fiabil decat o masina... Vrei sa faca lucruri, sa traga motorul si sa te simti sportiv, te poti astepta si la probleme.
Am multi cunoscuti care au BMW, ca sa ma refer la o marca apropiata de Alfa, si nu vrei sa stii ce probleme au cu masinile si cu service-ul. Din alea cu chiuieli, reclamatii la producator, amenintari cu procese, etc.
Pe de alta parte, nu mi-as lua Toyota nici daca ar functiona 50 de ani fara reparatii. Ca doar d-aia scriu pe forumul asta, nu? :mrgreen:

PostPosted: 09 Dec 2013, 16:26 

Car: 156
@tudy : vorbeste pentru tine, nu generaliza. Fa bine si da bani pe masina de noua, intretine-o si apoi spune-ne cat de buna/rea e. Eu mai am cateva zile si fac 5 ani cu a mea, in afara de turbina pe garantie care suiera si admisie care incet incet s-a colmatat nu am ce sa reprosez masinii. Merg foarte mult in oras, probabil si de aici parte din "problemele de mai sus. Asa ca nu mai lua doar exemplul masinii tale care nu e chiar asa cum iti doreai. :peace:

ex: Giulietta M-air TCT 170hp
ex: 156 3.0 v6 racecar
ex: 159 2.4 Q4 TI
ex: 156 2.0 JTS
ex: 147 1.6ts 120cp

PostPosted: 09 Dec 2013, 16:28 

nu intru un comparatii cu alte marci, cu atat mai mult cu cat am un exemplu (chiar in familie) care contrazice exact ce spune Lucian :wave:. Am invatat in timp ca nu parerea a doi-trei oameni este definitorie ci exact parerea celor multi. In alta ordine de idei, fiabilitatea 59-lui si mai ales a celor ce au urmat dupa el este OK, la nivelul concurentei sau chiar peste, depinde pe cine intrebi. (conteaza mult si cultura poporului pe care il intrebi - un francez nu o sa iti zica vreodata ca alfa e mai fiabila decat cocoselul lor pricajit.)

Lipsa produselor si a unei strategii consistente le-a dat italienilor batai de cap in ultimul timp, nu fiabilitatea.

PostPosted: 09 Dec 2013, 16:46 

Ma oameni buni, eu mi-am spus parerea vizavi de experienta mea. Nu imi place sa ma iau dupa vorbele altora si sa cred tot ce aud. Ce am vazut despre Alfa am vazut pe forum si de aici si parerea mea. Plus experientele mele. Nu am fugit sa vand masina pentru ca are probleme sau nu am lasat-o sa se duca naibii vreodata, ba chiar de cand am dat de tzivi i-am facut tot ce a trebuit, ba chiar si multe lucruri in plus. Daca nici eu nu am avut grija de masina, intrebati-l pe el.

Nimic nu e perfect, iar Alfele sunt departe de a fi perfecte. Nu inteleg de ce trebuie aparata marca mereu indiferent de subiect sau de ce reprosuri se aduc. Daca zice cineva ca Mito nu arata atat de bine, e pus la colt. Daca eu am spus ca nu mi se pare 159 ca fiind o masina fiabila, toata lumea se simte ofensata si ma trimite de obicei la masinile nemtesti.

Am Alfa Romeo si cel putin pentru urmatorii 2 ani nu intentionez sa imi schimb masina. Eu imi spun problema pentru ca e reala si inconvenienta. Nu am zis MUE Alfa si BMW RULZZZ. Ce naiba, nu mai cititi pe diagonala.

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

PostPosted: 10 Jan 2014, 11:01 

Amplu interviu pe trei pagini cu Marchionne in "La Repubblica" de astazi, primul pe care il acorda dupa anuntarea preluarii restului de actiuni Chrysler. La fel de deschis sau enigmatic precum il stim, depinde cum alegi sa privesti lucrurile. Nu stiu daca articolul exista si in versiunea on-line, dar macar asta trebuie sa o impartasesc cu voi:

Attachments:
23693-1.jpg
23693-1.jpg [ 119.58 KiB | Viewed 1411 times ]

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 10 Jan 2014, 12:27 

Eu italiana stiu doar de la stramosul Traian. Oare la ei aprile inseamna aprilie? Anul asta?? Vom vedea noi modele Alfa???
Mor de inima... :yikes:
Ma duc sa imi iau vreo douajdemii de actiuni Fiat! :run:

PostPosted: 10 Jan 2014, 16:07 

Carcotasii ar spune ca este vorba de 1 Aprilie. :)
Da, in Aprilie va fi prezentat noul plan industrial. Si cate au mai fost doar de cand discutam nou aici... doar ca de data asta, chiar am incredere ca se va realiza, putem privi viitorul stiind ca lucrurile bune sunt iminente.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 10 Jan 2014, 17:12 

Car: Alfa Giulia 2.0T
Ai uitat cea mai suculenta parte. Am decupat eu din acelasi articol de pe site. merci, Marius. Articolul este integral reprodus si online, vezi mai jos:

Allora perché non lo avete fatto prima?
"Mi servivano due cose: la capacità finanziaria, e oggi finalmente Chrysler come utili e come cassa mi copre le spalle, e un accesso al mercato mondiale. Oggi se mi presento con l'Alfa negli Usa ho una rete mia di 2.300 concessionari capaci di portare quelle auto dovunque in America, rispettandone il dna italiano".

Dunque mi pare di capire che non venderà l'Alfa Romeo ai tedeschi, è così?
"Se la possono sognare. E credo che la sognino, infatti. L'Alfa è centrale nella nostra nuova strategia. Ma come la Jeep è venduta in tutto il mondo ma è americana fino al midollo, così il dna dell'Alfa dev'essere autenticamente tutto italiano, sempre, non potrà mai diventare americano. Basta anche coi motori Fiat nell'Alfa Romeo. Così come sarebbe stato un errore produrre il suv Maserati a Detroit: e infatti resterà a casa".

Traduc: Atunci de ce nu ati facut-o pana cum? (se refera la reinventarea Alfa Romeo si Maserati)
Imi trebuiau doua chestii: capacitatea financiara si azi in sfarsit Chrysler imi acopera spatele cu profituri si cash(flow), si un acces la piata mondiala. Azi daca ma prezint cu Alfa in USA, am o retea de 2300 de concesionari capabili sa imi duca acele masini oriunde in America, respectand dna-ul italian.

Deci inteleg ca nu veti vinde Alfa germanilor, asa e?
Ei pot visa asta. Si chiar cred ca o viseaza. Alfa este centrala in noua noastra strategie. Dar cum Jeep care e vanduta in toata lumea e americana pana in maduva, asa si dna=ul Alfa trebuie sa fie autentic italian in intregime, pentru totdeauna, (alfa) nu va putea niciodata deveni americana. Destul si cu motoarele Fiat in Alfa Romeo. la fel cum ar fi fost o greseala sa producem maserati la Detroit. Si intr-adevar va ramane acasa.
------------------
Discursul suna foarte bine in urechile alfistilor, acum sa vedem si acoperirea in realitate..Tot articolul este interesant, aveti aici si asta despre fabricile italiene implicate in planul de relansare:

Parliamo allora delle fabbriche italiane. Quando e come ripartiranno?
"Ecco il quadro. Nel polo Mirafiori-Grugliasco si faranno le Maserati, compreso un nuovo suv e qualcos'altro che non le dico. A Melfi la 500 X e la piccola Jeep, a Pomigliano la Panda e forse una seconda vettura. Rimane Cassino, che strutturalmente e per capacità produttiva è lo stabilimento più adatto al rilancio Alfa Romeo. Mi impegno: quando il piano sarà a regime la rete industriale italiana sarà piena, naturalmente mercato permettendo".

Articolul e aici:
http://www.repubblica.it/economia/2014/ ... ef=HRER1-1" onclick="window.open(this.href);return false;

PostPosted: 10 Jan 2014, 19:28 

Marchionne Quote:
"We will go where the money is," Marchionne said. "There is no doubt that the most liquid market is the American one, the one in New York, but the board will decide. I am also willing to go to Hong Kong.".
link
Hong Kong !? :scratch: Pe o piata atat de atipica, cu niste reglementari destul de stricte, "autoritatile" incercand prin orice mijloace sa limiteze cresterea numarului de masini din regiune din cauza problemelor de mediu !? In fine... o sa ma prefac ca totul e frumos, roz, o sa il cred de data asta. Mai vorbim peste doi-trei ani despre alfa, sa speram ca de bine!

:nono:

PostPosted: 10 Jan 2014, 19:55 

Hong Kong e o alternativa pentru listarea la bursa, unde prima optiune ar fi, in mod normal, New York :wink:

PostPosted: 10 Jan 2014, 23:03 

Cristi, esti om din domeniu... ce legatura are cotarea la bursa cu poluarea ?!

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 10 Jan 2014, 23:09 

am citit în diagonala, pe fuga... răspuns succint: absolut nicio treabă!

my bad :arrow:

PostPosted: 14 Jan 2014, 10:17 

Transcrierea integrala a conferintei de la Detroit.
Sergiu Quote:
we’ll make as many as you can buy. There’s a brand new portfolio of products that’s coming out of Alfa Romeo that’s coming out in 2015. I made the comment to the Italian press this morning. We need to go back to the DNA of Alfa. The DNA of Alfa is relatively clear, meaning incredibly lightweight, incredibly good-looking cars that have phenomenal engines. We need to go back to giving you that choice. Let us work quietly.
Altfel, in presa italiana au aparut o sumedenie de articole privitoare la ce se va intampla in viitorul apropiat. Printre altele se presupune ca una din "halele camuflate" ar fi fabrica VM recent achizitionata de Fiat, unde s-ar lucra la o noua linie de motoare exclusiv pentru Alfa. Marchionne pare sa faca un alt pariu incredibil, acela de a dezvolta subansamble specifice si exclusive, in epoca in care pana si Mercedesul are motor de Dacie....

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 14 Jan 2014, 10:24 

marius Quote:
Transcrierea integrala a conferintei de la Detroit.
Sergiu Quote:
we’ll make as many as you can buy. There’s a brand new portfolio of products that’s coming out of Alfa Romeo that’s coming out in 2015. I made the comment to the Italian press this morning. We need to go back to the DNA of Alfa. The DNA of Alfa is relatively clear, meaning incredibly lightweight, incredibly good-looking cars that have phenomenal engines. We need to go back to giving you that choice. Let us work quietly.
Altfel, in presa italiana au aparut o sumedenie de articole privitoare la ce se va intampla in viitorul apropiat. Printre altele se presupune ca una din "halele camuflate" ar fi fabrica VM recent achizitionata de Fiat, unde s-ar lucra la o noua linie de motoare exclusiv pentru Alfa. Marchionne pare sa faca un alt pariu incredibil, acela de a dezvolta subansamble specifice si exclusive, in epoca in care pana si Mercedesul are motor de Dacie....
Marius, nu prea mai inteleg. A tinut o intreaga teorie ca nu putea dezvolta Alfa fiindca ii trebuia intersanjabilitatea platformelor, lucru obtinut dupa integrarea Chrysler, iar acum se lauda ca va face subansamble specifice si exclusive Alfa?? De ce puii mei nu putea face aceste subansamble specifice inainte sa dea o caruta de bani pe Chrysler? :blink:
Iar asta cu "let us work quietly"...e asa un bullshit, ca sa o zic pe englezeste... :disgust:

PostPosted: 14 Jan 2014, 10:46 

Car: Alfa Giulia 2.0T
Daca citesti mai sus din traducerea mea, vezi ca reporterul italian ii face exact aceasta intrebare , anume de ce nu a reinventat Alfa sau Maserati pana acum. Si omul vine cu un argument care poate sta economic, cel putin partial. Acum desigur, putem sa cautam toti noduri in papura la orice pentru a ne confirma propriile teorii, mai ales ca nu participam niciunul la board-urile Fiat sa stim exact timing-urile , strategiile reale, camuflarile, etc. Intr-un fel, si eu cred ca o parte din explicatia stagnarii sau a deprecierii marcii Alfa din ultimii ani sta intr-un deficit de management, de strategie, (dincolo de neputinta economica invocata) , dar nu putem astepta pe cineva de la Fiat sa admita asa ceva prea curand.
Mai spune Marchionne lucruri interesante despre fabrici, de ex. Alfa nu se va mai produce la Pomigliano (cel putin 159 era produsa aici), ceea ce mi se pare un lucru foarte bun, avand in vedere reputatia acestui loc.

PostPosted: 14 Jan 2014, 20:26 

Postasem acum ceva vreme un clip de analiza a fuziunii grupului si prospectivele pentru viitorul apropiat, mie personal mi-a raspuns multor intrebari. Este clar ca vor fi si elemente comune, o tot spune Marchionne de ani, dar tot el este cel care a spus "ajunge cu motoarele Fiat". In prezent motorul tbi 1750 este folosit doar de catre Alfa, si nici nu vad alta masina a grupului careia i s-ar potrivi. Totul depinde si de sanatatea grupului in ansamblu, daca Fiaturile si Chryslerurile se vand (chiar si pe baza aceleiasi platforme, cu adaptari asa cum au facut in cazul CUSW) Alfa nici nu este constransa sa vanda in numere mari.
Pe de o parte sunt oarecum de acord cu tine. Parca as fi preferat sa nu declare nimic si sa ne trezim cu ditamai surpriza, asa cum au facut cu prezentarea 4C-ului acum trei ani la Geneva. Pentru ca toti asteapta fapte si nu vorbe. Dar sa punem asta pe seama orgoliului si flamboaiantei italienesti...

P.S.- urmeaza, din nou, salonul de la Geneva. :mrgreen:

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 14 Jan 2014, 21:41 

Car: Valeria/Carla
Acuma, zic si io - pentru ca tot sunt sub influenta momentului, e gratis sa bati campii si Sergiu mi se pare cel mai smecher manager ever - dar daca omul a mers pe burta cu Alfa tocmai pentru a nu le oferi un argument celor din VEBA, in momentul negocierii pretului pachetului de actiuni ? Daca le spui alora, "Ba' baieti, am tras ca un caine pentru propasirea materiala a grupului CHRYSLER, i-am neglijat in ultimul hal pe astia de la FIAT", nu e mai bine decat sa te arate ei cu degetul, "Ia uite ce urmeaza sa faci tu banii nostri, ia uite cate modele de Alfa ai aliniate, ia mai baga niste marafeti, ca sa ramanem prieteni" ?
Stiu si eu ca sunt sanse mici sa fie asa, dar daca atelierele alea fantoma sunt fantoma tocmai pentru a nu intra in radarul Detroit-ului si oamenii or sa inceapa in curand sa prezinte model dupa model ? E clar ca daca vrei sa lansezi ceva in 2015 munca a inceput cu minim 4 - 5 ani in urma, adica fix cand FIAT a devenit interesat de accesul pe piata americana/mondiala ?
In fine, vom vedea si cum spuneam, nu dati cu pietre, sunt simple speculatii, dar e ceva ce nu cadreaza, Sergiu foloseste prea des numele Alfa, obsesiv chiar, e ca si cum l-ar manca limba sa spuna mai multe, dar inca nu e momentul.

PostPosted: 14 Jan 2014, 22:09 

Are sens.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 14 Jan 2014, 22:26 

Car: Alfa 75, 2.0 TS LE
lucianm Quote:

Iar asta cu "let us work quietly"...e asa un bullshit, ca sa o zic pe englezeste... :disgust:
Tradus in romana> Dormi linistit F(N)IAT lucreaza pentru tine!

Post new topic  Reply to topic  [ 1458 posts ]  Go to page Previous 124 25 26 27 2859 Next

All times are UTC+03:00