It is currently 08 Nov 2024, 13:07

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 147 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 5 6 Next
Author Message
PostPosted: 12 Nov 2013, 23:58 

Car: o cisterna
dr_bear Quote:
...
Moama ce calcule! :shock:
Esti constient insa ca daca Giovanni ala de ti-a asamblat Alfa in ziua cand trebuia sa iasa de pe linia de productie n-o vazuse de la nevasta-sa cu o seara inainte, sau era suparat ca pierduse Napoli, iti da peste cap ecuatia ?

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 13 Nov 2013, 00:50 

Car: Alfa 159SW 2.0jtdm
vai de capul meu ce discutii si dureri de cap au unii pe aici :lol: :lol: :lol: .
pentru acel necunoscator care posteaza doar de dragul de a posta si face calcule cu presupusul doresc sa il informez ca nu am sa cumpar o masina din romania(bucuresti ) din mai multe motive:
1. e mai aproape Germania decat Bucurestiul pentru mine
2. nu se compara o masina condusa si intretinuta in germania cu una din romania chiar daca are numa 50mii
3. km la Alfa se pot da inapoi si nu se poate vedea (in germania e caz penal aceasta fapta)
4. toate masinile facute pt. europa de vest sunt mai bine facute (ex: Dacia )
5. la cate tzepe sunt in romania ....... mai bine nu cumperi mai ales daca ai si o varianta mai buna
6. la banii astia am primit si un set de roti pt iarna (jante aluminiu AluTec, anvelope Dunlop)
7. 10k a fost cu toate cheltuielile inclusiv acel 1euro care l-am dat la intrare la WC :lol: :lol:

dupa cum spunea Mishu87 care stie ce vorbeste....schimbul de ulei s-a facut la fiecare 30mii km si distributia la 120mii.
In functie de tara (drumuri si soferi) fabricantul a dat un anumit nr de km la care sa se faca revizia. Cu siguranta eu nu am sa schimb uleiul la 30mii.

PostPosted: 13 Nov 2013, 01:03 

Car: 159 2.0 JTDM
marius Quote:
dr_bear Quote:
...
Moama ce calcule! :shock:
Esti constient insa ca daca Giovanni ala de ti-a asamblat Alfa in ziua cand trebuia sa iasa de pe linia de productie n-o vazuse de la nevasta-sa cu o seara inainte, sau era suparat ca pierduse Napoli, iti da peste cap ecuatia ?

Atunci norocul meu ca Alfa se face la Torino (cred) ,si Juventus de obicei castiga. Oricum imi place sa cred ca AR are un control al calitatii ceva mai strict si depisteaza defectele de asamblare generate de frustrari legate de abstinenta sexuala :)

Nu am vrut sa transform topicul omului in eterna confruntare "Germania sau nu". Nici sa demonstrez ca eu am facut o afacere mai buna.
Si pe mine m-a batut gandul sa ajung prin DE dupa o masina, dar m-am lasat pagubas descoperind la persoane fizice ce si-au cumparat masina de noua din RO, masini decente, ingrijite si putin rulate.
Hartoapele, gropile si liniile de tramvai din Bucuresti s-au redus considerabil, si pot recunoaste ca imi conduc Alfa cu relativ putina grija pe strazile noastre. Nu ca nu sunt grijuliu, dar sunt DECENTE. Deasemenea, cu foarte putine exceptii, principalele drumuri care leaga Bucurestiul de alte zone, sunt fie autostrazi, fie drumuri expres sau sosele nationale pe minim doua benzi, in stare buna, fara gropi, carute, lipsa marcajelor, etc.
Intre Bucuresti si Baia Mare spre exemplu, drum facut de mine recent, exista o singura portiune cu adevarat mai proata, si se afla intre Alba Iulia si Sebes, unde din fericire se si construieste o autostrada in paralel. Altfel avem asa : Bucuresti- Pitesti (autostrada, drum decent) ; Pitesti-Rm Valcea, drum national drum perfect (reparat recent) . Rm Valcea - Sibiu (Valea Oltului, drum decent, mergi incet in spatele unui TIR toata distanta) . A3 - Centura Sibiu (drum perfect). Sibiu- Sebes ,drum national, stare buna, doua benzi pe sens. Sebes- Alba Iulia....am zis, e aglomerat si in stare nu foarte buna. Alba-Iulia- Turda, stare buna. Turda- Gilau, varianta ocolitoare Cluj ,drum nou- perfect. Gilau-Dej Drum expres, stare perfecta. Dej- Baia mare, drum national nou nout, stare perfecta.
Sunt 605 km de drum, unde minim 550 NU AU NICIO GROAPA. :) testat recent, cu AR 159.Diferenta fata de Germania? Am rulat cu 70 kmph viteza medie, si am consumat 5.5 l/100 km. In Germania rulam cu 130 in medie si consumam 8. In rest, articulatiile masinii, motorul, vopseaua, etc,etc, au la fel de mult de suferit ca in ambele tari.
Chiar cred ca comparatiile intre ROmania si Germania in ceea ce priveste starea carosabilului tin mai mult de anii 90. Acum vorbim mai mult de numarul de benzi...
Nu am nicio problema sa cumpar o masina luata de-aici si ingrijita corespunzator. Eu insumi am grija de masinile mele, si detin masini cumparate de noi si in buna stare de functionare dupa 8 ani de Bucuresti!
Cocalari sunt si in Germania, doar ca vorbesc turca si politia chiar ii vede si ii amendeaza. Dar sunt.
Nu vreau sa starnesc o polemica pro sau contra masinilor SH din Germania. Am vrut doar sa stiu ce a stat la baza alegerii facute de utilizatorul ce a deschis topicul. Atat.

PS: reviziile la AR 159 2.0 JTDM sunt la 15.000 km (asa recomanda producatorul) si distributiile la 50.000. Masina mea le are facute la reprezentata AutoItalia din Bucuresti. Exista facturi doveditoare, inregistrari in sistemul informatic al dealerului, etc. Am verificat toate astea impreuna cu seful de service al acestui dealer autorizat. Daca nici asta nu inspira incredere, inseamna ca oricum nu are niciun rost,si orice achizitie e...la ghici.

PS2: Intre Aparatorii Patriei si Pipera exista Metrou. Un om civilizat si grabit nu va evita sa se suie in el, sa ajunga la job si sa-si faca treaba. Din fericire nu sunt un cocalar din Aparatori,sau vreun corporatist frustrat care a visat toata viata la o masina de lux, inca de pe vremea cand era cu vaca la pascut in satul natal si s-a "aruncat" la un 159 din 2006 cu 250k la bord "ca noua" din Germania ;) sunt un medic din Baneasa si (pentru cel care a facut comentariul) ti-ai dori cu siguranta sa cumperi de la mine o masina ;) Din pacate nu prea le vand.

Excursii lungi cu cainele in spate Trabant 601 Universal (Kombi) - 1990

PostPosted: 13 Nov 2013, 01:04 

Mihai P. Quote:
7. 10k a fost cu toate cheltuielile inclusiv acel 1euro care l-am dat la intrare la WC :lol: :lol:
Bun , m-am lamurit :) esti un "cunoscator" ,eu credeam ca ai dat 10 k doar pe masina. Asa, se intelege. Bafta!

PostPosted: 13 Nov 2013, 01:08 

Car: GTV
Pun pariu ca masina lui consuma mai putin decat a ta cea cu facturi doveditoare de la reprezentanta. Acum dovedeste-i din nou ca de fapt a ta e masina mai buna.

Te poti opri oricand ;)

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

PostPosted: 13 Nov 2013, 01:12 

tudyniuz Quote:
Pun pariu ca masina lui consuma mai putin decat a ta cea cu facturi doveditoare de la reprezentanta. Acum dovedeste-i din nou ca de fapt a ta e masina mai buna.

Te poti opri oricand ;)
M-am oprit. Masina mea consuma ok, pentru mine. 5-6% afara, 7-8% pe autostrada ,10% in Bucuresti. Pentru mine e buna :) A lui, poate sa fie perfecta. E...a lui, nu a mea.
Dar, a mea va fi mai buna la revanzare, daca el nu da km inapoi :) Vezi tu, oamenii normali (nu membrii forumului AR) pun pret pe km astia :)

PostPosted: 13 Nov 2013, 03:22 

Car: Alfa 156 1.8 ts
Chiar nu stiu cat a dat sau nu a dat omu' pe masina, nici nu l-am intrebat(desi ne-am intalnit face to face), dar, vazuta live, eu zic ca merita fiecare banut. ca unu' care nu a scos bani din buzunar, am privit-o obiectiv: e foarte bine intretinuta, ingrijita, nu-i nimic de reprosat, iar omul, l-am vazut, e mester-chitibusar. Deci, daca ii ofera satisfactie si el e multumit(si este, judecand dupa zambetul de pe fata, afisat mai tot timpu'), subiectul este inchis. Deja dincolo de aceasta limita incepe ridicolul...

Nu inteleg de ce se vorbeste in plus pe acest forum :thumbdown: Aici, marea, marea majoritate a discutiilor in contradictoriu pica in penibil si sunt departe de a fi constructive. Nu e nevoie de niciun raspuns la postul meu, de nicio explicatie, sper ca n-am suparat pe nimeni, s-o lasam asa, ca suntem demult prin balarii!

A! rog a se aprecia intreg postul meu ca... o simpla admiratie pentru masina prezentata.

PostPosted: 13 Nov 2013, 16:37 

Mihai P. Quote:
4. toate masinile facute pt. europa de vest sunt mai bine facute (ex: Dacia )
:nono: zici tu sunt diferite Daciile pt. europa de vest fata de cele vandute in RO ??

BTW, multe masini vandute in RO au alte configuratii in comparatie cu cele vandute in VEST. Unul dintre motive: drumurile proaste!? Stiai ca noul 308 se vinde in RO cu o suspensie diferita fata de cea din VEST, echivalentul "drumurilor grele" daca vrei !?

ontopic: Foarte frumoasa masina ta! :love:

PostPosted: 13 Nov 2013, 22:22 

Car: 156
probabil ca in VEST nu apare scrumiera (borcanul ala penibil) la dotari :peace:

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!

PostPosted: 15 Nov 2013, 12:56 

comanr Quote:
Te inseli aici :) Masina mea nu are borcanul :( fie el si penibil, mi-ar fi prins bine sa il am

PostPosted: 15 Nov 2013, 13:15 

Car: 159 2,4/Giulietta TB
dr_bear Quote:
comanr Quote:
Te inseli aici :) Masina mea nu are borcanul :( fie el si penibil, mi-ar fi prins bine sa il am
Pentru ca la Alfa nu este borcan !

PostPosted: 27 Jan 2014, 23:21 

New updates.....

Attachments:
volan.jpg
volan.jpg [ 87.15 KiB | Viewed 3029 times ]
volan+consola.jpg
volan+consola.jpg [ 74.04 KiB | Viewed 3029 times ]
consola centrala.jpg
consola centrala.jpg [ 70.49 KiB | Viewed 3029 times ]

PostPosted: 28 Jan 2014, 08:40 

Car: Giulia Veloce Q4
dau foarte bine !!!
Unde ai facut cusatura rosie la volan si cat te-a costat ?
ca as vrea sa il fac si eu :peace:

PostPosted: 28 Jan 2014, 10:28 

Home made.
.....munca de chinez in 5 ore :))) am taiat atza neagra si am cusut manual ce a cusut fabrica la masina cu acelasi procedeu. Succes!

Trimis de pe al meu GT-I9195 folosind Tapatalk

PostPosted: 28 Jan 2014, 11:01 

Car: 115/960
Daca vorbesti serios, ai tot respectul meu!

Sent from my Alfa Romeo

PostPosted: 28 Jan 2014, 13:28 

... si pe al meu: pentru Smartul din dotare. Probabil ca aceea e cea de fatait prin oras.

PostPosted: 28 Jan 2014, 14:51 

ALXege Quote:
Daca vorbesti serios, ai tot respectul meu!
Dupa cum se vede ,chiar vorbesc serios :peace: Numai volanul mi-a luat 5 ore... fusta de la maneta de viteze si frana de mana nu mai stiu ca le-am facut pe apucate timp de cateva zile ca deja nu mai aveam rabdare si nu eram in mood de fiecare daca cand le vedeam pe masa :roll:
yux_mm Quote:
... si pe al meu: pentru Smartul din dotare. Probabil ca aceea e cea de fatait prin oras.
Smartul este la vanzare dar cred ca o sa il tin si pe asta pana la urma ca pentru oras este super si destul de ieftin de intretinut "daca te pricepi" iar motorul este diesel facut de Mercedes :boxing: si mai este si masina Backup a familiei :lol:

Attachments:
Volan cusut.jpg
Volan cusut.jpg [ 46.06 KiB | Viewed 2929 times ]

PostPosted: 28 Jan 2014, 15:03 

bravo tata, ai mana :clapping:

ps:
la noi in galati este cel mai tare service de smarturi din romania, il cunosc pe tip, nu avem o relatie insa ne stim.

http://www.reparatiismart.ro/" onclick="window.open(this.href);return false;

la ei am vazut motoare ca la uzina reparate, rk total, am aflat cu aceasta ocazie ca la smart motorul este un consumabil.

PostPosted: 28 Jan 2014, 16:17 

Car: o cisterna
Motorul pe benzina al primei generatii, nu generaliza doar pentru ca asa ai auzit! :uhuh:

La subiect, foarte faina lucrarea, esti meserias si te invidiez un pic pentru asta. Cat de mult schimba interiorul cateva cusaturi rosii!

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 28 Jan 2014, 16:31 

marius Quote:
Motorul pe benzina al primei generatii, nu generaliza doar pentru ca asa ai auzit! :uhuh:
la cum merge cu downsize ul in curand toate motoarele vor fi consumabile nu numai la smart.
la ei am vazut si diesel si benzina desfacute, tot un drac, niste polizoare.

PostPosted: 28 Jan 2014, 22:08 

Adevarat e ca cele pe benzina se strica destul de repede. La asta diesel nu am avut probleme majore.
Atata timp cat ii schimbi uleiul si filtrele la timp si nu ii rupi gura.... te tine.
Oricum daca vrei sa schimbi ceva la motor mai bine il dai jos ca nu ai prea mult loc sa umbli.

PostPosted: 28 Jan 2014, 22:35 

imi plac man si mie fotoliile mergatoare, au utilitatea lor dar raman niste vajnice polizoare orice le ar face nemtii si oricat de mult ar tine, facem abstractie ca pana acum nu tin nici cat o ceapa degerata pentru ca nu au cum din proiect.
strict masini de oras, vrei sa ajungi la barlad, te opresti la metro la iesire, lepezi polizorul , te sui intr o masina si pleci.

PostPosted: 29 Jan 2014, 22:41 

O poza funny :D

My baby car beside my Alfa "SKY VIEW" :lol: .

Attachments:
Alfa & Smart.jpg
Alfa & Smart.jpg [ 168.45 KiB | Viewed 2826 times ]

PostPosted: 29 Jan 2014, 22:46 

:clapping: :coolspeak:

PostPosted: 30 Jan 2014, 00:20 

comanr Quote:
imi plac man si mie fotoliile mergatoare, au utilitatea lor dar raman niste vajnice polizoare orice le ar face nemtii si oricat de mult ar tine, facem abstractie ca pana acum nu tin nici cat o ceapa degerata pentru ca nu au cum din proiect.
strict masini de oras, vrei sa ajungi la barlad, te opresti la metro la iesire, lepezi polizorul , te sui intr o masina si pleci.

Eu am facut Oradea-Bucuresti-Oradea si a fost chiar ok mai ales ca am mers noaptea ca sa nu prind trafic am scos un timp foarte ok tinand cont de demarajul spectaculos pe care il are (putin mai repede decat un melc) am facut 8 ore dus si 8juma la intors. Oricum daca vrei sa faci o depasire de tir care merge cu 80km ar fii bine sa nu vezi pe nimeni pe contrasens vreo 3 km :lol: si sa fie si vale de preferat :lol:. Oricum sa comportat bine la stabilitate, ma asteptam sa simt mai rau suflul de aer la trecerea masinilor de pe contrasens.

Post new topic  Reply to topic  [ 147 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 5 6 Next

All times are UTC+03:00