comanr Quote:
kilometrii sant doar un factor mai mult sau mai putin semnificativ asupra uzurii unui autovehicul.
la second hand e chestie de noroc,
Oare?. O masina la 50.000 km fata de o masina la 150.000 km, are aproximativ 1400 ore in plus de condus, daca admitem o medie de 70 kmph (Germania), in Romania probabil media aia ar scadea considerabil la 40 kmph. Aici sa presupunem ca nu e o mare diferenta, pentru ca o masina de 50.000 luata din Romania si condusa cu 40kmph in medie se apropie de una de 100.000, condusa cu media de 70 din Germania.Dar totusi, daca masina aceea are 150.000 diferenta ramane notabila.Daca ambele masini sunt din Germania, atunci diferenta de 1400 ore in plus, conteaza si mai mult!
O masina de 150.000 ar fi trebuit sa treaca prin cel putin 9 revizii si 3 schiburi de distributie. Una de 50.000 doar prin 3, si un schimb de distributie.
Cred ca la 150.000 km factorul noroc e mult mai important decat la una de 50.000 ,pentru ca efectiv NU stii daca ala care a condus-o inaintea ta (speram ca a fost unul singur), a ajuns la timp sa faca toate cele 9 revizii, a condus cei 150.000 km in regim normal, a schimbat vitezele unde trebuiesc schimbate, samd.
La 50.000, uzura e la jumatate, si factorul noroc deasemenea se reduce semnificativ.
Oamenii cand cumpara masini de 50.000 km se gandesc la probabilitatea ca masina sa fie mai putin uzata, nu ca e efectiv mai buna ca una de 150.000, ci ca daca cel dinainte a fost un proprietar neglijent, problemele ce pot aparea la 50k sunt infinit mai putine decat la 150k, si mai usor de corectat.
Eu am zis si in postarea mea : e tardiv.
Nu am vrut sa ma "laud". Masina mea a stat pe autovit o luna pana sa o iau eu, deci nu a fost "super oferta" nici la 10.000 (el cerea 11), nu am facut vreo afacere. Am luat o masina corecta la pretul corect.
Sunt doar curios de ce a considerat initiatorul forumului ca masina luata de el face 10k ,de ce si-a pierdut timp,bani si energie sa mearga in Germania si de ce a fost dispus sa plateasca taxa auto (fie ea si doar 650 lei).
10.000 de euro nu cresc in copaci.Nu pentru un cumparator de SH. Oradea nu e Cioflingeni. Oamenii de-acolo, o buna parte se ocupa de masini aduse. Probabil omul asta cunoaste destui, poate a fost cu ei chiar in Germania si a luat masina la sfatul lor. Sunt curios doar care a fost rationamentul, si cum a ajuns sa dea 10.000 pe o masina rulata ~150.000 km ,care la Bucuresti se vindea tot cu 10.000 la 50.000 km, mai noua cu cateva luni, cu inca doua luni de garantie, doar ca sedan si probabil cu mai putine echipari (nu are piele, scaune incalzite).