It is currently 10 Apr 2025, 05:12

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: nu-mi "sare" hayonul
PostPosted: 06 Apr 2007, 16:35 

Car: Jaguar S-Type 2.5 V6
am un 147.
dacă vreau să deschid portbgajul dinăuntru sau din telecomandă, nu sare hayonul.
pot deschide portbagajul doar de la încuietoare.
dacă vreau să-l deschid din telecomandă, trebuie să trag de el în timp ce se aude sunetul motraşului care-l descuie, şi dinăuntru doar dacă cineva e afară şi targe de el când apăs pe buton.
nu m-ar deranja problema asta dacă n-ar trebui ca de fiecare dată când vreau să deschid portbagajul să opresc motorul şi să mă duc în spate cu cheia.
s-ar putea să nu mai fie destulă presiune în telescoapele de la hayon? nu-s sigur de chestia asta pentru că atunci când îl deschid şi îl las sus, el rămâne sus... şi dacă totuşi e de la telescoapele alea, aş putea să le repar?

Post subject:
PostPosted: 06 Apr 2007, 17:49 

Car: 156 - The Red Hawk
Problema e 100% din faptul ca tabla interioara a hayonului este deformat usor. Sunt Stan Patitu' de cel putin 2 ori. Pentru rezolvare, faci asa:
1) desfaci cele 4 suruburi care tin plasticul mare al hayonului
2) scoti plasticul ala mare, este prins cu niste braduti din plastic - ATENTIE MARE! Foloseste-te de o surubelnita plata mare si lata, cu ajutorul ei scoti bradutii din locas. Daca fortezi pur si simplu fara a face uz de surubelnita 95% vei rupe cel putin un suport de bradut! Nu e tragedie, dar daca rupi 3 din ei, ai un generator de greierasi.
3) scoti incuietoarea portbagajului, este prins cu ajutorul a 2 suruburi M10. Sunt 2 mufe care se infig in el.
4) cu un ciocan de cauciuc sau cu un ciocan de maxim 150g + placa de lemn bati usor tabla din jurul incuietorii.
5) pune incuietoarea la loc, (nu inainte de a conecta cele doua mufe!), inchizi portbagajul si vezi daca "sare". Daca nu, repeta operatia 3-5 pana "sare".
6) Pune totul la loc

Alex.

Post subject:
PostPosted: 06 Apr 2007, 19:21 

ok, mulţumesc pentru soluţie. i-am prezentat procedura lu fratemio şi a zis că a înţeles ce trebuie facut :D . o să încercăm să facem aşa şi o să anunţ aici rezultatul obţinut. mulţumesc încă o dată.

Post subject:
PostPosted: 13 Apr 2007, 10:35 

asta-i cea mai patita alfa 147 din cate am vazut... radule... bafta si spor...

Post subject:
PostPosted: 13 Apr 2007, 13:29 

păi e cea mai păţită din două motive:
1. a fost printre primele modele făcute, deci suferă de bolile copilăriei
2. a fost cumpărată de la autoitalia şi am impresia că maşinile care se fac pt europa de est au o calitate inferioară celor făcute pt pieţele lor

opeaţiuni cred că o s-o fac mâine, că abia în seara asta se întoarce fratemio

Post subject:
PostPosted: 13 Apr 2007, 15:52 

si a mea e primul model de 156... masina e din '99...si mai are ea bube... sper sa nu o patesc ca tine :( dar macar a mea a fost adusa din italia, deci nu a fost facuta pentru est, deci punctul 2 nu se aplica... intr-un fel sper sa ai dreptate, intr-un fel nu... ca ma bate sa imi iau noua... si atunci vai de mine... :cry: daca toate merg bine in uikendul asta... :D imi iau o alfa nou noutza :wink:

Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+03:00