Merci de sfaturi, zmarius.
Am sa verific nivelul lichidului, de cum ma intorc la Cluj. Cei de la reprezentanta nu mi-au zis nimic de el. Lichidul trebuie schimbat? Daca e de completat, ce fel de lichid trebuie sa cumpar?
Chiar cand mi s-a stricat capotarea, a mers o zi cu butoanele din spatele scaunului, ca un fel de override pe etape, al sistemului automatizat, dar mai apoi, n-a mai mers, pentru ca nu initia prima etapa, cu deblocarea sigurantelor si n-aveam ce sa-i mai fac. Vedeam prin cele 2 flaps-uri de langa capacul metalic, carligele de siguranta. Cei de la reprezentanta mi-au zis ca daca se mai blocheaza, sa-i dau niste lovituri usoare motorrului electric, cu un ciocan de cauciuc... ca de aceea exista si gaura in mocheta, sa am acces la el. Am ramas masca atunci cand am auzit "sfatul" lor profesionist.
Stiu ca s-ar potrivi bine jantele, dar inca 180 euro pe distantiere, sunt aproape cat am dat pe jante. Dupa logica mea, decat sa dau banii astia pe distantiere, mai bine imi vand jantele cu 250, cu cat le-am luat, si mai pun inca 200 la jante si-mi iau unele mult mai ok. Daca m-ar incanta modelul verzi pe care le-am postat mai sus, i-as zice tipului sa mi le schimbe. Pacat ca n-am apucat s-o vad incaltata cu ele, sa-mi fi dat seama mai bine. Combinatia de culori mi se pare la fel de extravaganta ca si masina in sine
ALXege, desi nu-l cunosc pe gabriel dima, deja imi place mai mult de el, decat de statul roman, asa ca prefer sa-mi mearga banii in directia lui, sa crape de invidie ministrul mediului, iar eu sa rulez fin, indiferent de numere, dar in perfecta legalitate
Putem dezbate subiectul si sa-l intoarcem pe toate partile. Am argumentele la mine, dar consider ca-s irelevante.
Acum, o chestiune pentru care s-ar putea sa fiu pus la zid: M-am gandit sa-i pun GPL
Imi place sa fiu rational si ancorat in realitate. Sunt tanar, fac ceva banuti, dar nu suficienti. Adevaru-i ca situatia financiara nu mai e roz, de ceva vreme, cum, sunt convins, e pentru 90% din romani.
Vreau sa ma bucur de masina asta in fiecare zi... si sa nu rad c-un ochi si sa plang cu altul. Imi consuma intre 15 si 20 in oras. Oricata placere imi ofera masina si cum ma face sa rad ca un copil, atunci cand accelerez intr-a 2-a si a 3-a, cand ma gandesc ca numai repriza respectiva de accelerare mi-a luat 5 lei, parca-mi stirbeste zambetul.
N-am zis ca sunt total rational... nici n-as avea cum, cand, acum "dizolv" una dintre masini si o incorporez in Spider. Imi vand o Lancia Lybra 2.4 2001 cu 2.000 euro, ca sa pot macar sa-mi rezolv problemele urgente ale Alfei... asa ca n-am sa-mi permit sa ard inca 100 euro pe saptamana. Daca as fi rational, m-as da toata ziua cu Smart-ul ForFour 1,5 CDI (tot galben
dar vreau sa ma pot bucura zilnic de Alfa. Poate am sa fiu blamat, ca-i o blasfemie, in sufletul alfistilor, dar, din pacate, e un compromis pe care sunt nevoit sa-l fac.
M-am tot interesat, o instalatie secventiala performanta pentru v6 m-ar costa in jur de 3500 lei, bani pe care i-as amortiza relativ rapid. Intr-o jumate de an, la 1000km/luna.
Daca impart la 2 pretul/km, mi-ar consuma cat un 2l diesel. La drum intins, scot in jur de 9l%. Daca-l impart la 2, se apropie de consumul smart-ului (4,5... fata de 3,7
De portbagajul Spider-ului, sa fim seriosi, n-am nevoie. La drumuri lungi prin tara, unde am nevoie de spatiu, merg cu golful 6 1.4 al iubitei mele. In germania merg fara masina si vin cu
. Performantele motorului, nu i le afecteaza. Am vazut pe net ca sunt multi propietari de gtv/spider in Italia si Anglia, care au GPL pe masini si sunt foarte multumiti. Nu intentionez sa vand masina niciodata... dar daca, Doamne fereste, am sa fiu nevoit vreodata, instalatia se poate demonta, in cazul in care o doreste un purist. Nu prea mai vad argumente contra.
Rationamentul e simplu: nu pot sa ma gandesc la o alta masina, in banii astia, care sa arate mai bine, sa fie mai performanta, sa ma faca sa zambesc mai mult. Nu vreau sa-mi fie doar masina de weekend. S-o folosesc zi de zi, efectiv ma usuca de bani. Am chirie 250, cheltuieli fixe catre 100. Daca mai pun 400 benzina, ajung la peste 700 pe luna... si inca n-am mancat, nu m-am imbracat si n-am iesit in oras. Bun, ce fac? Pun GPL, chiar daca-i un caz clasic de "si cu sufletu-n Rai"
Imi iubesc masina... e prima pe care chiar o iubesc, din... zecile de masini pe care le-am avut. Ma face mai fericit decat m-a facut, acum un an, un Mercedes C350 2009 full+AMG, sau inainte, un A6 S-line... dar cu toate astea, nu vreau sa ma sabotez singur. Niciodata n-am pierdut la o masina. In asta, sunt constient ca doar am sa investesc la nesfarsit si "profitul" e doar fericire, indiferent cate masini am sa sacrific pe altarul si-n cinstea Alfei