Te salut, in primul rand ar fi ok sa completezi si locatia.
Sa-ti raspund in ordine la intrebarile puse de tine:
1. motorizare 159 vs GT. Cele doua variante au doua motorizari comune si anume cea de 1.9 JTDm 16V - 150CP si 3.2 JTS .
2. GT-ul din cate stiu este construita pe platforma lui 156 si 147. Majoritatea pieselor sunt comune intre aceste modele.
3. 159 este ceva mai nou ca si tehnologie, colegii care detin acest model sunt foarte incantati de el. Am auzit persoane care au mers si 100.000km cu 159 fara nici cea mai mica problema, doar reviziile normale ( ulei, filtre, distributie,etc ).
4. Costurile de intretinere nu sunt foarte mari, personal mi se par chiar decente daca ne raportam la ce ofera masina, mai scump putin ca opelul si mai ieftin decat bmw-ul. Totusi este o masina din clasa premium ( daca nu ma insel ? ), nu poti avea costul pieselor ca la logan.
5. Vorba din popor 'masina italiana este proasta' am auzit-o si eu... insa nu am luat-o in considerare. Si la bmw schimbi bascule si bucsi... si la tdi cad turbinele and so on... Personal TDI-ul de la VAG mi se pare cea mai proasta alegere care o poate face o persoana tanara si cu un stil de viata sportiv... o chestie plictisitoare care tot ce poate face este sa scoata fum si sa imita sunetul unui tractor.
PS. Este alegerea ta, iti cunosti stilul de viata si de condus. Ideea este sa cauti o masina care consideri ca se potriveste cu tine.
Nu tu iti alegi Alfa, ea te alege pe tine
Succes!