Jaggguar Quote:
Here we go again... eu in locul tau nu l-as fi depasit ca sa pun frana brusc, ci l-as fi sicanat, l-as fi lovit din lateral, as fi incercat sa-l scot de pe sosea, eventual de pe un pod, ca sa-l invat minte, apoi as fi coborat din masina si l-as fi calcat pe cap de 5 ori.. ba nu, de 7 ori. La sfarsit l-as fi scuipat si apoi as fi plecat acasa multumit de mine si incantat ca l-am pus la punct pe nenorocit.
In alta ordine de idei, 4 vite care conduceau 4 TIR-uri de SJ s-au gandit ca, de plictiseala, ar fi misto sa ma scoata de pe sosea si, poate, sa ma si omoare, intamplator fix in locul in care acum 2 ani a murit un vechi si foarte bun prieten de-ai mei, conducandu-si Matizul cu 50 de km la ora. Totul in gluma, ma gandesc.
Cum au decurs lucrurile? Fix la intrare in judetul Brasov dinspre Mures, este o banda dubla pentru depasire, banda pe care m-am inscris pentru a scapa de un TIR din fata mea. Ei bine, din cauza unui Opel puturos care s-a gandit sa-mi taie fata si sa iasa din spatele TIR-ului inaintea mea (fara sa semnalizeze, evident, ca nu mai avea timp), am ajuns aproape de capatul bandei de depasire cu botul masinii aliniat cu cabina tirului, adica mai aveam nevoie de vreo 5-6 m pentru ca depasirea sa fie un real succes. Moment aproape fatidic si asta fiindca vita-incaltata-sofer-de-TIR s-a gandit ca el, de pe banda 1 care intra in banda mea, era indreptatit sa intre inaintea mea, ca era foarte important pentru el sa fie inaintea mea, se pare. Astfel, bizonul si-a infipt copitele in claxon, de fapt numai una, fiindca cu cealalta a tras de volan si m-a scos frumusel pe contrasens, pe care contrasens nu venea, din fericire, nici o masina din fata. Buna treaba, mi-am zis, si am accelerat si am intrat la locul meu pe banda, inaintea lui, fiindca in spate nu aveam unde, din cauza altui TIR care mergea aproape lipit de el, dupa care mi-am cerut scuze cu avariile, chiar daca nu era practic vina mea. Probabil ca avariile mele au fost insa percepute altfel fiindca de aici a inceput distractia: in urmatorii km de vreo 3 ori a venit in paralel cu mine, in conditiile in care mai avea un coleg in fata si unul in spate, incercand sa ma blocheze, probabil ca sa-mi sparga fata si un far, sau poate capul. I-am evitat cum am putut, si asta cu noroc fiindca ala din spate nu reusea niciodata sa vina lipit de mine iar drumul nu le permitea sa stea prea mult in paralel. Prin localitatea Saschiz am reusit sa-i surprind cu o depasire pe linie continua fara sa semnalizez (o masura oarecum disperata, ilegala, asta e), si sa scap de ei intr-o clipita. Am vrut sa sun la 112, dar telefonul s-a opus cu inversunare (pesemne tinea cu ursu'), fiindca nu mai avea baterie. Mai departe pana la Brasov nu m-au mai prins, cu toate ca mi-a tatait putin funduletul cand am vazut acul la motorina care se indrepta vertiginos catre pozitia verticala.
Ma intreb numai daca n-or fi gasit alt prost pe care sa-l chinuie... si care sa fi avut mai putina insipratie si mai putin noroc decat mine.
Fa-ma sa inteleg....cum poate sa prinda un TIR un jtd remapat i suppose ?