Salutare,
Deschid si eu un topic mai amarat
pentru o achizitie de second hand mic si pricajit, la care am nevoie de ceva feedback din partea celor care au avut tangenta cu modele respective, mai ales dpdv al fiabilitatii (avem destui colegi cu service-uri sau care au cunostinte in domeniu).
Masina se doreste a fi luata pentru tatal meu, undeva prin August banuiesc.
Ce ma intereseaza: o masina mica, de oras, hatch, an fabricatie 2001-2002, neaparat cu AC, ABS si eventual geamuri electrice, max 1.4L, in buna stare. Ca are 2 sau 4 usi e mai putin important. Bugetul este 2000 EUR, iar in acesti bani, din cate am vazut, as putea lua un Ford Ka, poate un Ford Fiesta. Lupo pare a fi mai scump, dar l-am trecut si pe el in lista...Daca aveti si alte sugestii (ar mai fi Saxo de ex..despre care insa chiar nu stiu nimic..), puteti sa le indicati.
Ka-ul pare alegerea ok, dar lasand la o parte chestiile de estetica/subiectivism, nu stiu foarte multe lucruri despre fiabilitatea modelelor si eventualele probleme comune ale lor. Am citit de ex despre Ka ca ar mai fi probleme cu rugina prin unele locuri, nu pare a fi o mare tragedie totusi. Am citit ca motorul Endura-E ar consuma mai mult un pic decat Duratec, dar iarasi, un 9% in oras pare ok + ca din cate am vazut cam tot ce s-ar gasi pe piata pare a fi Endura-E.
Despre Fiesta nu stiu prea multe, aceleasi motoare in esenta + inca 2 usi, nu stiu daca are si acest model probleme cu rugina sau altele.
Deci...cine a dat de ele in viata reala si imi poate spune cate ceva, sfaturi despre mecanica, costuri, etc..la ce sa fiu atent, etc...sfaturi utile in esenta..?
Thx