Salutare tuturor!
In primul rand tin sa va anunt ca pana acum cateva saptamani am fost posesor exclusiv de Mercedes. Pana acum 2 W123 (cobre) 300d si un W126 (S Klasse din 1986). Dar, avand in vedere ca in ultimul an am avut parte mai mult de masinile altora decat de onoratele mele proprietati, (poveste lunga...) am hotarat impreuna cu "nefasta" ca ar fi cazul sa mai luam o trashcaleta.
Dupa ce am vazut tot felul de gunoaie, mi-a atras atentia un Alfa Romeo 156. Omul... din Brasov. In fine, mi-am miscat onorabilul posterior pana acolo si a fost dragoste la prima vedere... Intre masina si prietena mea... Recunosc, nici eu nu am fost indiferent (prejudecati de proprietar de Merc). In fine, s-a arestat obiectul dupa care a fost adus in mult iubita capitala. Bun! Sa descriu masina:
Alfa Romeo 156, din 11/2002 (model 2003?!?). Motor de 4 halbe (2 litri). 119kw. Nu am vazut nici un cal.
Cutie de viteze selespeed. Pilot automat. Comenzi pe volan pentru audio. Sistem audio BOSE (are mici probleme la niste contacte, se intrerupe cand mai dau cu ea in cate o groapa). 4 geamuri electrice, oglinzi electrice (nu stiu daca sunt incalzite). Senzor ploaie (nu stiu sigur ca nu am avut parte de ploaie de cand am luat-o). Dublu climatronic. Interiorul este din piele gri. Toba este sport (din fabrica?!?).
Obiectul s-a lasat posedat pentru 8000 de euro.
Legat de experienta la volan... Masina este geniala. Zice multa lume ca masinile italiene sunt mai putin fiabile decat suratele lor germane, ca sunt piesele scumpe, ca itzi consuma o mie la suta... Asta e. Pana acum numai in privintza consumului pot sa ma pronuntz. Oricat am tinut-o intr-a treia la 5 - 6 mii de ture, nu a sarit de 10l/100km. De la Brasov pana la Bucuresti a consumat mai putin de un sfert din rezervor (63 l). Eu zic ca nu e rau. Daca faceam cu W126-le asa pe strada cred ca imi consuma 20%... Si are o acceleratie de itzi sta inima in loc. Si motorul are un sunet... Pot spune ca sunt extrem de multumit de alegerea facuta si sper sa merg cu ea multa vreme fara probleme.
O sa revin mai tarziu cu cateva amanunte deranjante pe care as vrea sa le rezolv cat mai curand... Vreau sa dau o tura cu ea prin Europa la iarna si vreau sa fie IMPECABILA...
Aaaa... Si nu in ultimul rand... POZE! Am incercat sa le incarc de pe photobucket dar setarile forumului accepta rezolutie maxima 800x600... Se poate umbla putin in setari macar pentru un 1024x768?!? Sau le micsorez eu?
Cu respect,
Andrei