It is currently 14 Apr 2025, 10:56

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Zdranganit roata
PostPosted: 02 Apr 2008, 21:42 

salut
am un zdanganit la roata dreapta fata cand trec peste denivelari bruste gen o groapa in asfalt, o sina de tramvai, chestii bruste. e cam cum se auzea pe vremuri la autobuzele tip cutie de chibriuturi cand sareau rotile peste o denivelare si amortizoarele erau duse. cam ca un fel de oala sparta, sau ca o bila imai mare de cauciuc intr-un spray mai gros de vopsea.
am schimbat cam tot ce se putea schimba, am scapat de alte pocnete dar de asta nu. am schimbat: brat sup, inf, amortiz, flanse, bucsi bara stabil.
ce ar mai putea fi in afara de caseta de directie, (sper sa nu fie vb de ea... :(( )
precizez ca zgomotul vine clar de la roata, de-aia zic si sper sa nu fie din caseta.
poate fi rulmentul, ceva?
merci

Post subject:
PostPosted: 02 Apr 2008, 23:00 

Car: 156 - The Red Hawk
Bieleta antiruliu... sau bara stabilizatoare...

Post subject:
PostPosted: 03 Apr 2008, 11:05 

pai ziceam ca am schimbat bucsile la bara stabilizatoare...
bieleta e chestia aia de vreo 15 cm subtire cu 2 pivoti(bucsi) la capete?
merci

Post subject: Re: Zdranganit roata
PostPosted: 21 Jun 2008, 11:01 

pana la urma de la bieleta a fost??

PostPosted: 21 Jun 2008, 22:02 

Subscriu la ce a zis alexmirica.Bucsile de la bara stabilizatoare. Sunt stan patitul cu alea.Dupa ce am schimbat tot pe fata ca si tine(cea mai mare prostie este sa schimbati doar bucsile de la bara stabilizatoare,sper sa citeasca toata lumea care mai doreste sa schimbe doar bucsile.....se schimba cu tot cu bara,nu mai schimbati doar bucsile)a inceput la vreo luna de zile iar sa zdranganeasca.La fel cam toti spuneau ca e din caseta,ca are joc,ba un prost de mecanic m-a pus si am mai cumparat si bieleta de directie(o am daca o vrea careva o dau la pret redus)si bieleta era in stare perfecta)si ce crezi dupa ce merg cu zgomotul ala vreo luna de zile imi da prin cap sa ii scot bieletele antiruliu si ce crezi gata cu bataia :naughty: .Deci e de la bucsile alea de la bara stabilizatoare(bucsile erau noi,dar bara veche e uzata)care au inceput din nou sa bata.Mentionez ca si bieletele de directie sunt noi si nu are cum sa faca zgomotul ala de la ele.
Sfatul meu este sa verifici bine si sa faci si tu testul asta ca e destul de simplu(dupa ce scoti bieleta de directie doar dintr-o piulita o prinzi cu o bucata de sarma de bara stabilizatoare si mergi cu masina dupa si vei vedea diferenta.)

Trecut: Dacia 1310 Nissan Sylvia(1987)1,8 turbo Ford Scorpio 2,9 i(1988) Ford Mondeo(2001) Alfa Romeo 156(2003) VW Golf 2(1985) Opel Vectra 1.9(2007) Ford Siera 2.0(1987)RWD, Nissan Pathfinder 2.5, Citroen C4 Cactus 2017,Mazda 5, Peugeot 807, Mercedes-Benz A classe, Toyota Celica
Alfa Romeo 159,2.4 mjtd

PostPosted: 22 Jun 2008, 00:23 

Salut, sunt cativa useri pe forum care au schimbat doar bucsile de la bara stabilizatoare si au scapat de probleme... :disgust1: . Poate depinde si de alti factori... :blink:

PostPosted: 22 Jun 2008, 13:15 

Salut
nu, cred ca e de la caseta de directie, in rest am schimbat cam tot. o sa ajung cat de curand la unii care repara, dar imi trebuie 1 zi intreaga, ca sunt la targoviste parca. pret? 9mil +3 manopera, unghiuri incluse

PostPosted: 22 Jun 2008, 18:29 

da sunt unii la targoviste daca sunt aceeasi de care vorbim...eu mi-am facut pompa servodirectie la ei...baietii sunt foarte ok...cel care repara casete de directii si pompe servo a lucrat prin italia...si din ce am vazut eu acolo au ceva scule...
doar ca la preturi mi s-au parut cam piperati...dar asta e ce sa le faci....
sper sa rezolvi problema cat mai bine pt atat calitativ cat si la pret

PostPosted: 14 Aug 2009, 09:48 

bun, dupa un an in care am fost convins ca am probleme la caseta de directie (zdranganea ceva la roata, am schimbat cam tot ce se putea schimba si nimic), mi-am facut curaj si m-am dus la targoviste sa o schimb. am ajuns acolo si oamenii mi-au zis ca nu e de la caseta... dupa alte investigatii s-a descoperit ca amortizorul din dreapta nu era strans bine. "Multumesc" pe aceasta cale serviceului de langa stadionul national (parca top ten ii zice) si recomand tuturor sa se duca acolo sa schimbe piese de 34 de milioane pentru ca ei nu au strans bine un amortizor. Atentie mare la meseriasi de 20 de ani angajati in serviceuri! :((

Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC+03:00