salutare!situatia e urmatoarea:
1. de ceva vreme am observat ca roata spate dreapta scoate un sunet ciudat in mers (la peste 60 sa zic...). e ca un "vajait" cam ca atunci cand mergi cu montain-bike-u tare pe asfalt si ai cauciucuri cu flori mari (pt cine-si mai aduce aminte
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
) iar la viteze mari, de exemplu pe autostrada, in functie de cum virez se aude mai tare (viraj spre stanga) sau mai incet (spre dreapta) in functie de cum se inclina masina probabil. sa fie rulmenul? am intrebat la service si au zis ca probabil da si costa 490 RON
![Shocked :shock3:](./images/smilies/shock3.gif)
.am auzit intre timp ca ar putea fi si de la placutele de frana daca s-au uzat (martorul pt alea pe fata nu mi s-a aprins).si daca e rulmentul undeva mai ieftin nu se gaseste?
2. tot recent am observat ca din ce in ce mai des cand mai iau cate-o groapa cu roata dreapta fata amortizorul se duce pana in tampon si se aude foarte tare si urat (aproape metalic) ca si cand ai da cu ceva in aripa, desi viteza e relativ redusa (treapta a-2a) si groapa/denivelarea nu cine stie ce.incepe sa ma lase/m-a lasat amortizorul? daca da cam cat costa unul nou sau am auzit ca s-ar putea reconditiona si cam cat ar face? (si daca merita reconditionat)
cam asta e... sper sa fi fost clar in explicatii.
multumesc!(156, 1.9 jtd 16v din 2003)