It is currently 08 Feb 2025, 19:09

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: 2 probleme la roti
PostPosted: 27 May 2009, 00:29 

Car: 156 1.9 jtd 16v/2003
salutare!situatia e urmatoarea:
1. de ceva vreme am observat ca roata spate dreapta scoate un sunet ciudat in mers (la peste 60 sa zic...). e ca un "vajait" cam ca atunci cand mergi cu montain-bike-u tare pe asfalt si ai cauciucuri cu flori mari (pt cine-si mai aduce aminte :) ) iar la viteze mari, de exemplu pe autostrada, in functie de cum virez se aude mai tare (viraj spre stanga) sau mai incet (spre dreapta) in functie de cum se inclina masina probabil. sa fie rulmenul? am intrebat la service si au zis ca probabil da si costa 490 RON :shock3:.am auzit intre timp ca ar putea fi si de la placutele de frana daca s-au uzat (martorul pt alea pe fata nu mi s-a aprins).si daca e rulmentul undeva mai ieftin nu se gaseste?

2. tot recent am observat ca din ce in ce mai des cand mai iau cate-o groapa cu roata dreapta fata amortizorul se duce pana in tampon si se aude foarte tare si urat (aproape metalic) ca si cand ai da cu ceva in aripa, desi viteza e relativ redusa (treapta a-2a) si groapa/denivelarea nu cine stie ce.incepe sa ma lase/m-a lasat amortizorul? daca da cam cat costa unul nou sau am auzit ca s-ar putea reconditiona si cam cat ar face? (si daca merita reconditionat)
cam asta e... sper sa fi fost clar in explicatii.
multumesc!(156, 1.9 jtd 16v din 2003)

Post subject: Re: 2 probleme la roti
PostPosted: 27 May 2009, 01:30 

Car: KamiKaze 147
Se pare ca le-ai zis bine.1-simptome rulment iar 2-amortizor. Te salut. :wave:

PostPosted: 27 May 2009, 07:40 

nu reconditiona amortizorul...schimba-l...de fapt trebuie sa le schimbi pereche stanga-dreapta

PostPosted: 27 May 2009, 10:18 

Car: KamiKaze 147
de fapt ai putea sa ridici masina pe cric si sa invarti de ea si sa asculti cu atentie.Daca este rulmentul,cu siguranta se va auzi.

PostPosted: 27 May 2009, 11:23 

Car: 156 1.9 jtd 16v/2003
am inteles. de la gume nu cred ca e pt ca le am mai de mult (de vreun an asa) si pana acum nu s-a auzit (sau n-am auzit eu?... :scratch: ).o s-o ridic pe cric sa invart de roata dar probabil ca e rulmentul. stiti vreun magazin (in bucuresti ma refer) unde se gasesc mai ieftine ca mi se pare mult 490 lei un :censored: de rulment ca nu e cine stie ce "rocket science" . amortizorul(amortizoarele) o sa mai astepte deocamdata ca de... criza :).
multumesc frumos pt raspunsuri. ne mai auzim(citim) :)

PostPosted: 27 May 2009, 12:24 

AndRay Quote:
am inteles. de la gume nu cred ca e pt ca le am mai de mult (de vreun an asa) si pana acum nu s-a auzit (sau n-am auzit eu?... :scratch: ).o s-o ridic pe cric sa invart de roata dar probabil ca e rulmentul. stiti vreun magazin (in bucuresti ma refer) unde se gasesc mai ieftine ca mi se pare mult 490 lei un :censored: de rulment ca nu e cine stie ce "rocket science" . amortizorul(amortizoarele) o sa mai astepte deocamdata ca de... criza :).
multumesc frumos pt raspunsuri. ne mai auzim(citim) :)
e scump 490 ron, si eu am avut aceleasi simptome, l-am schimbat dar am dat pe el vreo 350 roni, iti scriu pe pm de unde

PostPosted: 27 May 2009, 18:58 

sper sa nu vorbesc prostii, dar din cate stiu rulmentii la alfa sunt conici, adica, daca incep sa huruie se pot strange de cateva ori. la astea noi nu stiu cum e, dar la vechea mea alfa75, am schimbat unul la vreo 7-8 ani dupa ce mi-am luat masina(nu stiu cat mai rulase inainte). am vazut cum arata atunci cand mi l-am cumparat si mi-a explicat mecanicul cum se pot strange pana la maxim. mi-e deja imi fusese strans (adica piulita) de 2 ori de acelasi mecanic pana sa-l schimb. stiu ca si pe mine m-a costat foarte mult rulmentul, tocmai pentru ca e "reglabil", si daca mi-aduc bine aminte tot vreo 350 ron

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+03:00