In aceasta noapte, la ora 01.02, am primit un telefon de la o persoana care s-a prezentat Catalin Iftimie, departamentul Descarcerari. M-a intrebat daca cunosc persoana care se afla intr-o alfa 145 cu numarul BV 06 ZTA. In prima clipa, chiaun de somn, nu mi-am dat seama insa cand ofiterul de la descarcerari mi-a spus ca este vorba de o alfa 145 implicata intr-un accident pe Padurea Bogatii, am incremenit. Mai mult de atat, cand mi-au spus ca accidentul a fost mortal... nu am mai putut sa scot nici un cuvant pret de cateva clipe. Cu cateva ore inainte, Alex a fost la mine impreuna cu prietena lui. Am stat putin de povesti dupa care au plecat impreuna spre Sighisoara. Alex se intorcea spre casa de la Sighisoara, singur in masina si probabil la fel de vesel precum il stiti de obicei. Cu exact 40 km inainte de brasov, pe portiunea ultimilor serpentine, a intrat in depasire insa nu a avut destul spatiu sa se retraga inapoi pe banda lui. In depasire a acrosat un Logan care venea din contrasens, a pierdut controlul masinii si s-a rasucit probabil 180 de grade, moment in care a fost izbit in dreapta de un TIR care circula regulamentar. Scaunul soferului a ramas destul de intreg insa pe Alex, cei de la descarcerari, l-au gasit prins intre fiare, in partea dreapta a masinii. Probabil nu a avut centura pusa si in momentul in care s-a rotit, l-a proiectat in dreapta. Sincer... povestesc relatarea politistilor de la circulatie si pe cea a soferului Daciei Logan, nimeni insa nu poate stii realitatea cu adevarat. A murit dupa aproximativ 30 min de la accident. In tot acest timp, cei de la descarcerari s-au chinuit sa il scoata insa medicii nu au mai reusit sa il resusciteze.
Cei de la descarcerari m-au sunat pe mine pentru ca ultimul numar apelat era Razvan Alfa. Nu au gasit actele lui Alex si incercau sa il identifice. Mi-au dat din telefonul lui Alex, numarul tatalui sau si astfel am reusit sa i anunt familia dupa care, impreuna cu Marius am plecat la Cristian sa i luam pe parintii lui. Am fost pana aproape de locul accidentului insa nu am mai ajuns la timp pentru ca deja politia venea spre Brasov iar trupul lui Alex era transportat la morga. M-au sunat cei de la politie si ne-am intalnit pe drum dupa care am fost impreuna cu ei la spitalul judetean unde erau si celelalte persoane implicate in accident. Acolo politistii m-au rugat sa preiau eu pe proces verbal bunurile gasite in masina lui Alex, pentru a nu pune intr-o situatie si mai dificila familia. Era o punga de plastic in care au adunat cateva lucruri marunte... cheile de la masina si cele de la casa, un lant de argint, fata de la CD Player si telefonul mobil care, dupa ce l-am luat in mana mi-am dat seama ca era plin de sangele lui Alex. Parintii lui erau devastati... intre timp, a venit si sora lui impreuna cu prietenul ei. A fost o noapte de cosmar care inca nu imi vine sa o cred reala. Din pacate insa... Alex nu mai este printre noi. Urmeaza sa il sun pe tatal lui ca sa vad cum il mai putem ajuta cu cate ceva.
Apelul de a strange niste bani pentru cheltuielile de inmormantare sper sa fie onorat de cat mai multi dintre voi. Peste 3 zile va fi inmormantarea si consider ca este obligatoriu sa ne strangem cat mai multi sa il conducem pe ultimul lui drum. Soprano si Alex Mirica sunt deja in drum spre Brasov. In aceasta noapte, a plecat dintre noi unul dintre cei mai valorosi alfisti pe care i-a avut Alfa Club de-a lungul timpului. A disparut un om cinstit, modest si un adevarat prieten. Un adevarat fan Alfa Romeo care merita sa primeasca mult mai mult de la viata. Spiritul lui va ramane adanc marcat in memoria noastra si trebuie sa il onoram cum se cuvine.
Odihneasca-se in pace!
_________________ Razvan Patrascu
-------------------------------------
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 120 CP
Alfa Romeo GTV V6 3.2 270CP
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 101CP
Alfa Romeo 33 boxer 1.7 16V QV 140CP
Ex. Alfa Romeo GTV V6 2.0 Turbo 240CP
|