It is currently 04 Feb 2025, 01:42

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: reglaj faruri
PostPosted: 26 Apr 2009, 23:15 

am schimbat un bec la faza scurta pe stanga, dupa care am observat ca imi bate prea jos. am invartit de reglaj in sens orar sa ridic farul si cand sa se apropie (pe un zid noaptea) de linia celuilalt din dreapta s-a auzit un clanc. bine-nteles ca acum nu mai merge deloc reglat nici in sus nici in jos. cum incerc sa-l invart in orice directie face clancul de care v-am spus. s-a rupt ceva in el sau mai merge reparat? multumesc anticipat

Post subject: Re: reglaj faruri
PostPosted: 27 Apr 2009, 00:33 

Car: Alfa Romeo 156
Mai mult ca sigur nu ai montat becul nou cu trebuie.Becurile au niste locasuri foarte tampite si nici nu prea ai vizibilitate la ele si trebuie sa o iei pe "pipaite".De aceea becul pe care l-ai montat batea prea jos.Iar zgomotul pe care l-ai auzit s-ar putea sa fie reglajul de la far care sa rupt.Ar fii bine sa demontezi sa te uiti la el sa vezi daca e bulit.Daca da cred ca trebuie sa schimbi farul.
P.S.-S-ar putea sa poata fii reparat...Nu stiu exact

PostPosted: 27 Apr 2009, 09:33 

Trebuie schimbat doar motorasul cred. Am impresia ca se gaseste si separat... la dezmembrari. Da-mi un PM daca descoperi ca de la asta este si s-ar putea sa gasesc unul dar nu pot promite inca...

PostPosted: 27 Apr 2009, 10:07 

Car: AR 156 1.9 JTD
Pai daca face clanc-ul nu cumva motorasul merge si se opinteste in ceva? Acel ceva poate fi ghidajul care s-a bulit.

PostPosted: 27 Apr 2009, 20:34 

cred ca am montat bine becul in far pt ca, clemele acelea de metal care tin becul s-au montat foarte usor si-l tin bine; stiu cum sa le montez pt ca este a 2-a oara cand schimb becurile de cand am masina. cum sa dau farul jos ca asta n-am mai facut-o? si apoi pot sa demontez doar motorasul de la reglajul manual? mentionez ca am mk2. va multumesc mult la toti pt ajutor

PostPosted: 27 Apr 2009, 23:52 

daca stie cineva vreun far de alfa 156 mk2, chiar daca e spart sau are urechile rupte, ma intereseaza pt acel motoras. culmea e ca reglajul electric din interior merge. o sa oincerc sa-l desfac in week-end; astept o indrumare pt a da farul jos, macar sa stiu cate prinderi are ca am talentul de a rupe prinderile. multumesc

PostPosted: 27 Apr 2009, 23:58 

Car: AR 156
alfa ncg Quote:
daca stie cineva vreun far de alfa 156 mk2, chiar daca e spart sau are urechile rupte, ma intereseaza pt acel motoras. culmea e ca reglajul electric din interior merge. o sa oincerc sa-l desfac in week-end; astept o indrumare pt a da farul jos, macar sa stiu cate prinderi are ca am talentul de a rupe prinderile. multumesc

Din cate stiu eu reglajele sunt 2 : unul mecanic : din 2 suruburi, si unul cu motoras (doar pentru orizontal .... daca iti merge motorasul(merg farurile ridicate/coborate) nu ai problema cu ala.
Nu mai bine dai tu farul jos si te uiti atent sa vezi ce plastic a trosnit acolo?! Se poate sa fi trosnit un surub de plastic (unul din cele doua de fixare) si atunci nu ai treaba cu motorasul.
Eu asa as face in locul tau.

PostPosted: 28 Apr 2009, 00:07 

s-a stricat surubul mecanic de plastic, cel de reglaj farul sus-jos manual. o sa-l dau jos, dar sa vad cum scot farul si apoi cum scot motorasul atat electric cat si manual dupa far

PostPosted: 28 Apr 2009, 10:39 

tiestob Quote:
si unul cu motoras (doar pentru orizontal .... daca iti merge motorasul(merg farurile ridicate/coborate)
Daca reglajul e pentru a cobora/ridica farurile, e reglaj vertical, eu n-am auzit de reglaj pe orizontal vreodata, ma rog daca are cineva cunostinta de asa ceva sa ne zica si noua.

PostPosted: 28 Apr 2009, 10:44 

Car: AR 156
MainEvent Quote:
tiestob Quote:
si unul cu motoras (doar pentru orizontal .... daca iti merge motorasul(merg farurile ridicate/coborate)
Daca reglajul e pentru a cobora/ridica farurile, e reglaj vertical, eu n-am auzit de reglaj pe orizontal vreodata, ma rog daca are cineva cunostinta de asa ceva sa ne zica si noua.

da da scz ... ma gandeam la altceva

PostPosted: 29 Apr 2009, 23:30 

MainEvent Quote:
Multe masini au aceste doua reglaje: orizontal si vertical.
Doar cel vertical este pe motoras.

@alfa ncg: pentru a scoate farul, va trebui sa dai bara fata jos (gasesti procedeul detaliat pe forum)

Ex: Alfa Romeo 156 2.4 JTD 10V black
Ex: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 8V blue-cosmo

Live to drive, drive to live

PostPosted: 30 Apr 2009, 18:25 

Acum se leaga lucrurile, ca "alfa ncg" zicea de reglajul vertical de pe surub. Despre cel vertical electric stie toata lumea.
Si unghiul acela marcat pe tablita deasupra farului ce reprezinta?(parca vreo 2 grade)

PostPosted: 30 Apr 2009, 23:58 

multumesc tuturor pentru sfaturi. speram sa nu trebuiasca sa dau bara jos, dar asta e. am aflat si cum se demonteaza de pe far reglajul(se invarte in sens orar), dar acum trebuie sa vad daca e sigilat si daca pot sa repar ceva. daca e sigilat, trebuie altul.

PostPosted: 01 May 2009, 00:52 

Stia el ce zice, exista doua reglaje pe surub vertical si orizontal, deoarece cel orizonatal electric are o plaja de reglaj mica si este destinat nu reglarii, ci doar ajustarii farurilor in functie de incarcare (pasageri, bagaje, cartofi) evident dupa ce le-ai reglat in prealabil

Ex: Alfa Romeo 156 2.4 JTD 10V black
Ex: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 8V blue-cosmo

Live to drive, drive to live

Post new topic  Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC+03:00