Asociatia Alfa Club Romania
https://www.alfaclub.ro/forum/

My new old 146TS
https://www.alfaclub.ro/forum/viewtopic.php?t=6452
Page 1 of 1

Author:  soapte [ 17 Mar 2009, 02:23 ]
Post subject:  My new old 146TS

Bine v-am gasit,ma numesc Gelu si sunt proaspatul posesor al unei 146TWIN SPARK din 2000,120 de cai.
Masina am cumparat-o de ocazie la un pretz rezonabil in stare foarte buna.Are 67k si singurele probleme pe care le-ar avea ar fi doua lovituri usoare in partea din spate+plus o turatie neregulata la relanti in unele momente,de curand am trecut revizia tehnica si sunt incantat de ea.Este prima mea masina ever si cred ca ma convinge sa raman un fan fidel alfa romeo.Probabil am sa incep sa va stresez cu diferite curiozitati despre ea asa ca orice sfat este binevenit.Deocamdata ma bucur ca v-am gasit si sa las si cateva foto.Pe curand si BAFTA!
Image
Image
Image

Author:  Freccia [ 17 Mar 2009, 02:57 ]
Post subject:  Re: My new old 146TS

Frumusica! :wink: Sa ai noroc de ea si sa va stapaniti sanatosi! :wave:

Author:  Nicorec [ 17 Mar 2009, 21:52 ]
Post subject:  Re: My new old 146TS

Felicitari....Asa am fost si eu...am inceput cu 155 si am continuat.O sa vezi ce inseamna cu adevarat sa conduci o alfa.

Author:  soapte [ 18 Mar 2009, 00:37 ]
Post subject:  Re: My new old 146TS

Pai..inainte sa cumpar masina am cautat cateva luni..si eram destul de nehotarat,am fost aproape sa imi cumpar ceva nou am avut de ales intre astra gtc si noul ibiza sport...dar dupa ceva teste nu am fost asa convins....apoi am fost gata sa cumpar un golf4 gti..pana am vazut-o si am stiut ca ea e aleasa nush cum o vedeti voi in foto dar in realitate are ceva al ei..de abia astept sa ma urc in ea si sunt asa supi cand ma cobor:)Am preferat sa vad ce e de capul ei pentru o perioada si m-a convins...masina noua poate sa mai astepte.
In curand am sa va intreb cum se conduce o alfa...in ce plafon de turatie sa merg cu ea...ce trebuie sa fac si nu trebuie sa fac cu ea?!

Author:  soapte [ 18 Sep 2009, 01:57 ]
Post subject:  Re: My new old 146TS

Intre timp am invatat ce inseamna o Alfa Romeo...si din tot sufletul va spun ca sunt f incantat..bineinteles ca problemele au aparut dr doar din vina mea:nu am schimbat distributia la timp,asta dupa ce intrebasem u mecanic daca mai merge distributia si ma asteptam sa o schimb in curand,ghinionul a facut ca sa sara ceva mai repede,si de aici o alta problema:mi-a explodat colectorul de gaze(1000euro-nou)toata reparatia ajungand la 3000,dar cum vina este numai a mea(nu trebuia sa mai dau chei dupa ce a sarit distributia):D.Probabil ca daca ar fi fost o alta masina as fi lasat-o,dar cu scumpa mea nu pot face asha ceva.
Asha ca pana imi voi cumpara o Alfa noua o voi numi Soapte si dupa ce o scot din atelier sa pun foto cu ea plus ca vreau sa va cer ceva pareri in legatura cu intretinerea ei,stilul de condus si imbunatatiri ce ar merge pe ea:D.
Cum fac sa devin membru ALFA CLUB,si taxa cum se poate plati din Spania?

Author:  marius [ 18 Sep 2009, 08:36 ]
Post subject:  Re: My new old 146TS

Cu toata afectiunea pe care o porti primiei tale masini,daca reparatiile se ridica la 3000 de euro mai merita ?

Cat despre Asociatie si inscrieri , aici poti citi mai toate informatiile de care ai nevoie.Daca mai e ceva ce necesita lamurie nu te sfii sa intrebi.Cotizatia anuala se poate plati si plin transfer bancar chiar si din Spania,nu esti primul care a facut-o.Mai greu va fi cu livrarea member kitului,dar gasim noi o solutie pana la urma.

Author:  soapte [ 18 Sep 2009, 15:11 ]
Post subject:  Re: My new old 146TS

da se merita,pentru ca alta marca nu mai vreau..iar UNA NOUA VA VENI ABIA PESTE CATIVA ANI,....e foarte intretinuta masina si va iesi ca noua..putini km..doar o greseala a facut sa se strice..
acum urmaresc sa vad cu procedura de membru...despre kit nu e probleme...cand voi ajunge acasa:D

Author:  Andrei.P [ 18 Sep 2009, 15:41 ]
Post subject:  Re: My new old 146TS

Degeaba are motorul acela putini km daca ti-a sarit cureaua si ti-a mai explodat si colectorul de gaze. Daca e 3000 reparatia... in 3000 iti gasesti un 146 cu motorul bun si mai ramai si cu masina cu piese de schimb dupa aceea. Bafta cu reparatiile :)

Author:  soapte [ 16 Oct 2012, 23:43 ]
Post subject:  Re: My new old 146TS

Nu am mai scris pe aici,insa ieri am vandut Alfita:(,ma doare sufletul dupa ea,noroc ca e aproape si am sa o vad zilnic aproape,in schimb am cumparat o Alfa 156 cu un an mai tanara, 2001,aceelasi motor 1.6ts 120 cai si in stare destul de buna.
Deschid un topic nou ori pot continua aici?
Momentan are 180000km,motorul este sanatos in comparatie cu cel de la 146 si pana acum a primit urmatoarele:distributie noua,filtru polen,filtur aer,filtru ulei si schimb ulei.
Urmeaza schimb ulei cutie,radiator(este un pic mancat de rugina si pierde putin antigel)si faruri noi.Dupa ce o sa pun foto am sa va rog sa ma ajutati cu ideile voastre.
PS:prima impresie ar fi ca in curbe masina se comporta un pic ciudat,nu am controlul asupra ei la viteza mare asa cum se intampla la 146,dar urmeaza sa ii fac o revizie la trenul fata.
Sunt incantat, si un minus ar fi motorul mic,dar cum a fost o oportunitate nu am vrut sa o ratez.Toate cele bune!

Author:  soapte [ 19 Oct 2012, 23:29 ]
Post subject:  Re: My new old 146TS

Daca pot sa fac o prima diferenta intre cele doua,comportamentul in viraje este total diferit.146 este ceva mai lipita de sosea,insa tinuta de drum la 156 este mai buna.La 156 am impresia atunci cand fortez in viraje,ori cand franez de la viteza mare ca bate vantul din toate directiile.Carui fapt se datoreaza acest fenomen si cum se numeste?

Author:  tzzivii [ 19 Oct 2012, 23:47 ]
Post subject:  Re: My new old 146TS

Articulatii cu probleme.

Author:  Tag [ 20 Oct 2012, 02:05 ]
Post subject:  Re: My new old 146TS

146 e foarte bun....sa nu mai zic daca e putin coborat cum este al meu. Am ocazia mai nou sa merg mult pe Paraul rece intre Rasnov si Predeal, asa compar cu multe masini de care dau pe drum....nu pot sa zic ca ajung acasa mereu cu un :) pe buze, cum s-a intamplat si azi vs un polo GTI(ultima generatie) :lol: .

Author:  soapte [ 30 Nov 2012, 01:03 ]
Post subject:  Re: My new old 146TS

Am schimbat radiatorul si am scapat de cei trei greierasi care ma acompaniau.Urmeaza farurile,suspensia,si sonorizarea!Orice sfat este bine venit si analizat.Multumesc anticipat!

Page 1 of 1 All times are UTC+03:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/