It is currently 30 Jan 2025, 21:00

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: 19 Dec 2008, 15:48 

Salut la toata lumea.
In acest moment, acasa, folosesc un sistem Cambridge SoundWorks Digital 2.1 pentru calculatorul meu. Practic doar subwooferul il mai am, pentru ca satelitii i-am inlocuit cu 2 boxe Pioneer din lemn. Intrebarea mea ar fi.....se merita sa pun acest subwoofer in masina? Are amplificator incorporat de 24W RMS. Stiu ca poate puterea pare mica, dar credeti-ma ca in casa se aude foarte tare si foarte bine. Oare s-ar merita sa fac o incercare? Presupun ca trebuie sa-l trec printr-o siguranta, nu-i asa? Ma leg direct de la baterie?
Imi place la acest sub ca este cu incinta inchisa. Aerul iese afara doar printr-un mic orificiu. Cred ca tocmai de asta, bass-ul este destul de puternic. Spectrul de frecventa redat incepe de la 30 Hz.
Astept cu interes opiniile voastre in legatura cu asta. Multumesc.

LE: Mentionez ca este vorba de o Alfa 147.

PostPosted: 19 Dec 2008, 16:27 

Car: 156 - The Red Hawk
De mers SIGUR merge daca sursa de alimentare are la iesire 12...14V, si daca la semnalul de iesire al HU ii pui un atenuator, altfel kaput statie.

PostPosted: 19 Dec 2008, 19:41 

Madkat...stiu ca dpdv al cifrelor nu pare puternic, dar la nivelul la care vreau eu sa se auda bass-ul, cred ca ar fi ok. Practic, ar fi un al cincelea difuzor (pe langa cele 4 principale) care sa redea doar joasele (ma gandesc ca fiind in portbagaj, asta amplifica putin senzatia de bass). Ca putere este cam la fel ca celelalte din masina. Mie nu-mi trebuie decat sa-mi accentueze putin joasele.
Acum vine partea la care trebuie sa-ti dau dreptate 100%. Totusi nu cred ca va avea viata prea usoara in masina. Nu stiu...parca as incerca totusi...macar o perioada :mrgreen:
Sursa lui este de 15V si 3A. Alexmirica..poti sa-mi spui mai multe despre atenuator? De ce trebuie. Absoarbe prea mult? Daca HU-ul are iesire dedicata pentru subwoofer, nu-i suficient? Nu stiu exact cat suporta la intrare sub-ul, dar ma gandesc ca asta se poate seta cumva.

PostPosted: 19 Dec 2008, 22:35 

Da...ai dreptate, este posibil sa nu se auda foarte tare. Tocmai l-am dat la maxim, si i-am taiat satelitii. Se aude bine, dar imi dau seama ca el a fost gandit pentru a se auzi bine impreuna cu satelitii. Formeaza un tot unitar foarte bun. N-am luat in calcul zgomotul la rulare al masinii si relativa insonorizare a portbagajului. Ma gandeam sa adopt solutia asta, pana imi iau ceva mai serios, care costa din ce am vazut in jur de 500-1000 lei, cu amplificare proprie. Vad eu...multumesc foarte mult pentru sfaturi si informatii.

PostPosted: 22 Dec 2008, 09:01 

Ca sa nu mai deschid un topic nou....ce putere minima de bun simt ar trebui sa aiba un subwoofer pentru masina? Trebuie mai mult de 250W RMS? Ce parere aveti de modelele de mai jos?

http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... ofer_activ)/
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... mbA_20-A1/
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... /HFi_250A/
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... sslink_II/

Dintre toate parca prefer Focal-ul. Este destul de mic si am inteles ca e o firma destul de tare. Ajung oare 150W RMS pentru Alfa 147...alaturi de celelalte 8 boxe stoc? Oricum, toate (poate in afara de JBL..daca excluem pretul) sunt de preferat. Ceva sfaturi? Eventual alte propuneri? Prefer un subwoofer activ in locul celui pasiv + statie.
Multumesc.

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC+03:00