More problems
Weekend-ul trecut am avut 2 examene la facultate, in alt oras, la 125 km departare.
Sambata cand m-am intors de la examen am cumparat de la un prieten 2 x Pirelli PZero
SH 225/45/17, profil asimetric, ~ 6 mm "carne" pe ele, boboc nu alta!
Am fost la o vulcanizare locala, dat jos roti, schimbat cauciucuri, echilibrat, montat!
Pe spate! Bagat aer 2.5 atm. in toate pneurile! Boooon!
Duminica am plecat la examen. Pe drum am observat ca tinuta masinii s-a schimbat putin (in rau din pacate) si anume: la orice denivelare/groapa/canal, masina este "aruncata" (nu stiu daca este cel mai potrivit cuvant pentru a descrie ce se intampla) putin in lateral dar numai de spate, nu pierde aderenta dar se simte ca parca "fandeaza" putin de spate. Senzatia nu e tocmai placuta, mai ales la viteza mare sau in depasiri. Mentionez ca inainte de aceste pneuri, pe spate am avut un Dunlop si un Pirelli, ambele cu profil asimetric, destul de uzate (~ 2-3 mm de profil daca mai aveau), avand aceleasi dimensiuni, 225/45/17, cu care am umblat 1 an de zile fara probleme, le-am schimbat pentru ca erau destul de uzate si am vrut 2 pneuri identice!
Revenind la problema mea, dupa ce am ajuns acasa am cautat in manualul masinii si am constatat ca de fapt, trebuia sa umflu pneurile cu 2.4 FATA si 2.3 SPATE! Le-am desumflat pana la aceste valori si apoi am dat o tura. Senzatia este aceeasi, la treceri peste gropi mai ales, masina marca sare in lateral, dar numai de spate, acuma eu nu stiu daca asta se intampla si in realitate, insa eu simt asta "in scaun"!
De la ce poate fi? Bara stabilizatoare spate? Bucsi spate? Bielete antiruliu spate? Tendoane transversale spate? De la roti?
Nu bate nimic, masina e solida, robusta si inchegata, am schimbat tot ce a fost de schimbat la bucsaraie...
Si btw, inca nu am rezolvat nici problema cu ASR-ul...insa am aflat ca mecanicii care s-au uitat ultima data la ea nici macar nu au dat jos discurile de frana ca sa inspecteze senzorii, asa ca inainte de a ajunge cu ea la "mesterul" din Sibiu, tot o sa fac o vizita la mecanicul meu sa dam jos discurile si sa vedem senzorii, puii mei, nimeni nu a verificat acolo, toti au luat de bun ce le-a raportat tester-ul!
Ceva idei?