It is currently 14 Nov 2024, 20:03

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: 07 Jan 2009, 10:21 

Salut,
Am o alfa 156 1.9 JTD. De curand, am inceput sa am vibratii puternice la roata din stanga fata. Apar de la treapta 3 in sus, cand motorul nu este foarte turat si se accentueaza o data cu accelerarea. Dupa o anumita turatie nu se mai simt asa tare. A mai avut cineva aceasi problema ca si mine?

PostPosted: 07 Jan 2009, 10:39 

Salut,

Am avut exact aceeasi problema cu roata stanga fata, rulmentul a fost de vina , era spart . Costuri 450 piese plus manopera.

Marius

PostPosted: 12 Jan 2009, 18:42 

In primul rand va multumesc pentru sfaturi!
Am verificat rotile, sunt echilibrate, jentile nu au deformatii. In rulmentul de la roata nu exista nici un fel de joc si nu scoate nici un zgomot. Totusi am verificat si elementele fuzetei si am descoperit un joc destul de mare in bascula superioara. Am cumparat bascula si maine intentionez sa o schimb (desi dupa cate am vazut in manual service, nu e chiar atat de usor). Sper ca dupa ce schimb bascula sa dispara si vibratiile.

PostPosted: 12 Jan 2009, 23:08 

dupa ce vei schimba cateva bascule ai sa ajungi sa gandesti ca e cel mai simplu lucru din lume :D

PostPosted: 13 Jan 2009, 11:38 

Si eu am avut vibratii ciudate la Alfita (+ inca un coleg alfist: akos).. la amandoi s-a rezolvat odata cu schimbarea planetarei!! Bafta, si tine-ne la curent.

And see Heaven in the headlights,
Mile after mile, after mile, after mile..

PostPosted: 15 Jan 2009, 00:26 

Car: Alfa Romeo 156
alfagby Quote:
In primul rand va multumesc pentru sfaturi!
Am verificat rotile, sunt echilibrate, jentile nu au deformatii. In rulmentul de la roata nu exista nici un fel de joc si nu scoate nici un zgomot. Totusi am verificat si elementele fuzetei si am descoperit un joc destul de mare in bascula superioara. Am cumparat bascula si maine intentionez sa o schimb (desi dupa cate am vazut in manual service, nu e chiar atat de usor). Sper ca dupa ce schimb bascula sa dispara si vibratiile.
Sa iti mai dau o idee.Tot ca si tine aveam o vibratie la roata stanga fata destul de puternica si zgomot,mai ales la viteza mai mare.Dupa ce depaseam 110-120Km/h nu se mai simtea nimic.Am fost la service cu ea cu ideea sa schimb rulmentul.Dupa ce verifica astia masina imi spune ca rulmentul nu are nimic,ca nu am joc nici in caseta de directie ,basculele ok.....ce sa mai totul era in regula.In gandul meu "Astia sant tampiti".Cand sa plec vine mecanicul la mine si imi zice"domnule schimba cauciucurile ca de la ele face".Culmea era ca de la ei plecam exact la alt service sa schimb toate cauciucurile(coincidenta).Plec foarte nedumerit schimb cauciucurile si ....stupoare ....nu mai facea nici un zgomot,nu vibratii,nimic.Precizez ca cauciucurile vechi nu aveau galme,erau echilibrate,jenti neindoite,si nici macar prea uzate.Asa ca, sa ai in vedere si chestia asta.Sper ca am putut sa iti fiu de ajutor.Bafta.

PostPosted: 03 May 2009, 14:48 

Multumesc pentru ajutor. Am schimbat si rotile intre ele, fara nici un rezultat. Dupa ce am schimbat bascula, vibratia s-a ameliorat mult. Totisi mai apare cateodata, in general cand masina e mai incarcata. O sa ii mai schimb si amortizorul spate, care am observat ca trancane destul de tare, si probabil si cel de pe fata. Sper ca dupa asta sa dispara vibratia de tot.
o sa va tin la curent si multumesc inca o data pentru ajutorul acordat.

PostPosted: 13 Apr 2010, 18:27 

Sa va spun cum am rezolvat problema. Se pare ca de vina erau discurile de frana asa ca le-am schimbat pe toate iar acum nu mai vibreaza.

PostPosted: 15 May 2010, 21:44 

Car: MB E 250 CDI
... E bine totusi ca ti-a luat ''numai'' un an sa rezolvi problema... :bash: asta daca ar fi sa ne luam dupa datele din quote :bday:

PostPosted: 16 May 2010, 10:49 

Din pacate mi-a luat doar o luna pana am descoperit problema si am remediat-o. A durat mai mult pana am pus si rezolvarea pe forum pentru ca am fost plecat. M-am gandit ca poate o sa foloseasca vreodata cuiva cu probleme similare.
Mai bine mai tarziu decat deloc!

Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC+03:00