probabil ca te-ai decis deja ce masinuta sa-ti iei... anyway, o impresie personala in caz ca iti mai arunci un ochi:
- cumparata in aprilie 2008, la 150.000km cu 3000 de euro + vreo 150 inscrierea (Bamse e numele)
- rulat 7000 de km (da stiu... n-am plimbat-o suficient)
nu pot sa zic ca o iubeam insa cu siguranta m-am indragostit de alfe... am facut-o "zob" intr-un parapet cam cu 120 la ora (cand am luat parapetu')... n-am avut niciunu nici pe draq... masina s-a sifonat bine de tot insa pentru noi ca pasageri totul a fost okay...
ce pot sa zic despre ea in astia 7k km? i-am schimbat uleiul...
avea probleme cu variatorul de turatie de cand am luat-o... asa ca trebuia sa o las sa se incalzeasca 4-5 minute alfel numai in partzuri mergeam, dar in afara de moftu' asta si faptu' ca mai mult de 170/ora nu voia sa urce (mai bine ca nu caci cine stie... va scriam post mortem) - tot din cauza variatorului...
acum... gasesti alfa 156 1.8 TS in cehia incepand de la ~2300 de euro (BUNE)... e imposibil sa nu gasesti una care sa nu-ti placa si sa nu-ti comvina in toata europa asta... pune 500-1500 de euro bani care trebuie sa bagi in ea (recomandat sau in caz de "mica tzapa") care ii bagi in: verificare tehnica cap coada, schimbat distributie (chiar daca mai tine) si alte tampenii la care nu te astepti... fa directia bulgaria de 500 de euro... si iaca... o masina pe care n-o sa-ti vina sa crezi cat de mult o s-o indragesti pusa cap coada cu doar 4-5000 de euro!!!
Comparativ, am avut prileju' sa ma sui intr-o vectra - faina si vectra, se infige si ea cand e necesar, consum bun, confort... dar parca tot Bamse al meu manca jar mai bine, parca muuult mai stabila in curbe (recunoscuta treaba la italience)... si, cu siguranta... acel kilogram in plus la consum pentru cele 100-200 de kille ale masinii isi fac datoria si la parapeti... daca pricepi ce spun... iar eu care obosesc repede in scaun si ma doare spatele in bamse n-am avut probleme comparand cu megan sau vectra unde dupa 200 de km deja incepeam sa ma enervez...
si inca o chestie... mai avem un amic care a luat un zid cu 100 la ora tot pe diagonala... s-a dat jos plangand ca "distrus masina"... in rest nimeni nimic...
dupa patania asta... nu pot decat sa-mi aduc aminte de un prieten care a lovit un q7 cu 40/ora si l-a facut bucati pe toata strada... lol...
cu siguranta urmatoarea masina este tot alfa... poate un gtv de data asta, vad ca si astea s-au ieftinit suficient si pentru mine
poate ca multi fac nazuri cand aud de masina de 10 ani sau pe acolo... ma lashi... oricand prefer un 156 din '98 care pana in 5000 iese pe roti BOBOC decat un astra din 2008 pe care dai 13-16.000 de euro [o alfa din 2008 e cu totu alta treaba, lol]