It is currently 31 Jan 2025, 01:13

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 68 posts ]  Go to page 1 2 3 Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 25 Nov 2005, 17:21 

Salut MadKat si bine ai venit pe forum !

Daca esti in cautarea unei alfe ...

Vezi aici
http://forum.alfaclub.ro/viewtopic.php?t=33
si aici
http://forum.alfaclub.ro/viewtopic.php?t=45

:D

Post subject:
PostPosted: 25 Nov 2005, 23:55 

salut,
bine ai venit pe la noi ;)
vad ca mai avem un alfist declarat si asta ma bucura enorm, tinand cont ca mai exista multi alfisti in sinea lor care se ascund in spatele unor masini germane mari si puturoase...
eh gata cu gandurile de bine :D
am vazut ca iti plac alfele 156 deci vad ca ne asemanam mult :D
oarecum in cazul tau am fost si eu acu 2 luni cand mi-am cautat si eu masina asa ca incerc sa te ajut putin in legatura cu motorizarile (fie ca sunt pe 147/156)
sa zicem ca dispui de x mii de euro, unde x este constanta :) , si iti iei:

.diesel
:up:
-cuplu/putere relativ mare
-economie superioara motoarelor pe benzina (referitor strict la consum)
-e oarecum un motor ideal pt aglomeratia urbana
-la un eventual ECU remap cresterea de putere ar fi mai spectaculoasa fata de un twin spark, datorita turbinei, dat fiind faptul ca "benzinarele" de la alfa sunt aspirate
:disgust1:
-taxe vamale mult mai mari (daca aduci din import)
-revizii mult mai costisitoare
-cu aceeasi bani iti iei o masina cu un kilometraj dublu fata de benzina, lucru care iti va scoate mai multi bani din buzunar datorita uzurii pieselor (vezi cutie de viteze, amortizoare, turbina)

.benzina
:up:
-senzatie majora de la 4500-5000 RPM (turatie de vis pt un diesel)
-revizii mai ieftine
-taxe vamale mai scazute
-ai avantajul de a-ti lua o masina cu kilometrii mai putini si la care nu au aparut probleme majore de uzura a unor piese mai vitale, sa zic asa..
-sunt mai usoare si mai agile
:disgust1:
-consum destul de ridicat in oras pt 156 1.6 TS (poate si datorita faptului ca e prea mic pt caroserie...)
- ... si cam atat... :D

Ca si concluzie, daca vrei o masina care sa te faca sa te simti bine ia-ti o benzinara de preferinta 156 :D cu motor > 1.8
daca vrei o masina al dreq de tare si de rea ia-o pe a lui aiculedtzu... crede-ma m-am dat cu ea si stiu ce zic. masina aia e o senzatie pe 4 roti, deci chiar merge cel putin la fel de bine pe cum arata si suna :D.

off topic: nu am vrut sa spun ca dieselurile sunt mai fragile sau mai proaste, ci pur si simplu,in regim de sh, cu kilometraj mai ridicat si asta inseamna mai multa uzura pe umerii noului posesor
si eu am vrut sa imi iau JTD, dar am TS

Post subject:
PostPosted: 26 Nov 2005, 00:25 

Subscriu la cele scrise de colegul autoperform.

In ceea ce priveste consumul de combustibil, sa stii ca in practica diferenta intre un 1.6 si un 2.0, in cazul in care ambele sunt conduse cu simt de raspundere, nu este mare deloc. Cel putin daca merg frumos cu ea in oras imi ia undeva la 10 % iar afara un 7.5 %. Insa nu prea ma pot abtine, masina cere ture :D

Post subject:
PostPosted: 26 Nov 2005, 00:51 

Nu situ cum iti consuma tie 10% in oras. Poate in Oradea nu prea sunt masini, asa da :D , ca altfel nu prea imi explic. Ia vino in Bucuresti sa vezi cum te duci in 15% :)

Post subject:
PostPosted: 26 Nov 2005, 00:56 

Sa mai mentionez ca Madkat este fostul proprietar al masinutei mele :oops: , masinuta de care se vede ca a avtu grija. Il salut cu ocazia asta, desi ieri am iesit impreuna la o bere :D
Man, cum iti spuneam si ieri, cred ca un JTD ti s-ar potrivi...parerea mea este ca e cel mai bun compromis consum/performante. Ti-am zis de tovarasul cu 33-ul. Este super incantat de consumul masinii noi, Fiat Brava 1.9JTD 105CP. Bineinteles ca senzatiile nu se compara cu benzibarul :) (dar nici nu te faci de ras, are un demaraj foarte bun totusi, undva pe la 11 secunde parca..), dar resursele financiare sunt maxime :)
Eu unul sun indragostit de boxerul meu, si imi plac masinile cu demraj puternic, dar am zis: urmatoarea mea masina aproape sigur va fi diesel :(

Post subject:
PostPosted: 26 Nov 2005, 10:45 

Tupac Quote:
Nu situ cum iti consuma tie 10% in oras. Poate in Oradea nu prea sunt masini, asa da :D , ca altfel nu prea imi explic. Ia vino in Bucuresti sa vezi cum te duci in 15% :)
Sunt masini destule si aici, evident ca nu la nivelul bucurestiului dar nici foarte departe. Oricum mai mult de 12% sunt convis ca nici acolo nu ar lua. Repet, daca e condusa cu simt de raspundere :)

Post subject:
PostPosted: 26 Nov 2005, 19:43 

La un trafic normal si eu reusesc un 12%. Dar cand prind un traseu Romana Unirii 30 de min bara la bara ajunge si la 18% media zilnica, noroc ca s-a mai ieftinit benzina. Am remarcat ca arata oricum un consum aberant computerul, nu e real, pentru ca ar trebui sa umblu cu cisterna dupa mine, dar trec destul de rar pe la Peco desi merg destul si numai in oras. Am trecut pe 99+, are un pret convenabil.

Post subject:
PostPosted: 26 Nov 2005, 20:34 

inteleg ca esti inclinat spre diesel:
oferte destule la 156...
1.9 JTD , 100 ,115 , 150 HP
1,9 JTD M-Jet, 16 valve, 150 HP
2,4 JTD M-Jet, 20 valve, 150 , 175 HP
apoi intra in joc optionalele si versiunile de rigoare...
motorul M-jet e foarte apreciat!

Post subject:
PostPosted: 28 Nov 2005, 17:33 

1.9 e mai fiabil numai ai grija ca si la alfa se da kilometrajol inapoi...

Post subject:
PostPosted: 28 Nov 2005, 18:44 

Ieri mi-am batut recordul de consum pe ruta Timisoara-Arad-Oradea care acum este 6.9 %. Era intuneric, eram obosit si nu am calcat masina. Viteza de deplasare afara din localitati a fost intre 100-120 kmh iar in localitati de 70-80 kmh.

La aceasta "performanta" si-au adus aportul si rotile de iarna de 16" care au o rezistenta mai mica la rulare decat cele 18" de vara care sunt mult mai late.

Post subject:
PostPosted: 28 Nov 2005, 19:58 

ce gand iti trece prin minte cand te apropii de o Alfa Romeo?
... aha... asta zic si io, sa ii dai in balana, sa bagi pedala de acceleratie in podea si sa treci pe langa toti zambind.
eh, poate exagerez si eu un pic :D
intr-adevar Alfa Romeo nu e o masina sport in toata firea. am auzit pe cineva zicand: cine isi cumpara o Alfa nu isi permite un Ferrari, sau Lamborghini, sau Porsche, dar are in sange vointa aia de a fi putin mai sus ca altii - eu ii dau dreptate
nu, Alfa Romeo nu e o masina sport ci o masina cu tenta sportiva; nu, nu se ridica la nivelul unui supercar dar cu siguranta depaseste multe marci si aste e de-a dreptul multumitor
merge agresiv, trage agresiv si cu siguranta arata agresiv
imagineaza-ti ca te apropii de o astfel de masina, intrii in ea, bagi cheia in contact si cand sa o invarti... eh... ce sa auzi? -acelasi sunet care il auzi si la un tractor/autobus/buldo-excavator :D in loc de sunetul acela sublim al unui T.S. sau, de ce nu, un V6.. eu zic ca e o diferenta

da, sunt MJTD-urile astea mai noi care par a fi mai stralucite, dar tot nu se ridica la nivelul unui TS, iar daca vorbim de un buget de , sa zicem, sub 9000 oiro, eu zic ca ar cam trebui sa iti iei gandul de la asta

din nou zic, nu vreau sa ofensez deloc posesorii de diesel-uri, ci pur si simplu nu mi se pare potrivit un motor diesel pe o masina ca Alfa Romeo

Post subject:
PostPosted: 28 Nov 2005, 20:34 

acuma, eu nu vreau sa te presez in vre-un fel dar hai sa iti zic ceva, nici eu nu ma pot bucura de un venit extraordinar si sa fiu sincer sunt multe dati cand ma duc in oras, sa zicem cu masina prietenilor pt ca a mea nu are destula "mancarica" dar si atunci cand o iau la plimbare iti zic eu ca e ceva super.
iar ca sa merg de aici pana acolo nu imi ia foarte mult (execpetand perioada iernii cand am observat o usoara crestere de consum)
deh.. daca e pana acolo ma astept in orice clipa sa mi se arda mult-iubitul beculet portocaliu... :D

dar tragand o linie sub toate astea eu tot consider ca a meritat sa imi iau 156 cu motor TS

Post subject:
PostPosted: 28 Nov 2005, 22:57 

Fiecare aveti dreptate, dar intre a merge chiar si cateodata pe jos si a merge mereu cu masina, ghici ce as alege? :)
Da, e minunat cand simti cum trage masina, cum se infige, etc, dar vai ce groaznic este cand te uiti la acul rezervorului ca scade vazand cu ochii si cand te duci la benzinarie cu 300.000 lei cu gandul ca si alaltaieri ai bagat tot atata si nu a fost de ajuns decat pentru 2 zile si 3 drumuri prin centru.. :(

Post subject:
PostPosted: 29 Nov 2005, 00:11 

autoperform Quote:
-senzatie majora de la 4500-5000 RPM (turatie de vis pt un diesel)
:lol: cred ca ai vrut sa zici turatie de vis LA un diesel... o singura data am dus-o in 5000rpm (rosul e intre 5000-6000) si mi-au tremurat picioarele dupa aia, vreo 5-10 minute...
si NU e Mjtd
ai fost destul de agresiv in comentariile tale si te inteleg pentru ca ai benzina, insa vreau sa adaug si feeling-ul pe care mi-l da motorul asta de 2400cmc, diesel: esti pe autostrada, banda a 3-a mai libera, calci pedala la fund, ai 180, si auzi o uzina cum toarce, urland ca mai vrea...
e o diferenta MARE intre un 1,9 diesel si un 2,4 diesel, credeti-ma. sunetul motorului e cu totul altul; si nu neaparat diferenta la consum; cum zicea aiculedtzu, depinde cum o conduci, agresiv sau nu
si unde bat: la urma urmei madkat, e same shit, benzina sau diesel, depinde CE PREFERI TU, pentru ca batalia e aceeasi de mult timp si deocamdata nu exista invingator
consumul la a mea: in plina vara, in bucuresti, cu clima pe auto: 8,5; afara, cu maxim 120, bucuresti-cluj a consumat 5.3.
si mai la obiect: fac plinul cam odata la 3 saptamani, cu aprox 55 litri, conduc 90% prin bucuresti, si nu pot deloc s-o las sa doarma...

Post subject:
PostPosted: 29 Nov 2005, 00:56 

Tupac Quote:
Da, e minunat cand simti cum trage masina, cum se infige, etc, dar vai ce groaznic este cand te uiti la acul rezervorului ca scade vazand cu ochii si cand te duci la benzinarie cu 300.000 lei cu gandul ca si alaltaieri ai bagat tot atata si nu a fost de ajuns decat pentru 2 zile si 3 drumuri prin centru.. :(
yep... that's the feeling :D

Post subject:
PostPosted: 29 Nov 2005, 01:02 

15624jtd ai dreptate,dar senzatia uzinei care toarce e datorata turbo-ului. te-ai gandit cum ar fi daca am pune turbo-ul pe un TS? :evilook:
iti zic eu: a mea de 1.6 si 120 ar ajunge la 180 (vezi Autodelta)... repet 1.6 ;)
nu comentez nimic in privinta consumului... :D

Post subject:
PostPosted: 29 Nov 2005, 19:18 

Car: 156 - The Red Hawk
Nu mai punem la socoteala englezul ala care dintr-o Alfa 1.6TS a scos nu mai putin de 1200 copite potcovite... O fiara!

Post subject:
PostPosted: 29 Nov 2005, 21:57 

autoperform Quote:
15624jtd ai dreptate,dar senzatia uzinei care toarce e datorata turbo-ului. te-ai gandit cum ar fi daca am pune turbo-ul pe un TS? :evilook:
iti zic eu: a mea de 1.6 si 120 ar ajunge la 180 (vezi Autodelta)... repet 1.6 ;)
nu comentez nimic in privinta consumului... :D
ma, dar TS nu inseamna Turbo Sport?
n-are rost sa ne batem in ce-ar fi daca-r fi; de ex cu chip tuning la mine ar ajune la 175CP; si tot asa, daca as schimba turbina cu una mai performanta, si daca as...
totusi subiectul topicului era altul :wink:

Post subject:
PostPosted: 29 Nov 2005, 22:30 

15624jtd Quote:
last time i checked TS vine de la Twin Spark adica 2 bujii/cilindru - pt o ardere mai buna ;)

benzinarele de la alfa, din fabrica, vin aspirate (adica non-turbo)

sunt de acord: gata cu offtopicul :)

Post subject:
PostPosted: 30 Nov 2005, 10:26 

Quote:
n-are rost sa ne batem in ce-ar fi daca-r fi; de ex cu chip tuning la mine ar ajune la 175CP; si tot asa, daca as schimba turbina cu una mai performanta, si daca as...
Da, dar niciodata nu te vei apropia de performantele unui turbo-benzina de aceeasi capacitate.
Oricum treaba este cunoscuta, cel putin in cercurile unde ma invart eu. Pentru economie de carburant se alege diesel, iar pentru senzatii si performanta se alege benzina.

BTW, in weekend am condus o benzinara (fara turbo) de 2.0 si 230 CP, la care la 6000rpm se schimba profilul axelor cu came si trage ca apucata pana aproape de 8.500rpm. 8)

Post subject:
PostPosted: 30 Nov 2005, 11:02 

Type-R? :lol:

Post subject:
PostPosted: 30 Nov 2005, 11:42 

aiculedtzu Quote:
Pentru economie de carburant se alege diesel, iar pentru senzatii si performanta se alege benzina.
i couldn't agree with you more
batalia nu era corecta, intre mine si autoperform, desigur
numai daca te uiti ca 1,6 are 120CP si compari cu 2,4 care are 140CP, iti dai seama unde e mai multa putere, lasand la o parte comparatia intre nivelul de implementare a celor doua tehnologii
pe langa faptul ca asa s-a nimerit sa aiba motorul masina asta, ma bucur ca a fost asa pentru ca nu am mai avut diesel si nu stiam ce inseamna; am avut un golf 3 care la un motor de 1,6 benzina consuma cu 2l mai mult prin oras (adica 10,5), fara clima auto (ca nu avea)
aiculedtzu Quote:
BTW, in weekend am condus o benzinara (fara turbo) de 2.0 si 230 CP, la care la 6000rpm se schimba profilul axelor cu came si trage ca apucata pana aproape de 8.500rpm. :cool:
hmm, te invidiez pentru adrenalina care ai simtit-o :woot:

Post subject:
PostPosted: 30 Nov 2005, 13:59 

eu zic ca intre noi 2 n-a fost si nici nu trebuie sa fie nici un fel de batalie, doar in fond si la urma urmei suntem amandoi alfisti si asta conteaza cel mai mult :drunksinging:

Post subject:
PostPosted: 30 Nov 2005, 14:03 

de dragul discutiei, sa avem si noi o polemica, nu ma intelege gresit ;)

Post subject:
PostPosted: 30 Nov 2005, 14:23 

chiar as fi curios ce ar iesi, dar din pacate intre noi e o distanta de vreo 600 de km... :(

Post new topic  Reply to topic  [ 68 posts ]  Go to page 1 2 3 Next

All times are UTC+03:00