salut,
bine ai venit pe la noi
vad ca mai avem un alfist declarat si asta ma bucura enorm, tinand cont ca mai exista multi alfisti in sinea lor care se ascund in spatele unor masini germane mari si puturoase...
eh gata cu gandurile de bine
am vazut ca iti plac alfele 156 deci vad ca ne asemanam mult
oarecum in cazul tau am fost si eu acu 2 luni cand mi-am cautat si eu masina asa ca incerc sa te ajut putin in legatura cu motorizarile (fie ca sunt pe 147/156)
sa zicem ca dispui de x mii de euro, unde x este constanta
, si iti iei:
.diesel
-cuplu/putere relativ mare
-economie superioara motoarelor pe benzina (referitor strict la consum)
-e oarecum un motor ideal pt aglomeratia urbana
-la un eventual ECU remap cresterea de putere ar fi mai spectaculoasa fata de un twin spark, datorita turbinei, dat fiind faptul ca "benzinarele" de la alfa sunt aspirate
-taxe vamale mult mai mari (daca aduci din import)
-revizii mult mai costisitoare
-cu aceeasi bani iti iei o masina cu un kilometraj dublu fata de benzina, lucru care iti va scoate mai multi bani din buzunar datorita uzurii pieselor (vezi cutie de viteze, amortizoare, turbina)
.benzina
-senzatie majora de la 4500-5000 RPM (turatie de vis pt un diesel)
-revizii mai ieftine
-taxe vamale mai scazute
-ai avantajul de a-ti lua o masina cu kilometrii mai putini si la care nu au aparut probleme majore de uzura a unor piese mai vitale, sa zic asa..
-sunt mai usoare si mai agile
-consum destul de ridicat in oras pt 156 1.6 TS (poate si datorita faptului ca e prea mic pt caroserie...)
- ... si cam atat...
Ca si concluzie, daca vrei o masina care sa te faca sa te simti bine ia-ti o benzinara de preferinta 156
cu motor > 1.8
daca vrei o masina al dreq de tare si de rea ia-o pe a lui aiculedtzu... crede-ma m-am dat cu ea si stiu ce zic. masina aia e o senzatie pe 4 roti, deci chiar merge cel putin la fel de bine pe cum arata si suna
.
off topic: nu am vrut sa spun ca dieselurile sunt mai fragile sau mai proaste, ci pur si simplu,in regim de sh, cu kilometraj mai ridicat si asta inseamna mai multa uzura pe umerii noului posesor
si eu am vrut sa imi iau JTD, dar am TS