It is currently 18 Apr 2025, 20:01

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: trage dreapta
PostPosted: 14 Jul 2008, 15:32 

salutare.
de vre'o 3zile am un feeling ca imi trage in dreapta masina. am fost la vulcanizare, ma gandeam ca poate ii dezumflata o roata..nu era.
pe sosea nu prea am cum sa imi dau seama, pt ca sunt denivelari etc si daca las din volan sigur seduce intr'o parte...
o fi unghiul de fuga? pana acum 3 zile nu avea nimic...nu am lovit borduri si nici in gropi nu am dat...

Post subject: Re: trage dreapta
PostPosted: 14 Jul 2008, 16:01 

Pai daca iti zmuceste volanul poate sa fie din cauza unor cauciucuri uzate, daca au galme pe ele, fac asa. Pe caldura asta nu trebuie sa dai cu ele ca sa fie vreo problema.Daca ai fost insa la vulcanizare cred ca se observa buba, daca omul stie ce face.
Poate chiar ai ceva la partea mecanica, mai cedeaza piesele ce naiba..suntem in RO :disgust1:

PostPosted: 14 Jul 2008, 16:09 

cauciucuri sunt noi.
se mai duc piesele, dar dupa 23000km in germania su 700 in romania? :D
problema este ca nu am dat in ceva ...deci asa, am parcat'o seara si era ok, am mers dimineata si nu mai e ok.

P.S. repet, ori e doar imaginatia mea, ori ceva nu e bine. e undeva la limita .. de aia intrebam daca aveti vre'o idee cum sa verific, sa ma conving!?

PostPosted: 14 Jul 2008, 17:41 

ce dimensiuni ai la cauciucuri ? eu am 225/45/17 . pe drumurile de afara nu am simtit absolut nimic la directie (masina o alfa 156 recent adusa din germania). cand am intrat in tara , ma tragea masina cand in stanga , cand in dreapta , mai ales cand era drum valurit de tiruri si mai ales o data din 10 cand puneam frana .. ajuns acasa , am schimbat cauciucurile ( am pus intermediare , inainte erau --- nu stiu daca gresesc sau nu -- cauciucuri gen sport :samui: ) , am reglat directia(geometria) mi-au zis mecanicii ca nu este cazut insa am insistat sa mi-o faca .. si acum masina merge foarte bine , nu mai trage stanga dreapta decat foarte rar , doar atunci cand drumul este foarte denivelat in special de la tiruri.Este a treia masina pe care am roti ¨mai¨late decat cele normale .. recomand pentru drumurile noastre si pentru alfa 147/156/166 maxim 195 latime si 16¨ ..

PostPosted: 15 Jul 2008, 08:36 

Eu am avut pe 147 jante pe 17, 225/45 care sunt mai late cu 1 cm decat maximul admis pt aceasta masina fara interventii de genul distantiere. Rezultatul a fost ca la stop in momentul franarii "faceai sala" tinand volanul, pe drumul drept te cam chinuiai sa o stapanesti si in general fata de jantele stock de 15 cu care a venit masina 195/65, era foarte solicitant condusul. Aspectul masinii era super, dar ce mai conteaza daca nu o puteai tine bine pe drum la viteze mici?
In plus dupa vreo 4 luni de zile am reusit "marea performanta" ca din cauza "stresului" acumulat de catre trenul fata, sa imi distrug 1 capat bara, 2 bielete si cireasa de pe tort caseta de directie.... Acuma caseta se duce cam la toate alfele, fiind un fel de boala cronica. Am luat jantele si le-am mutat pe 156, din 2004 modelul mai nou, iar acum 147-le are jantele stock de pe 156, adica 205/55 R16, care sunt cu totul atceva. Am schimbat si caseta si nu mai troncane nimic. Plus ca volanul se comporta ca si cum ai avea servo city ....
Acum ca 156-le are jante pe 17, au inceput bubele... bate ceva si in dreapta si in stanga. Parerea mea ca iara e un capat de bara si D-zeu stie mai ce. Maine fac un drum pana la mecanic si cred ca o sa imi pun cauciucuri mai inalte ceva de genul 225/50/17, caci din cate am vazut la asta mare cred ca o sa incapa.
Conculziile sunt clare: Romania nu este locul potrivit de rulare cu jante mari (ma rog, asta daca 17'' e considerat unitate mare). Daca nu am sa reusesc nici cu gume mai inalte sa mai atenuez din socuri, renunt la ele si le vand :uhuh: :uhuh: :uhuh:

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC+03:00