Dupa cateva luni in care am citit toate anunturile de pe internet,dupa nenumarate nopti pierdute intorcand diferite aspecte pe toate partile,intr-un newsletter primit Joi dimineata,a aparut si masina mea...A fost o decizie luata aproape instantaneu,daca mai stateam mult simtem ca imi piere tot cheful de a imi cumpara masina.Sambata de altfel,trebuia sa vin la Bucuresti pentru a ma intalni cu un coleg forumist,urma sa vad un GT pe care ma gandeam deja sa-l accept...Totusi,parte aia mai rezonabila din mine a invins: avem de crescut copii,proprietati de cumparat,investii de facut...
Ziua de Joi am petrecut-o intre calculator,fax si telefon.Asa se intamplau toate in jurul meu ca trebuia sa plec imediat dupa masina asta.Si am plecat:la 8 seara din Brasov,la 11 din Sibiu de unde am gonit ca nebunii toata noaptea(cu o un 156 SW JTD de 115 cai de care am ramas super-impresionat).Poate stiti,la nemti Vineri e zi scurta,birourile de inmatriculare si toate cele inchid la ora 13.Nu vreau sa va povestesc detalii,a fost o cursa pe care n-o voi uita usor.Sistemul de navigatie a estimat la inceputul calatoriei ca vom ajunge la ora 14.30 !!! Am reusit (nu stiu cum, a doua oara in viata nu voi mai face asa ceva) sa ajungem mai sus de Frankfurt la ora 12.25.Oamenii (un dealer specializat Alfa,afacere de familie, foarte de treaba) s-au mobilizat imediat,unii ne-am dus la asigurare,unii la numere.Inspectia masinii a fost facuta asa,in trecere,nu stiu de ce dar mi-au inspirat incredere de la primul contact.Am observat eu un halogen usor crapat,seful cel mare(neamt din ala cu mustati,mai lipsea sa-l cheme Heinz
) si-a cerut scuze ca nu mi-a spus de acest defect si a spus ca imi va da unul nou.Asta a fost toata negocierea la fata locului,pretuil il stabilisem inainte prin telefon.
Masina in sine este un SportWagon facelift,echipare Progression,2.0 JTS.Foarte curata,mocheta,plafonul,pielea ca noua,tot interiorul arata impecabil,nici un accident,o singura zgarietura de 5 cm pe portiera care va iesi la polish(apropo,imi trimisesera trei poze cu zgarietura asta,nu se deslusea nicicum din pozele trimise ca ar fi zgariata) si ce mi-a placut cel mai mult e ca masina a fost vanduta de noua de ei iar apoi toate vizitele la service au fost facute tot la ei(ramane acum sa deslusesc toate insemarile din caietul de service
) . Cum am spus,vanzarea de Alfe era pentru ei o afacere de familie,angajatii de la birouri&vanzari erau inruditi,si nu stiu de ce dar am prins sentimentul ca tuturor le placea jobul pe care-l aveau de facut.Foarte amabili si draguti(aveam impresia ca nu mai vazusera romani in viata lor),i-au facut o verificare gratuita masinii prietenului meu,i-au si reparat tot gratuit un releu ars care ii tot dadea mesaje in calculator.
Dupa perfectarea tuturor actelor,am ales sa lasam ambele masini in curtea lor peste noapte si sa luam un taxi pana in Frankfurt.Daca tot alergasem contra cronometru si afacerea iesise,am zis sa profitam de ocazie si sa facem si o excursie.Marea greaseala a fost insa sticla de visiki cumparat din Aldi,cum am intrat in camera de hotel,licoarea asta combinata cu oboseala si stresul cumulat ne-a dat gata.
A doua zi(Sambata) ne-am intors sa ne luam masinile,cumnatul sefului venise special pentru noi sa ne deschida la 8.Am stat la o cafea,am facut turul show-room-ului(toate modele din gama Alfa erau expuse), am palavragit despe Alfa si alte cele,iar intr-un final,parca cu parere de rau,ne-am despartit.
Drumul de intoarcere a fost insa parca mult mai lung si chiar mai obositor.Am si prins cateva blocaje,am si oprit sa admiram natura,ba la Nurenberg,ba la Arad asa incat am ajuns azi dimeata la ora 10 acasa.Cu ochii incetosati mai incarc cateva poze si ma duc sa ma culc,nu inainte a de arunca o privire pe geam frumoasei mele Alfa SW !