Prin intermediul lui Mi.To,Alfa Romeo doreste sa ofere unei noi generatii de alfisti ceea mai compacta masina sport construita vreodata.
O masina moderna si inovatoare,un nume incarcat de istorie.Denumirea Mi.To poarta o puternica rezonanta evocativa,a fost aleasa intocmai pentru a marca o legatura dintre trecutul si viitorul marcii,intre Milano,orasul artei care a dat nastere stilului,si Torino,care va fi responsabil pentru productia industriala.O decizie ce evidentiaza dorinta puternica a marcii de a-si consolida radacinile milaneze.
Mi.To este prima masina care va fi lansata dupa 8C Competizione,icon-ul Alfei Romeo in ceea ce priveste atat stilul cat si tehnologia.De la aceasta a si imprumutat anumite trasaturi caracteristice : forma unica a geamurilor laterale fara rama,partea frontala a spoilerului in trei lobi,forma farurilor si stopurile spate cu tehnologie LED.Atat farurile cat si stopurile au o trasatura distincta : o rama obtinuta in urma procesarii unor materiale diferite care subliniaza stilul si agresivitatea masinii.
Tabloul de bord personalizat si scaunele ne asigura ca intreg interiorul reprezinta insasi expresia stilului italian,primitor dar sportiv,cu materiale de cea mai inalta calitate si cea mai mare atentie acordata detaliilor.
O atentie deosebita s-a acordat definirii dimensiunilor,rezultand o silueta compacta si dinamica : Mi.To are 4,06 metri lungime,1,44 metri inaltime si latime de 1,72 metri.
Stil,design de cea mai inalta clasa,si nu doar atat : tehnologia folosita si performantele oferite trebuie sa fie intotdeauna la superlativ intr-o Alfa Romeo.La fel ca si celelalte modele ale marcii,Mi.To este capabil sa satisfaca cei mai capriciosi clienti datorita manevrabilitatii deosebite,la randu-i determinata de ADN-ul Alfei Romeo.In premiera pentru acest segment,Alfa Romeo Mi.To ofera posibilitatea de a transforma masina prin intemediul unui simplu buton.Astfel,motorul,franele,suspensiile,directia si cutia de viteze se vor adapta diferit in functie de "modul" setat : Dynamic-pentru soferii doritori de senzatii sportive,Normal-pentru uzul cotidian sau All Weather-pentru maxima siguranta in conditii mai putin prielnice.
Performantele deosebite vor fi atinse cu ajutorul celor 4 motoare ce alcatuiesc gama de start a masinii,toate Turbo(fie diesel fie pe benzina) cu puteri cuprinse intre 90 si 155 cai putere,gama urmand a fi extinsa ulterior cu motoare si mai potente.
Atat performantele cat si manevrabilitatea au fost dezvoltate si optimizate pentru a oferi o maxima satisfactie la volan intr-o completa siguranta.Alfa Mi.To ofera sportivitatea specifica marcii,avand si suspensie adaptiva-standard pe toate motorizarile si nivelele de echipare-responsabila pentru reducerea considerabila a inclinarii caroserie in curbe,dar si o maxima siguranta activa,pasiva si preventiva : sistem de stabilitate VDC standard si o structura proiectata pentru a obtine calificative de varf in viitoarele teste NCAP.
Alfa Mi.To va fi prezentata presei in Iunie si va fi introdusa treptat pe toate pietele incepand cu Iulie.