It is currently 20 Nov 2024, 20:46

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: 23 Jul 2008, 22:48 

jantele mele de 18" pe care le tin pentru iarna, sunt un pic cam zgariate (asa mi-a venit masina poza aici) si ma gandesc sa le vopsesc antracit (sau cum ii zice culorii) cum vin cele de pe brera s.
unde gasesc pe cineva in stare sa-mi faca asta (powder coating, nu spray)?

puteti sa-mi spuneti daca e kitch complet :)

Attachments:
alfa-romeo-prodrive-brera-s-tmr-3.jpg
alfa-romeo-prodrive-brera-s-tmr-3.jpg [ 9.71 KiB | Viewed 3363 times ]
alfaromeo_159_2006_005.jpg
alfaromeo_159_2006_005.jpg [ 13.73 KiB | Viewed 3362 times ]

PostPosted: 24 Jul 2008, 09:10 

Foooaiiii...ce aveti mai cu nuanta aia ??? Eu nu intelg de ce sa schibi culoarea asta stock, echiar foarte nimerita. Nu ii inteleg pe cei cu jante complet negre, dar nici atat pe cei cu jante cenusii. Parca nu le-ai spalat de jumate de an si sunt pline de praf de pe placute. E altceva cand sunt negre in centru si conturul e argintiu :clapping: mai ales daca masina e neagra.
Oricum iarna e pacoste mare cu nisipu si sarea. In mod normal din cate am citit eu, numai cei de la BBS dau garantie pe viata, ca in orice conditii janta ramane la fel de "curata" si lucioasa ca in ziua de fabricatie.Si cam au dreptate.
Alta treaba care nu e indicata iara: jantele mari si late cu cauciucuri pe masura. Iarna se pun jante mai mici si gume mai inguste ca sa taie zapada. Cu cat sunt mai late cu atat sunt si problemele de stabilitate mai mari. Nu va intrebati niciodata de ce la raliu nu isi pun oamenii aia ceva gume cat casa, asa cum au vara??? Cauciucul de iarna e cat o palma, asta ne luand in considerare cuiele metalice, de care noi nu avem nevoie.
Sfatul meu: lasa-le asa si vine-le la cineva... :wave:

PostPosted: 24 Jul 2008, 10:53 

ok, am inteles ca nu-ti place ideea. nici mie nu-mi place ideea cu jantele in mai multe culori, sau negre cu margine argintie. :disgust:
tocmai pentru ca iarna e mizerie vreau sa le fac o nuanta mai inchisa de gri, nu negre. eu imi tin masina curata tot timpul si ma enerveaza rau murdaria neuniforma pe jantele argintii.

iar ideea cu gumele cat mai mici iarna nu stiu de unde vine si de ce sunteti atat de afectati toti de asta. e o tampenie. la raliuri se pun gume inguste ca sa poti sa "tai" prin zapada si mai ai si cuie in marea majoritate a cazurilor.
eu nu merg pe coclauri sau prin zapada de 1m, merg 99% pe asfalt care in cel mai rau caz e ud sau flescait un pic si nu vreau sa renunt la grip doar pentru acel 1% din cazuri in care nu a ajuns plugul inaintea mea, caz in care oricum numai teribilistii merg tare.
pentru mine, gumele de iarna trebuie sa nu se intareasca la temperaturi mici, asa cum fac cele de vara care se duc sanie pe asfalt complet uscat.
si asa pentru cat de grea e masina 235 sunt un pic subdimensionate daca vrei sa "te dai" pe curbe.

PostPosted: 24 Jul 2008, 23:06 

Rares Quote:
numai cei de la BBS dau garantie pe viata, ca in orice conditii janta ramane la fel de "curata" si lucioasa ca in ziua de fabricatie.Si cam au dreptate.
:lol: :lol: :lol:
Si unde ai citit tu asta ?
Toshy...nu e urata nuanta...arata chiar interesant in contrast cu rosu. Vrei sa le vopsesti in camp electrostatic ?

Dezmembrez motor 2.0 Twin Spark
viewtopic.php?f=65&t=17630

PostPosted: 24 Jul 2008, 23:10 

da si cred ca am gasit - www.electrostatic.ro
o sa vad maine daca sunt in stare sa le faca (si azi ma gandeam si la manerele usilor si la capacele de oglinzi :) )

PostPosted: 24 Jul 2008, 23:18 

Am colaborat si eu cu ei acum ceva vreme. Pentru jante aveau pretentia sa le duci inainte la sablat....ale tale fiind practic noi...posibil sa nu comenteze.
P.S. Cauta-l acolo pe Dl Papalea(asa se numeste propietarul firmei).

PostPosted: 24 Jul 2008, 23:22 

merci mult.
oricum cred ca trebuie sablate. o sa le spal maine dimineata (in cada :naughty: ) pentru ca sunt pline de maglavaisu' ala cu care au fost gumele lipite pe ele si o sa vad in ce stare sunt.
si... daca trebuie sablate... unde fac asta? :peace:

PostPosted: 24 Jul 2008, 23:30 

Intr-un timp se sabla undeva chiar langa ei dar nu stiu sigur....cred ca vis-a-vis.
De ce te chinui in cada ? Daca nu plecam la mare te ajutam eu sa le speli. Nu cred ca se duce solutia de pe ele doar cu apa calda.

PostPosted: 24 Jul 2008, 23:35 

pentru ca de cand le-am scos de pe masina si am dat jos gumele de pe ele stau intr-un colt in camera la mine asteptand gumele noi si repararea zgarieturilor. si la 14kg cat are una nu imi vine sa le duc altundeva dupa care sa le aduc inapoi doar ca sa fac miscare :)

se duce totul cu chestiile de curatat din bucatarie :naughty:

sincer ma gandesc sa le tin tot timpul in camera pentru ca sunt mult prea frumoase :)

PostPosted: 25 Jul 2008, 00:15 

Car: 156 - The Red Hawk
Pt sablat suna aici: 0727.628.720 - Ignat Florin, au pe Calea Plevnei atelierul, vis-a-vis de Carrefour ;)

PostPosted: 25 Jul 2008, 08:45 

:lol: :lol: :lol:
Si unde ai citit tu asta ?

Ets un filmulet pe youtube despre cum se fac jantele BBS in fabrica, arata tot de la a la z. E in engleza, deci inteleg mai multi oameni despre ce e vorba, ca daca era in germana...
Nu pot sa iti dau link acum pentru ca sit-urile astea nu se pot vedea de la mine de la servici :lol: :lol: :lol: Logic nu ?
Dupa ce il vezi iti dai seama cum se pot fabrica jantele "imitatie", adica maniacii astia au o ditamai fabrica, iar cei ce fac replici probabil au un fel de mini hala, ca sa nu zic mega garaj, unde numai ei stiu ce toarna, coc si vopsesc. :uhuh:

PostPosted: 25 Jul 2008, 08:53 

Daaa ??
Si nu se depune nimic pe ele ? ...nici bitum....nici pulbere de la placute ?
Mai sa fie ! Eu cand aud de "am vazut pe youtube" sau "am citit pe net" ...mi se face rau nu alta... De practica vreau sa aud !!! Ai restaurat vreodata niste jante de masina ? Sau vreo masina ...sau vreo motocicleta ?

PostPosted: 25 Jul 2008, 09:31 

poate nu m-am exprimat eu bine, greseala mea; nu ma refeream la faptul ca nu se pune bitum pe ele sau nu se murdaresc de la praful de pe placute. Ma refer ca iarna in general de aceea se schimba jantele de aliaj cu cele de tabla, pentru ca cele de aliaj sufera modificari, datorita materialului din care sunt facute, se corodeaza si isi pierd definitiv luciul. Am pus curate in ghilimele....
acuma revenind la reconditionare de jante. Da mi-am luat din Germania BBS si erau destul de negre. Le-am spalat bine cu tot felul de solutii si au iesit ca noi, nu aveau nici o ciobitura si lucesc ca in prima zi (nu le-am vazut noi, dar mai clare de atat nu cred ca pot sa fie)
Restaurarea de masina nu era in discutie aici, dar am facut si din alea. Nu sunt mecanic de meserie, mi-am spus o parere pertinenta, bazata pe ceea ce am facut si ceea ce am, iar daca in completare pot sa adaug si altceva de pe net, nu vad unde e problema....
Uite cateva poze, daca astea nu lucesc, eu la mananc cu ce vrei tu....

Attachments:
bbs 1.JPG
bbs 1.JPG [ 35.39 KiB | Viewed 3156 times ]
bbs 2.JPG
bbs 2.JPG [ 46.91 KiB | Viewed 3156 times ]

PostPosted: 25 Jul 2008, 09:38 

Rares Quote:
Ma refer ca iarna in general de aceea se schimba jantele de aliaj cu cele de tabla, pentru ca cele de aliaj sufera modificari, datorita materialului din care sunt facute, se corodeaza si isi pierd definitiv luciul.
poate eu imi permit sa fiu bling-bling cu jante de aliaj de 18" vopsite antracit iarna. jante de tabla... pff...

ontopic: merci mirica, daca nu gasesc in brasov le iau cu mine impachetate frumos la capitala :naughty:

PostPosted: 25 Jul 2008, 10:08 

De acord cu tine Toshy. Cum ar fi sa merg cu GTV-ul cu jante pe 15 de tabla :lol: Am un set de jante pe 16" pe care le pastram pentru iarna desi pana acum nu le-am folosit. Sa imi spui cu iese faza cu vopsitu ca am si eu ganduri din astea. Apropos de jante mari iarna... merg de 2 ani cu jantele pe 17" si au trecut deja prin 2 ierni. Jantele au fost noi noutze (in cutie) si dupa 2 ani arata ca in prima zi. Sunt jante originale Alfa Sport Cup (produse de speedline corse). Cred ca sunt multe povesti vis a vis de jante desi sunt comvins ca majoritatea sunt la fel de bune daca nu sunt replici ieftine.

-------------------------------------
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 120 CP
Alfa Romeo GTV V6 3.2 270CP
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 101CP
Alfa Romeo 33 boxer 1.7 16V QV 140CP
Ex. Alfa Romeo GTV V6 2.0 Turbo 240CP

PostPosted: 25 Jul 2008, 10:19 

in fine, ce rost are....face fiecare ce vrea cu banii si masina lui. Nu? :wave:

PostPosted: 25 Jul 2008, 17:49 

mda. nu stiu cum e iarna la capitala la voi, dar aici la munte nu e ca in siberia cum crede lumea.
n-am ajuns azi la ei pentru ca am avut treaba, dar ajung zilele astea si va spun cat costa and stuff.
mai mult, alfa are pentru brera jante de culoarea asta. le zice "trattamento titanio satinato", codul optiunii e 5A6.
Image

PostPosted: 25 Jul 2008, 23:37 

Car: 159-Brera-Spider916
asa?

Attachments:
anthracite wheel.JPG
anthracite wheel.JPG [ 62.41 KiB | Viewed 3055 times ]
anthracite wheel.JPG2.JPG
anthracite wheel.JPG2.JPG [ 93.92 KiB | Viewed 3060 times ]

PostPosted: 26 Jul 2008, 00:22 

asa, asa. o nuanta mai deschisa :)

PostPosted: 28 Jul 2008, 21:48 

Rares Quote:
poate nu m-am exprimat eu bine, greseala mea; nu ma refeream la faptul ca nu se pune bitum pe ele sau nu se murdaresc de la praful de pe placute. Ma refer ca iarna in general de aceea se schimba jantele de aliaj cu cele de tabla, pentru ca cele de aliaj sufera modificari, datorita materialului din care sunt facute, se corodeaza si isi pierd definitiv luciul. Am pus curate in ghilimele....
acuma revenind la reconditionare de jante. Da mi-am luat din Germania BBS si erau destul de negre. Le-am spalat bine cu tot felul de solutii si au iesit ca noi, nu aveau nici o ciobitura si lucesc ca in prima zi (nu le-am vazut noi, dar mai clare de atat nu cred ca pot sa fie)
Restaurarea de masina nu era in discutie aici, dar am facut si din alea. Nu sunt mecanic de meserie, mi-am spus o parere pertinenta, bazata pe ceea ce am facut si ceea ce am, iar daca in completare pot sa adaug si altceva de pe net, nu vad unde e problema....
Uite cateva poze, daca astea nu lucesc, eu la mananc cu ce vrei tu....
Frumoase...nimic de zis. Si mie imi plac BBS-urile.
Cu jantele de aliaj nici eu nu umblu iarna...am un set de roti de iarna cu jante de tabla...FARA CAPACE ! ...asa imi place.
Mananca-le cu paine ! :D Glumesc...
Arata bine jantele...serios !

PostPosted: 28 Jul 2008, 23:49 

Se pot face cum doresti. Pret per bucata, 450 ron. Asta e pretul meu. Daca vrei recomandari, poti suna la Partenerul oficial Ferrari Romania, aka Forta Rosa cu care intamplator colaborez ( mai nou ) si iti vor spune cum au iesit jantele de Ferrari Spider.

PS : poate iti spui ca este mult, insa este si multa munca. De exemplu, decat sa pregatesc/vopsesc patru jante, mai repede pregatesc/vopsesc o masina cu tot cu dezechipare/echipare.

AR 156 2.0 TS 155-CP, blue cosmo, putin tuning exterior
new: Fiat Grande Punto 1.3 multijet 90 CP

PostPosted: 29 Jul 2008, 09:26 

Andrei, eu cred ca din moment ce esti din Brasov, te mai duci si pe la schi, nu?
Ei bine la voi drumurile iarna nu cred ca sfera asa de tare, pana la Sinaia sau in Poiana e chiar ca in palma. Multi turisti = multi bani => drumuri mai decente.
Pe la noi prin V tarii, majoritatea sunt praf (curios caci noi suntem cam numarul 5 pe tara la impozite si bani la bugetul de stat). Eu ma cam duc la munte iarna si nu vrei sa stii prin ce hartoape trebuie sa te bagi cu masina. Cu jante de 18'' cred ca as ajunge prea departe, tinuta de drum ar avea mult de suferit, dar cel mai rau e cand prinzi un sant si incepi sa injuri 5 minute si sa te rogi sa nu fi rupt janta sau masina in groapa anterioara... :uhuh:
Mai mergem si pe afara, iar in unele statiuni din Polonia sau Austria nu se curata zapada de pe drum, pentru ca se circula cu sania si caii...altfel de turism pe acolo, nu cu SUV-uri pana pe partie ca la noi. In conditiile astea eu am fost cat se poate de multumit de tabla mea acoperita cu CAPACE ...Alfa.
Arata bine jantele indiferent de anotimp pe masina, dar pentru mine e mai practic asa si nu cred ca o sa depasesc dimensiunea de 16 iarna. Poate schimb tabla cu ceva jante de care sa nu imi para rau, dar nimic mai mult. :peace:

PostPosted: 29 Jul 2008, 10:08 

Car: VW Passat CC
Rares Quote:
..curios caci noi suntem cam numarul 5 pe tara la impozite si bani la bugetul de stat..

Stai linistit, Bucurestiul e cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, si tot are strazi ca in Kabul :oops:

PostPosted: 29 Jul 2008, 10:26 

:lol: De Bucuresti cred ca nu mai trebuie amintit...Sincer, decat sa stau acolo mai bine :wallbash:
Daca vrei sa iti dovedesti ca stai bine cu nervii Bucurestiul e piatra de incercare

PostPosted: 29 Jul 2008, 11:19 

Car: 115/960
Rares, pe ce te bazezi cand afirmi lucrul asta? Cu mici exceptii (departe de mine gandul ca Bucurestiul ar fi impecabil), in mare parte traseele pe care umblu eu sunt mai mult decat ok, si umblu cu 18" si supsensie sport. Si sunt destul de vaste, daca vrei ti le insir. Nu vreau sa fiu rau, dar e mult mai rau in alte parti, iar noi romanii suntem de obicei niste nerecunoscatori si aruncam cu noroi si in ceea ce este bun!

Post new topic  Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+03:00