It is currently 18 Jan 2025, 08:13

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: 07 Jan 2025, 00:45 

Car: Alfa Romeo Giulia
Salutare!

Am achizitionat recent o Alfa Romeo Giulia 2.0 Benzina (280 CP) din 2018 si as avea cateva intrebari despre ce ar trebui verificat / schimbat la ea avand in vedere ca are 137.000 km.
Pana acum i-am facut doar revizia clasica, schimb ulei + filtre.

1. La 137.000 ar trebui sa ii schimb si uleiul din cutie + diferential, ar fi si alte operatiuni pe care le recomandati? E prima Alfa deci nu stiu exact la ce sa fiu atent, eventual daca stiti vreun service prin zona Moldovei (Iasi, Suceava, Neamt) ar fi de mare ajutor.
2. Referitor la garda la sol, am lasat cateva poze si voiam sa confirm cu voi daca asta e inaltimea normala sau daca e posibil ca proprietarul sa fi montat un alt set de arcuri (e foarte posibil insa nu am de unde primi o confirmare). Intreb pentru ca am probleme in a cobori cu masina in parcarea subterana :samui:

Mersi!

Attachments:
IMG_0952.jpg
IMG_0952.jpg [ 1.09 MiB | Viewed 288 times ]
IMG_0951.jpg
IMG_0951.jpg [ 1.75 MiB | Viewed 288 times ]
File comment: Spate
IMG_0949.jpg
IMG_0949.jpg [ 766.59 KiB | Viewed 288 times ]
File comment: Fata
IMG_0945.jpg
IMG_0945.jpg [ 888.18 KiB | Viewed 288 times ]

PostPosted: 07 Jan 2025, 11:42 

Car: Giulia Quadrifoglio
Salut si bun venit! Felicitari pentru achizitie, sa o stapanesti sanatos. Pe forum, chiar pe sectiunea de Giulia mai sunt intrebari pe ce se face in jurul a 100k km (GiuliaLover a postat cu precadere pe mai multe threaduri). Asadar, la kilometrajul mentionat de tine, ar fi indicate urmatoarele:
- schimb ulei cutie viteze
- schimb ulei diferential
- schimb ulei cutie de transfer (asta e bine de facut periodic din 2 in 2 schimburi de ulei.- adica regulat la aprox 20k km).
- legat de service, nu stiu sa iti zic de zona Moldovei dar mai ales ca acum exista autostrada A7 iti recomand sa iei o zi sau doua de concediu pe an si sa vii la Bucuresti pentru revizii la Tzzivii (are numar de contact in zona dedicata service si piese).

Primele generatii de veloce (pana in 2018 inclusiv) erau mai joase, mai ales cele fara suspensie adaptiva. Insa poti verifica urcand-o pe un elevator si vezi cel mai usor daca sunt arcuri OEM sau ceva aftermarket, asta ca sa nu te iei dupa "auzite". Eu am avut my2019 si era un pic mai inalta.

PostPosted: 07 Jan 2025, 19:59 

Car: Giulia Veloce 280 Q4
Din poze imi pare coborâtă si bara spate alta culoare, probabil boala generala, bara noua revopsita fara fond alb.
Lichid de frână, bujoaie, cureaua de accesorii, de urmarit nivelul din vasele de expansiune.

PostPosted: 10 Jan 2025, 20:14 

Sa o folosesti cu placere.
Ar fi util sa ai si un manual al utilizatorului unde e specificat si programul de service. Ala e primul punct de plecare (sper ca Alfa inca mai are asa ceva la modelele noi).
Manualul e si primul punct de plecare si pentru materialele folosite. Ca urmatoarea intrebare o sa fie probabil ce ulei, ce lichid, ce bujii, etc :peace:

PostPosted: 10 Jan 2025, 23:11 

Car: Giulia Veloce 280 Q4
Planul de service e in manualul de utilizare care e disponibil pă peste tot.

PostPosted: 17 Jan 2025, 16:03 

Car: Alfa Romeo Giulia
Iftao Quote:
Salut si bun venit! Felicitari pentru achizitie, sa o stapanesti sanatos. Pe forum, chiar pe sectiunea de Giulia mai sunt intrebari pe ce se face in jurul a 100k km (GiuliaLover a postat cu precadere pe mai multe threaduri). Asadar, la kilometrajul mentionat de tine, ar fi indicate urmatoarele:
- schimb ulei cutie viteze
- schimb ulei diferential
- schimb ulei cutie de transfer (asta e bine de facut periodic din 2 in 2 schimburi de ulei.- adica regulat la aprox 20k km).
- legat de service, nu stiu sa iti zic de zona Moldovei dar mai ales ca acum exista autostrada A7 iti recomand sa iei o zi sau doua de concediu pe an si sa vii la Bucuresti pentru revizii la Tzzivii (are numar de contact in zona dedicata service si piese).

Primele generatii de veloce (pana in 2018 inclusiv) erau mai joase, mai ales cele fara suspensie adaptiva. Insa poti verifica urcand-o pe un elevator si vezi cel mai usor daca sunt arcuri OEM sau ceva aftermarket, asta ca sa nu te iei dupa "auzite". Eu am avut my2019 si era un pic mai inalta.

Multumesc mult de sfaturi. Am fost la AutoPadova si asta e oferta ce mi-au facut-o:

Ulei CV: 1449 RON
Baie ulei + filtru: 2945 RON
Ulei diferențial: 304 RON
Ulei cutie transfer: 142 RON
Manopera: 1428 RON

Total: 6268

Nu-mi dau seama daca e mult sau putin mai ales la ce se refera acea baie de ulei :?:

Last edited by iclaudiu on 17 Jan 2025, 16:10, edited 1 time in total.

PostPosted: 17 Jan 2025, 18:42 

Car: Giulia Quadrifoglio
Baia de ulei + filtru (e incorporat in mod normal) cel mai probabil se refera la baia de ulei a transmisiei (cutia de viteze). Nu se schimba doar uleiul ci si capacul (baia adica) cu tot cu garnituri, vine kit complet.

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+03:00