Unii dintre voi deja stitit, altii o aflati acum, dupa fosta 159 q4, am trecut prin doua experiente cu bavareze care insa nu m-au convins, din varii motive. Drept urmare, dupa ce am vandut fostul 525, doream sa revin la alfa, alternativa fiind giulia si/sau stelvio.
Am ales Stelvio din motiv de nevoie de spatiu, nu neaparat portbagajul Giuliei m-a nemultumit, cat gura de deschidere a sa destul de mica, fapt ce face incarcarea destul de anevoioasa. Asadar, noul venit in familie se lauda cam asa:
- an fabricatie 2018
- zero km cu garantie 2 ani fara limita - aici voi incerca sa discut cu Autoitalia pentru variante de prelungire
- nivel echipare interior Veloce cu scaune electrice incalzite si volan caldut pentru zile de iarna
- Apple Carplay cu Waze si tot ce mai e nevoie pe navi-ul masinii, chiar e o optiune foarte misto
- jante 19"
- etc etc
Masina a ajuns in tara dupa destule cautari, telefoane, suciri si razgandiri, cautari de platforma, sunat dupa acte, certuri, etc., a intrat in posesia mea de cca. 2 saptamani si deja a adunat cam 2000 km.
In tot acest timp am incercat sa o menajez de la forja, am mers relativ normal, zicand eu ca e bine sa las motorul sa se aseze. Fapt ce l-am si observat deja, la ultimul drum facut a inceput sa scada consumul mediu pe distanta mea arhicunoscuta, tulcea-bucuresti, momentan avand o medie externa de cca. 7.8l/100km in conditii de viteza medie 118km/h. Which is not that bad, ca sa zic asa, si sa raspund celor care ma intrebau de ce nu am luat benzina. Pentru ca multi km, probabil undeva la minim 30-35 mii anual.
In rest, masina inca o descopar, imi place faptul ca se conduce cam la fel ca o berlina, in ciuda masei ceva mai mari, insa aportul cutiei de viteze automate si a motorului foarte elastic fac ca reprizele sa fie din cele mai reusite.
Dotarile sunt si ele din cele mai selecte, ce nu se regaseste pe masina sunt suspensiile active, sistemul audio optional(hifi sau H&K) si trapa panoramica, aceasta din urma nici macar nu mi-am dorit-o, chiar as spune ca am evitat-o.
La nivel de poze, din pacate nu am prins vreme buna prea multa, fiind facute ba cand era inghetata, ba cand afara deja era mizerie si masina nu tocmai de pozat. Mai putin poate cele facute acum 2-3 zile cand am fost la prietenii de la DubDetailing pentru aplicare de protectie ceramica, o operatiune pe care am considerat-o necesara dat fiind ca intentionez sa tin masina destul de mult timp, plus ca este mult mai usor de intretinut ulterior, se murdareste mai greu si se spala/sterge mult mai usor.
Vor urma si mici upgrade-uri/modificari, urmeaza sa le iau pe rand cand va veni vremea mai buna pentru ele.