FloriNNNEL Quote:
Salutare tuturor! Ma numesc Florin si doresc sa-mi cumpar ca prima masina de incepator (si pasionat
) o Alfa Romeo, mai exact 156 SW non-facelift cu una dintre urmatoarele motorizari: 1.9 JTD sau 1.8 TS(consider suficienti calutii ce ii ofera aceste motorizari, poate putin prea mult
). Am cautat diverse masini si intr-o zi am gasit o Alfa pe unul din site-urile de suflet ale romanilor, am decis sa ii acord o sansa acestui brand si sa ma documentez, pot spune ca m-am indragostit(stiam demult de brand, dar basmele din popor ma tineau din a ma uita la aceste masini). Fac acest post aici pe forum pentru urmatoarele intrebari..
-Se merita un 156 SW pentru un incepator? Masina o sa fie folosita ca daily(m-am saturat sa imprumut masini de la rude cand am nevoie, dar vreau sa-mi fac treaba cu ea, in acelasi timp sa ma bucur si sa ma aleg cu placerea de a conduce).
-Este Alfa 156 o masina prea veche ca sa fie folosita ca daily?
-Ca si incepator o sa fie mai greu la inceput si nu stiu daca o sa chinui masina fara sa vreau.. ce ziceti?
-Sunt constient ca o masina ca aceasta nu poate fi perfecta la partea mecanica si estetica dupa atata timp si ca nu este aleasa cu ratiune , ci cu inima. Pun aceste intrebari deoarece sunt indecis intre Alfa 156 si 159 (bat mai mult spre 156 non-facelift).
Daca exista probleme / am gresit categoria pentru aceasta intrebare o sa sterg intrebarea in cel mai scurt timp si daca exista intrebari despre achizitie o sa raspund cu placere. Multumesc pentru timpul acordat!
S-ar putea sa fii surprins, dar preturile nu difera foarte mult intre 156 in mintile lui si 159 de care vrea cineva sa scape de ea.
Diferenta dintre ele (ca si masini) este insa destul de mare.
Intre 1.9JTD si 1.8TS, as merge pe diesel.
Folosesc 156 ca masina de zi cu zi, si nu am probleme, nici ca ar fi demodata, nici ca ar fi o tehnologie depasita.
Presupun ca te referi la non-facelift exterior, nu si interior.