Dupa aproximativ 3 ani si jumatate in care am condus o Alfa, pot sa zic ca sunt oarecum oarecum indragostit de aceasta marca. Privesc orice masina cu interes dar Alfa........e altceva. De aproximativ 6 luni am inceput sa ma documentez ce masina sa urmeze in familie. In acesti ultimi 3 ani mi-am unit destinul cu femeia pe care o iubesc si de asemenea am inceput sa ma gandesc si la copii. De accea am decis ca urmatoarea masina NU va mai avea doar 2 usi. Pe la inceputurile cautarilor , aveam in minte doar Alfa 159 2.0 JTDM, varianta sportwagon si daca se poate sa includa si barele pe plafon. Dupa cateva luni, concluzia a fost ca sotiei nu ii prea placea modelul (citez, "are spate de Cielo"), si de asemenea era o masina mai mare decat ce avem noi nevoie. Am decis sa ii dam o sansa Giuliettei, model care l-a vremea respectiva nu ma imi placea deloc. Mi se parea o masina cam feminina. Dupa mai multe intalniri cu acest model, a inceput usor usor sa imi intre sub piele. Am facut comparatii directe intre Giulietta si Golf 6 si din punctul meu de vedere Giulietta iesea castigatoare la orice capitol. Nu am vrut sa ma orietez doar catre Alfa si adevarul este ca m-am uitat si dupa un Seria 1 F20, neaparat cu motorul pe benzina deoarece am o frica fata de motorul N47 cu ale lui probleme cu lantul de distributie. Din puntul meu de vedere acest F20 este o masina superioara Giuliettei dar nu la fel de frumoasa.
Aproximativ acum o luna am gasit un F20 din 2012 si Giulietta de mai jos. Pana la urma am mers pe mana scufitei deoarece F20 a fost mult mai scump si totusi nu cred ca reflecta diferenta.
Anuntul Giuliettei era destul de ciudat deoarece se specifica ca fiind varianta Progression si prima inmatriculare in 2011 Ianuarie. Cautand dupa ZAR, am descoperit ca este defapt Distinctive si este fabricata in 2010 Octombrie. De asemenea in anunt era trecuta o singura cheie pe cand in poze se vad 2.
Masina de mai jos are cam toate dotarile pe care mi le doream, poate ca mi-as fi dorit si incalzirea in scaune, dar acum nefiind din piele integrala, nu cred ca o sa-mi inghete fundul. Sunt inca putin sceptic de cum se aude muzica, deoarece in GT aveam sistemul BOSE. Mi-as fi dorit de asemena bixenonul AFL.
Nu stiu ce sa ma astept de la TOMTOM1, am inteles ca ar fi mai folositor decat navigatia rabatabila.
Nu stiu inca daca are USB in torpedou.
Dotarile pe scurt ar fi astea:
Senzori parcare, ploaie, lumini. Piele + textil, tempomat, trapa, interiorul cu tot cu plafon pe negru. Jante 17 cu frane rosii Brembo (cred). Am tot auzit de dotarea sportpack la Giuliette si cred ca asta o are (nu sunt 100% sigur). Cel mai mult imi place difuzorul optional pe care il are in spate impreuna cu evacuarea dubla.
Lista completa din EPER:
POWER 1400 MAIR - 1958 JTD 170 CV (KW125)
TRIM LEVEL DISTINTIVE (LL1)
12V POWER SOCKET Yes (823)
3RD REAR HEADREST Yes (511)
AIR DUCT TO REAR SEATS Yes (693)
ALLOY WHEELS EXTRA SERIES 8 Yes (420)
ANTI-WHIPLASH FRONT HEAD RESTRAINTS Yes (42F)
AUTOMATIC HEADLIGHT SWITCHING Yes (051)
CLIMATE CONTROL 2 Yes (140)
CONVERGENCE C1 WITH MEDIA PLAYER JACK Yes (4J3)
CROMO KIT Yes (4MQ)
CRUISE CONTROL Yes (416)
DUTCH LANGUAGE CUSTOM. Yes (4FX)
ELECTRIC/CHROME INTERNAL AND EXTERNAL REARVIEW MIRROR Yes (525)
EXTRA SERIES 1 PEDAL UNIT Yes (4CS)
EXTRA SERIES 1 STEEL SPARE WHEEL Yes (4UE)
FOG LIGHT Yes (097)
FOLDING WING MIRRORS WITH ELECTRIC CONTROL Yes (341)
FRONT SEAT ARMREST Yes (132)
FRONT SIDE BAG Yes (505)
GUIDE IN DUTCH Yes (5KA)
HEAD BAGS Yes (614)
HEADLAMPS FOR VIABILITY ON RIGHT SIDE Yes (093)
HEIGHT ADJUSTABLE PASSENGER SEAT Yes (454)
INFRARED REFLECTING WINDSCREEN WITH DARKENED ANTI-DAZZLE BAND HEATED IN WIPER AREA Yes (57J)
KICK PLATE Yes (018)
LONG OPENABLE ELECTRIC SUNROOF Yes (400)
LUMBAR ADJUSTMENT DRIVER'S SEAT Yes (40Y)
LUMBAR ADJUSTMENT PASSENGER SEAT Yes (456)
MISTING DETECTION DEVICE Yes (385)
PEARL EFFECT PAINT FINISHES Yes (270)
PHONE/RADIO CONTROLS ON THE STEERING WHEEL Yes (709)
PLATE IN VARIOUS LANGUAGES ZONE 1 Yes (4XA)
PROVISION FOR PDA Yes (54K)
RADIO CD W/MP3 Yes (41A)
RAIN SENSOR Yes (347)
REAR ELECTRIC WINDOWS Yes (023)
REAR PARKING SENSOR Yes (52B)
REAR SEAT ARMREST Yes (275)
SATIN WING MIRROR CAP Yes (4RR)
SEATBACK POCKETS Yes (339)
SIDE SKIRTS Yes (926)
SPECIFIC ALUMINUM INSERTS Yes (4MP)
SPECIFIC BRAKE CALLIPERS Yes (4SU)
SPECIFIC HEADLIGHTS Yes (5EM)
SPECIFIC INSTRUMENT PANEL Yes (4GF)
SPECIFIC INTERIOR ENVIRONMENT 1 Yes (5KW)
SPECIFIC NUMBER PLATE Yes (389)
SPEEDOMETER Yes (050)
SPLIT REAR SEAT Yes (195)
SPOILER Yes (923)
SPORT TRIM Yes (377)
SPORTS STEERING WHEEL Yes (321)
STOP&START Yes (5DE)
UPHOLSTERY - EXTRA SERIES 2 Yes (732)
VEHICLE DYNAMIC CONTROL (VDC) Yes (392)
In incheiere, masina este deja in drum spre Bucuresti si cand ajunge o sa intre la cosmetizare. Am comandat deja gume CrossClimate pentru ea si dupa ce ajunge o sa vad ce fac cu ciobitura din parbriz.
cam atat