Salutare,
A venit momentul sa o prezint pe noua achizitie prezenta pe strazile din Romania, Alfa Romeo 159 cu motor 1.8 TBI (denumita in mod ironic Foca
, pentru apetitul ei de combustibil fosil).
Dupa indelungi discutii si contradictii in a alege o masina, m-am oprit la Alfa Romeo starnind valuri de indignare in randul apropiatilor, in ciuda sfaturilor bine intentionate, mai mult sau mai putin avizate.
A urmat partea de documentare si bineintele cautare a unei veritabile Alfa Romeo 159, perioada care a durat 6 luni.
Dupa multe cautari am reusit sa gasesc ce imi doream atat ca echipare, motorizare, rulaj.
Masina a fost achizitionata prin intermediul lui Dan (AutoRulateLeasing).
Achizitia s-a desfasurat rapid: vazut, placut, cumparat, toate astea in mai putin de cateva ore.
A urmat partea de inmatriculare si bineinteles o revizie serioasa in ceea ce priveste consumabilele (distributie, ulei, buji, lichide(cutie, servo, franare), etc), asta pentru ca voiam sa ma pot baza pe masina in urmatorii km pe care mi i-am propus.
Pana in prezent am rulat-o 2000km, in urma carora am realizat ca mi-am gasit fix masina pe care o cautam: mixul perfect intre putere, eleganta si ceva diferit fata de celelate masini de pe strada.
Primele impresii in toti acesti km: am fost surprins de reprizele motorul, modul in care puterea este livrata la roata, franele care intepenesc masina atunci cand te lasi coplesit de viteza
, trenul de rulare care nu lasa masina sa subvireze atunci cand abordezi virajele cu mai multe decat trebuia, suspensia care desi da impresia de rigiditate m-a surprins placut la anumite portiuni de carosabil mai putin prietenos, confortul scaunelor din echiparea Ti, faptul ca e genul de masina de care nu te mai saturi sa te plimbi, chiar si dupa un drum mai lung inca mai am chef sa ma plimb inca putin cu ea.
Las aici cateva poze cu ea