A fost o decizie foarte grea dar sunt impacat cu alegerea facuta, sa detaliez.
Cochetam de ceva timp cu ideea de a schimba 159-le dar nu eram niciodata multumiti de potentiala inlocuitoare. Emigrarea in Elvetia ne-a facut alegerea mai usoara si incepeam sa visam la una, alta. Au fost multe seri dormite tarziu in cautarea masinii perfecte si de fiecare data cautarile indicau o Giulia doar ca aveam o mare problema, transportul cainelui. Transportul patrupedului nu mai era o optiune pe bancheta din spate si aveam nevoie de spatiu, dar ideea de spatiu si solutia o vedeam intotdeauna intr-un estate, nu intr-un SUV. Cum Alfa Romeo nu a produs Giulia in varianta Sportwagon, cautarile returnau constant Stelvio sau GLC... si eu nu voiam SUV...
.
'A few moments later', stabilim ca 'vreau' Stelvio sau GLC, programam 2 test drive-uri cu 2 dealeri Alfa Romeo diferiti, testam masinile, ne place una si batem palma cu dealerul. Doua saptamani mai tarziu avem cheile in mana si ne indreptam spre casa.
Masinaria e o Alfa Romeo Stelvio 2.0T 280cp Q4 in varianta Veloce cu urmatoarele detalii:
- Prima inmatriculare e Februarie 2020 / MY 2020
- 19 500 km la data tranzactiei
- Garantie de fabrica 3 ani + 2 ani prelungire
- Jante de 20'' cu etriere rosii
- Interior sport si bord din piele cu insertii din aluminiu
- Sistem audio Harman Kardon
- Geamuri cu izolare acustica si extra izolare acustica
Si cum Alfa, nu e Alfa daca nu prezinta caracteristici specifice, avem urmatoarele:
1. Nu functioneaza un LED de la numarul de inmatriculare, culmea e ca nu am eroare in bord.
2. Suportul de picior se misca si scartaie, nu rau dar enervant. Am observat asta si la cealalta masina de test. A mai patit altcineva ?
3. Mi se pare ca motorul suna ciudat cand e cald, ceva extra zgomote ce nu mi se par la locul lor. Ascultand cu capota deschisa am impresia ca vine de undeva din fata motorului de pe la curea. Totodata, cateodata, motorul variaza in tonalitate dar turometrul nu se misca.
Am deja programare la service pentru niste accesorii si o inspectie dar sunt curios daca a mai intampinat cineva problemele de mai sus.