Astazi ,profitand de vremea buna de aici,am mesterit pe la masina.
Am schimbat "pistoanele/amortizoarele" haion. Ce erau pe masina erau prea puternice si brute.Se deschidea haionul direct la maxim fortand in balamale. Am ales unele de la Stabilus,ca mi se par cele mai bune.
Am schimbat si opritorile usi. Cum m-am obisnuit de la cealalata,aceste opritori/limitatoare"tendoane" au prostul obicei sa faca un zgomot urat cand intervine uzura. Citisem pe undeva ca se pot repara acestea...Dar inca nu gasesc rentabil...
Masina avea zgomot pe toate usile,din cauza opritorilor,si le-am cumparat pe toate. Le-am schimbat azi. Pe masina toate patru opritorile erau identice. Ce am comandat si am primit difera. Pentru spate sunt alt tip.Merg perfect.
Poze cu diferentele dintre piesele fata/spate.
Attachment:
File comment: Limitatoare usi spate. Cea din stanga e ce noua. Masina a avut toate cele patru limitatoare identice.
DSC_2381.JPG [ 3.54 MiB | Viewed 1131 times ]
Attachment:
DSC_2383.JPG [ 2.79 MiB | Viewed 1131 times ]
Attachment:
_20210911_203047.JPG [ 2 MiB | Viewed 1131 times ]
Marti urmeaza revizia(ulei si filtre) unde o sa schimb si uleiul cutie plus diferential.
O sa vad daca se schimba zgomotul,impresia mea este ca "zornaie" un pic lantul distributie.si spre sa fie de la ulei,si nu cere sa fie schimbat,mai ales ca are doar 126k km.
Dupa care urmeaza un schimb de amortizoare si arcuri punte spate(am ceva "sport"(arcuri rosii) si vreau sa fie stock.