Salut, mașina în cauza este alfa romeo 159, 1.9jtdm 8v 116cp. De ceva timp motorul a început sa meargă în suturi în jurul a 2000 rpm. Problema apare în toate treptele de viteza fiind mai pronunțata în treptele 1 2 3 4 doar atunci când incerc sa țin turația constantă în jurul a 2000 rpm. Dacă apăs pedala mai tare sa cresc turatia simptomele dispar, apărând iarăși dacă încerc sa o țin din nou constant. La 3000 rpm problema dispare complet. La diagnoza nu are nici o eroare, am schimbat egr-ul cu unul nou MagnetiMarelli, cel vechi era perfect funcțional dar am zis ca poate este bătrân și nu o mai face servici, am recondiționat turbina și reglata pe stand, am verificat injectoarele pe stand Bosch, sunt toate în parametri, dpful este activ, face regenerări, nu a fost aprins niciodată în bord, eșapamentul este curat, senzor map curat, maf curat, spălat cu spray de maf-uri, regulatorul pompa cr este schimbat cu unul nou tot Bosch. Am pozat câțiva parametri când apar simptomele. Pe grafic se vede ca egr-ul închide și deschide în repetat ducând la aceste șuturi. Odată cu șuturile astea se vede pe ceasul de boost ca presiunea scade puțin ori de câte ori egr-ul deschide circuitul de gaze ducând la pierderea presiunii în admisie. O sa încerc sa pun cumva pozele, momentan nu reușesc sa le încarc.
|