Salutare tuturor alfistilor!
De sambata seara am intrat oficial in posesia Giuliettei mult asteptate! A fost un drum lung si anevoios in ultima lui parte pentru ca am dat de o firma care aduce masini pe platforma si care s-a gandit sa-mi dea o teapa. Adica oamenii se angajasera sa preia masina din Germania luni, 14 septembrie, m-au amanat pentru 15 septembrie, pentru ca in final sa nu o aduca deloc. Asta in conditiile in care planificasem transportul cu 10 zile inainte si am discutat cu ei de cel putin 4 ori, m-au asigurat ca-mi dau factura, CMR, mi-au dat poze cu platformele si numerele de inmatriculare. Totul parea OK, pana marti seara soferul si reprezentantul firmei m-au mintit permanent spunand ca ajung sa o ridice in 2h, apoi in alte 2h, apoi in 2h si tot asa...N-au mai ajuns, nici nu mergeau acolo probabil, dar cel mai tare ma deranjeaza ca n-au spus macar o data - bai, idiotule, nu iti mai aducem, nu mergem acolo. Multa nesimtire si rea-vointa, am facut plangere la Politie, dar nu cred ca voi rezolva mare lucru.
Nu numai ca mi-a lasat un gust amar, dar m-a pus si intr-o situatie foarte aiurea fata de dealer, care a fost iritat. Toata aventura probabil nu a facut altceva decat sa-i intareasca neamtului prejudecata ca romanii sunt neseriosi. Am discutat cu el, mi-am cerut scuze pentru neplacerea creata si sper ca a mai sters macar putin din impresia negativa. Am reusit sa gasesc in cele din urma, si cu putin noroc, un tip serios, care a preluat masina pe platforma joi seara, iar sambata seara masina a fost la mine acasa.
Acum cateva detalii despre Giulietta si procesul de cumparare.
Am cumparat-o de la dealer-ul Alfa&Jeep din Leipzig dupa ce am cautat masina timp de o luna de zile. Am incercat sa cumpar din Romania (nu neaparat Giulietta, m-am uitat si la Mazda sau Honda), dar oferta de aici nu m-a incantat deloc. Imi stabilisem un buget maxim de 12.000 euro si nu doream sa-l depasesc.
Am gasit masina pe mobile.de, mi-a placut foarte mult in numai cele cateva poze atasate anuntului, am trimis un mail cum ca sunt interesat, la care dealer-ul mi-a raspuns in 30 min. Mi-a lasat din prima o impresie buna fiindca mi-a trimis si alte poze mai detaliate, mi-a spus ca are cateva mici zgarierturi pe aripa dreapta spate si a fost foarte onest. Masina era listata la 10.900 euro, rost de negociere nu prea a fost, mai ales ca noi conversam din spatele tastaturilor.
Am intrebat daca in banii asta imi ofera cauciucuri de iarna, mi-a cerut inca 390 euro
, dar erau roti complete jante aliaj + anvelope rulate un singur sezon. Am reusit sa obtin tot pachetul la 10.900 euro, insistand ca mai trebuie sa investesc ceva si in revopsirea aripii. Inca 500 euro platforma + autentificare RAR, RCA, alte taxe de inmatriculare, traduceri acte - deci undeva in 11.700-11.800 zic eu ca voi iesi in final. Plata masinii exclusiv online - initial un avans de 2.000 euro, apoi in 3 zile restul sumei (si aici a fost asa cu mici emotii pentru ca era pentru prima data cand plateam electronic o suma asa mare).
Masina este fabricata 11.2014, prima inmatriculare in 02.2015, un singur proprietar ( ca s-o dau pe samsareasca
).
- 2.0 JDTM, 175CP, cutie TCT, euro 5, 102.500 km, cu carte service - totul service-ul efectuat exclusiv la reprezentanta
- QV Line, sistem audio Bose, scaune sport, cruise control, navigatie cu touchscreen, bluetooth, LED daylight, bixenon adaptiv, pachet lumini ambientale, pedalier aluminiu, volan piele multifunctional
- are si cateva elemente exterioare care ii dau o linie faina - etrieri rosii, jante aliaj cu anvelope sport pe 18, praguri mai sportive
(nu stiu exact denumirea), tevi esapament cromate
Ce pot sa mai zic, sunt foarte incantat de cum arata masina, e intretinuta exemplar, totulul in interior arata cvasi nou, nu zgarieturi, nu urme de uzura sau pete pe tapiterie. De asemenea, mi-a lasat o impresie buna si faptul ca, inainte de livrare, dealer-ul mi-a oferit gratuit schimbul distributiei si o verificare tehnica (initial am crezut ca se refera la revizie) in care imi apare detaliat cum se prezinta masina dpdv tehnic.
Las aici cateva poze non-artistice, miercuri cred ca voi avea numere rosii si abia atunci voi putea sa ma pronunt legat de cum se conduce si impresii de la volan.
Raspund cu placere daca aveti intrebari/curiozitati.