Salutare dragi iubitori de Alfa!
De cateva luni sunt si eu posesorul unei
Giulietta MT6 MTA170 Rosso Alfa cumparata din Romania si m-am gandit ca ar fi frumos sa v-o prezint si eu.
Ca impresie primara, dupa cateva mici reglaje estetice si curatenie totala, masina este impecabila, sunt foarte multumit de ea. Nu trebuie sa va spun cum se simte pe drum, cert este ca in modul Dynamic mie imi place foarte mult. Eu sunt un posesor anterior de Ford Mustang 2013 V6 305CP si pot spune cu mana pe inima ca mare diferenta la vioiciunea motorului nu se simte (e drept ca Mustangul este sensibil mai greu). Dar acest V4 mititel de 1368 cmc este mult mai "responsive" decat V6-ele de 3700 cmc de pe Mustang, care huruia ca o turbina, dar ii trebuie o gramada pana sa reactioneze. Mustangul l-am lasat in US, iar Giulietta este Mustangul meu de Romania.
Am facut deja un drum mai lung pana la Cluj si inapoi, Giulietta a fost foarte placut pe traseu. Masina are 81,700 KM acum. Este prima mea masina pe care nu am cumparat-o de noua, asa ca am fost foarte atent la ceea ce cumpar, iar ulterior achizitiei m-am ocupat de toate maruntisurile estetice ca sa o fac ca noua.
Update-uri facute recent (detalii estetice):
- Inlocuit gura aer conditionat din stanga volanului cu una noua OEM intrucat acel mecanism care controla flow-ul de aer era partial rupt;
- Inlocuit capac schimbator viteze cu unul nou Alfa Romeo OEM (cel vechi se uzase si estetic nu mai era pe gustul posesorului
);
- Inlocuit buson ulei motor OEM;
- Touch up paint Rosso Alfa OEM cod130 pe unde era sarita de la pietricele;
- Capacele valve cauciucuri Alfa Romeo; stergatoare noi etc.
Toate service-urile facute in reteaua AutoItalia, are toate reviziile la zi. Trebuie insa sa-i schimb distributia si curea accesorii; cam este timpul.
Am atasat si ceva poze, facute amator cu telefonul.
Numerele noi imi vin luni, acum sunt blocat cateva zile, ca ieri le-am dat pe cele vechi. Asa ca daca nu pot sa conduc Alfa, am zis sa va scriu despre ea.
Sper sa ne vedem in trafic; da ca sunteti cu o Alfa, sa stiti ca ma uit dupa masina si va salut cu de la distanta.
Daca aveti ceva comentarii, cu cea mai mare placere!
O zi buna,
FM7