Asociatia Alfa Club Romania
https://www.alfaclub.ro/forum/

Probleme cu bateria
https://www.alfaclub.ro/forum/viewtopic.php?t=27240
Page 1 of 1

Author:  buladriver [ 13 Oct 2018, 23:33 ]
Post subject:  Probleme cu bateria

Saptamana asta am facut primul drum cu Stelvio, Bucuresti - Poznan PL. Avand in vedere distanta destul de mare am dormit o noapte la graninta dintre Austria si Ungaria, pentru cunoscatori Paprika M1 Hotel.

In urmatoarea dimineata am avut neplacuta surpriza sa vad ca nu mai pot intra in masina, intrucat nu mai reactiona la telecomanda. Am deschis masina cu cheia fizica existenta in telecomanda si am constatat ca bateria era complet descarcata :(

Norocul meu a fost ca am gasit pe cineva cu cabluri de curent si dupa 5 minute de stat la incarcat am reusit sa pornesc masina, evident cu toate erorile posibile pe bord. Am mers cu ea la un service Alfa din Bratislava, unde dupa o diagnoza de 15 min am fost anuntat ca masina este ok, bateria la fel, si ca au sters toate erorile din calculator, vreo 2 coli A4 :lol: .

In Polonia am stat 3 zile si masina a stat parcata pt. 2 zile full in parcarea de la hotel. Cand am plecat a pornit fara nici un fel de problema.

A mai patit cineva ceva similar?

Author:  focut [ 14 Oct 2018, 07:35 ]
Post subject:  Re: Probleme cu bateria

Salut.
Nu am pățit asa ceva.
Și nici prietenul Mihăiță cu Stelvio-ul care are deja 40000 km.
Vezi ca are o funcție ciudata radioul și după ce oprești mașina rămâne deschis. Eu întotdeauna verific dacă e închis.
E posibil sa fi lăsat radio deschis toată noaptea.

Author:  Valak [ 14 Oct 2018, 09:42 ]
Post subject:  Re: Probleme cu bateria

Prizele de curent sunt alimentate pe contact sau permanent? Nu stiu cum e la Giulia/Stelvio, dar unele prize sunt alimentate direct de la baterie si un consumator (poate fi si un incarcator) uitat peste noapte iti poate descarca bateria.

Author:  eugenbadica [ 16 Nov 2018, 08:33 ]
Post subject:  Re: Probleme cu bateria

Am patit si eu acelasi lucru in urma cu vreo 6 luni. Am repornit masina cu cabluri legate la alta baterie. Au verificat la service starea alarmelor, dar nu au gasit o explicatie. Nu mi s-a mai intamplat.

Author:  buladriver [ 23 Nov 2018, 14:58 ]
Post subject:  Re: Probleme cu bateria

Nici eu nu am mai patit dar am surprins navigatia pornita chiar daca masina era inchisa. Am senzatia ca daca vorbesti la telefon cand opresti masina navigatia nu se inchide. Suspectez aceasta eroare ca fiind principalul vinovat de descarcarea bateriei.

Author:  georgeg [ 23 Nov 2018, 15:15 ]
Post subject:  Re: Probleme cu bateria

Nu este eroare, este o setare din meniu, radio-off ceva de genul, nu trebuie sa aiba interval de timp setat.
Eu am debifat-o din prima zi, cand, la fel, am gasit navi mergand dupa vreo jumatate de ora.

Author:  asdfgh [ 04 Jul 2024, 11:58 ]
Post subject:  Re: Probleme cu bateria

Salut!

am avut niste erori de la sistemul start-stop si din ce am mai vazut pe net par sa fie primele semne ca bateria e pe duca - asa ca m-am gandit sa o schimb la revizie - am cerut la autoitalia bucuresti vest un deviz -> bateria 1620ron + manopera 160ron?! ....cam multicel as zice...ca nu e baterie de de masina hybrid totusi.

Voi ati schimbat bateria? de care ati pus? cat a costat?

Author:  GiuliaLover [ 04 Jul 2024, 12:38 ]
Post subject:  Re: Probleme cu bateria

Poti sa pui orice baterie echivalenta aftermarket fara probleme. Nu va fi chilipir dar va fi semnificativ mai ieftina decit ce ofera reprezentanta (50-60% din pret). Eu am pus la Stelvio Exide AGM, montata la Bogdan.

Author:  nesquick [ 05 Jul 2024, 15:35 ]
Post subject:  Re: Probleme cu bateria

Aveti grija la firmware-ul de radio-navigatie. Este bug cunoscut, daca vorbești la telefon prin BT, oprești motorul, te dai jos din mașina, încui si pleci, radio-navigata rămâne pornită.

Din câte știu se rezolva printr-un simplu update.

Author:  asdfgh [ 31 Jul 2024, 18:20 ]
Post subject:  Re: Probleme cu bateria

Am fost la revizie cu masina la Autoitalia vest si i-am rugat sa verifice si baterie si sa o schimbe daca e nevoie ca plecam in concediu in cateva zile;
Revizia rezolvata, bateria verificata si este ok...

A 2-a zi pleaca sotia dimineata -> eroare start/stop si masina incepe sa tremure(probabil ca mergea in 3 cilindri); am cautat repede pe net si am gasit o firma care livra si monta si la domiciliu, dar m-am dus eu si am rezolvat intr-o ora - mi-ai recomandat o baterie monbat

Am fost in concediu(3800km) si nu a mai fost nicio problema

Page 1 of 1 All times are UTC+03:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/