Salutare tuturor,
De vreo doua saptamani am devenit si eu propietar de Alfa, pentru ca asa cum spunea si Jeremy Clarkson, nu esti un adevarat pasionat de masini pana nu ai detinut o Alfa. Drept urmare, am zis sa devin si eu un adevarat pasionat de masini.
Pana acum am condus numai masini din grupul VAG (vreo 6 ani) si Dacia (la inceputuri, vreo 4 ani )
, astfel am zis ca e momentul pentru o schimbare.
Ca fapt divers, Giulietta nu prea era in lista de optiuni, dar a fost dragoste la prima vedere, n-am mai avut ce sa fac...
Ii multumesc lui DanS, m-a ajutat foarte mult la achizitie si dupa.
Cateva cuvinte despre masina:
Este din 2012, motorizare 2.0 JTDM 170 de cai, transmisie automata TCT.
Masina avea 162.000 de km la achizitie (intre timp am mai facut vreo 1500).
Dotarile sunt destul de standard: navigatie, Bluetooth cu comenzi vocale (ma distreaza maxim lucrul asta, Giulietta vorbeste in italiana si trebuie sa vorbesti si tu cu ea in italiana), reglaj scaun lombar electric, incalzire auxiliara (cred, se incalzeste foarte repede dimineata) plus dotarile comune.
Imediat dupa achizitie am facut revizia si schimbul de distributie pentru linistea mea, chiar daca teoretic masina a avut distributia facuta.
Impresii dupa 1500 de km:
Am mers cu ea in jurul orasului (Bucuresti) plus o excursie de doua zile la Paltinis.
Se prezinta destul de bine, cutia este ok, chiar daca uneori nu prea ma inteleg cu ea (la kickdown isi da doua trei trepte in jos si trage si de ultimele 200 de ture, au fost cazuri in depasiri cand a coborat intr-o treapta pana la 4000 de ture, a mai mers 2-3 sute de ture si a urcat din nou, masina fiind diesel mi se pare cam fortat lucrul asta).
Mi-a placut ca la munte stie sa intre singura in frana de motor in pante foarte inclinate plus ca schimba mai sus in urcare pentru a compensa.
Ca si probleme, greierasii imi dau batai de cap, am doi destul de insistenti, unul pare sa fie la ecranul de la navigatie si unul la usa din dreapta fata, plus mici distorisionari ale sistemului audio. Daca aveti idei care m-ar putea ajuta sa scap de problemele astea, as aprecia foarte mult.
Planuri de viitor:
- In primul rand trebuie sa o inmatriculez, cozile la RAR sunt imense;
- Vreau sa-i pun jante de 17", masina are in prezent jante de 16" cu latime de 205, dupa parerea mea subdimensionate, masina poate mai mult pe curbe iar roti de 225 mai ferme sigur ar ajuta (voi pastra jantele de 16" pentru rotile de iarna).
- Grila de facelift, am vazut aici pe forum la T_Robert, arata foarte bine;
- Folie pe geamuri, masina are din fabrica o usoara tenta dar nu e suficient pentru mine.
Din pacate nu am apucat sa fac foarte multe poze, dar voi mai face.