O sa se plictiseasca. Mai ales ca la GT vizibilitatea in spate nu e tocmai un exemplu. Sau poate vrei sa contempleze capitonajul in cel mai mic amanunt? si sa ii arunci un telefon sau tablie in brate sa beleasca ochii la desene animate nu e tocmai cea mai sanatoasa, la propriu, solutie.
Treaba cu mersul cu spatele inainte e pentru ca pana in jur de 1 an nu are muschii gatului suficient formati ca sa ii tina capul in cazul unui impact frontal, riscand sa isi rupa gatul. SI daca intra unul in spate, acelasi lucru se intampla. Dar statistic vorbind, sunt mai multe accidente frontale. Deci practic nu elimini nimic ci doar diminuezi.
Depinde foarte mult si de copil si ritmul in care se dezvolta. Unii sunt apti la 10 luni iar altii inca mai tre sa se dezvolte pana pe la 16-18 luni pana sa fie suficient de zdraveni. De aceea exista scoici pentru pana la 18 luni.
La fel si statul pe bancheta masinii cu centura din dotare: limita e 120cm inaltime (daca nu m-a lasat memoria) pentru ca incepand de la inaltimea asta centura se aseaza normal pe corpul copilului si nu ii ajunge la gat sa il sugrume. Dar inaltimea asta se poate atinge la diversi copii la diverse varste.
Sfatul meu este sa iti iei o scoica tip-top pentru ca atunci cand sunt micuti sunt mai fragili si vrei sa il protejeze cum trebuie, si sa o folosesti pana la 1-1.5 ani, functie de cum se dezvolta. Si apoi treci pe un scaun care merge sa se intinda putin pentru pana la 5-6 ani cand poti sa ii iei doar un inaltator.
Cum ziceam, arunca un ochi pe site-ul
ADAC. De asemenea cauta si diverse review-uri despre cele la care te opresti pentru a vedea cat de usor sunt de montat/demontat. Neavand usa spate o sa vrei sa fie usor de manipulat pentru ca uneori vrei sa il iei cu tot cu scoica, daca doarme de exemplu. SI nu in ultimul rand vrei sa sti si cat de confortabil sta piticul in scoica cu pricina, pentru ca daca se apuca sa urle dupa 15 minute nu e musai pentru ca se plictiseste sau ii e foame sau mai stiu eu ce, dar si pentru ca poate nu sta confortabil.
Eu am ales o scoica Recaro din top 3 scoici care se prind cu centura. 47 nu are isofix din pacate.