De mic imi doream o masina coupe care sa nu aiba rama la portiere. Cand am cumparat pe Musterica, aproape jumatate din vis s-a implinit (era in 2 usi dar nu era un coupe adevarat si avea rama la portiere). Acum mi-am indeplinit visul, mai mult e si decapotabila
. Astfel chiar mi-am depasit visul.
Povestea e lunga. Am vazut un anunt cu masina undeva dupa Fest la sfarsitul lui august. Am contactat persoana intr-o joi dupa-amiaza si mi-a povestit cate ceva de masina. Mosneagul cu texte specifice de samsar, nu avea nici o treaba cu masina. Vineri dimineata il sunam iar pentru a-i cere mai multe poze, eram 90% convins sa merg in weekend la Tg-Jiu. Deja fierbeam! Am tot asteptat pana seara cand primesc pe email ... "imi pare rau, am dat masina"
Revin cu telefon imediat si insist sa imi spuna unde a ajuns. Din pacate masina era deja la Cluj. Mi-am zis ca asta e, masina nu a fost sa fie a mea. Am plecat in concediu destul de dezamagit, mai ales ca as fi vrut masina ca sa merg la Constanta la nunta unde eram nas. Ar fi fost o surpriza pentru fina sa o duc la Biserica in decapotabila. Finu stia
.
Ma intorc din concediu si butonand ici colo dau de un anunt cu un Spider albastru care are distributia rupta. Ma uit mai atent, compar cu anuntul vechi din Tg-Jiu, masina e tot albastra, interior crem dar mai deschis la culoare. Caut numarul de inmatriculare si ... e acelasi. Atunci imi aduc aminte ca mosneagul din Tg-Jiu mi-a spus ca a refacut interiorul (in pozele lui sunt scaunele si fetele de usi cu pielea veche originala si se vedea uzura).
De aici incepe balciul care a tinut ~ 2 saptamani. 2-3 telefoane informative si apoi ii cer mai multe poze noului samsar. Aici l-am atins ... stai ca eu nu am internet, trebuie sa ajung in oras (in Cluj-Napoca, el fiind la ~12 km de oras) sa le dau cuiva sa le trimita etc. Din discutiile cu el, am reusit sa il trag de limba si mi-a spus ca masina a mai fost la cineva din Cluj inainte sa ajunga la el (avea sa vina pana la el sa ii arate cum se decapoteaza
). A facut pana la urma pozele, vai de mama lor (dupa spusele lui cu iPhone dom'le) si astfel a trecut o saptamana. Nu eram convins, nu stiam ce probleme poate sa mai aibe masina, mai ales ca mi-a spus ca venise cineva din Bucuresti si nu a putut sa o decapoteze si astfel nu a cumparat-o. Intre timp cautam o platforma. Dupa ce am vazut pozele m-am hotarat sa o iau. M-a convins interiorul retapitat ok, la vopsea fara mari probleme, soft top-ul cat de cat ok. Ne-am inteles la bani, acum vroia un avans. I-am cerut un cont. Stai ca intreb pe mama (care ii trimitea bani din Spania). Raspuns: nu am cont ca trimite prin Western Union. Eu: nu ai card bancar? Imi spui contul aferent. EL: nu am dom'le, eu nu umblu cu din astea
. Doar banu' jos. Trimite prin OMV.
Nu am apucat sa trimit avans ca am gasit un camion platforma (20t) care sa o aduca. Problema acum cum o scoteam de pe campul din fata casei samsarului. A trebuit platforma mica pana in Cluj. Dupa ce anunt oamenii in stanga si'n dreapta, primesc telefon ca nu poate sa ajunga camionul decat duminica ... era joi.
Dupa o ora ma suna samsarul ca l-a sunat soferul camionului ca vrea masina in Cluj in 2 ore. Hop! Am trecut de la extaz la agonie de vreo doua ori in ziua respectiva.
Vineri dimineata am avut masina in Bucurestii undeva la capatul bd-ului Timisoara pentru ca nu putea sa intre mai mult in oras (limita de greutate). Vineri seara ma pun pe tractat masina prin Bucuresti pana la service. Ieri am facut poze cu masina asa cum e ea acum. Urmeaza destul de multe de facut, e timp pana la primavara
. Recunosc ca la prima vedere am fost nici dezamagit dar nici foarte incantat, dar de fiecare data cand am revazut-o incepe sa fie mai bine
. Nici acum nu imi vine sa cred ca am cumparat o masina fara sa o vad in prealabil!
Acum vreau sa multumesc celor care m-au ajutat in mica aventura. In primul rand ii multumesc lui Claudiu (LCG) pentru ajutorul cu platforma si lui Mirica care m-a suportat perioada aceasta cerandu-i diverse informatii. Apoi lui George, Ege, zmarius pe care i-am batut la cap vineri seara cand nu se potrivea carligul de remorcare
.
De acum incepe alta distractie. Trebuie sa facem motorul, soft top-ul, o curatare temeinica la interior, etc. etc.
Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea