Salutare tuturor!
Am scris mai devreme pe topicul de prezentare a masinii ca sistemul meu audio ma imbatraneste prematur!
Si anume. Exista pe undeva pe traseu un contact imperfect sau oxidat, sau vreun fir intrerupt care "taie" sunetul in momentele in care masina sufera socuri (gropi, frane, accelerari). Ideea e ca astazi m-am apucat gospodareste de problema. Sistemul nu ar fi atat de complicat: un emitator de semnal (deck-ul din masina), amplificatorul BOSE si, bineinteles, difuzoarele (4 pe fata, din cate am vazut eu, 2 in usile din spate si SUB-woofer-ul. Bun! Pana aici toate bune. In spatele player-ului sunt 2 mufe: una pentru comenzile de pe volan si una pentru alimentarea ( avand in vedere ca playerul isi face treaba, sta aprins, invarte CD-uri, aici totul e OK) si iesirile de semnal ale player-ului (verde/albastru - stanga, gri/galben - dreapta).Bun! Acest cod de culori revine in spate, in portbagaj la mufa ce intra in amplificator. Aici lucrurile sunt mai complicate. Pe aceeasi mufa se face alimentarea amplificatorului, se face input-ul si output-ul de semnal. Bashca inca o iesire pentru sub- woofer. Ce as dori sa stiu:
1. Intrarea in amplificator se face pe 4 canale? Intreb acest lucru deoarece ma gandeam ca in cazul in care intrarea se face in acest fel, daca aveam vreun contact imperfect pe una din intrari, ar trebui sa nu se auda nimic doar in difuzorul respectivului canal. Dar la mine nu se mai aude nimic. De nicaieri.
2. Are cineva o schema cu mufa ce intra in amplificator? Eu am tras cateva concluzii dar as dori sa stiu sigur care sunt alimeentarile, care sunt intrarile si care sunt iesirile.
3. Concluzia mea pana acum este ca amplificatorul nu se alimenteaza. Si este o cauza mecanica. Voi ce credeti?
Atasez mai jos cateva poze cu mufa buculucasa.