De ceva vreme doream sa vad cum o sa fie cu Shtevie pe zapada. Rugile mi-au fost auzite si ascultate. Saptamana aceasta am testat Stelvio pe zapada asa cum se cuvine si iata impresiile mele:
1. Frane: masa redusa a masinii o ajuta sa franeze foarte eficient pe zapada. Distanta de franare este surprinzaor de mica. \
2. Aderenta la plecare de pe loc: foarte putin wheel spin. Puterea se pune eficient/eficace pe suprafata de rulare.
3. Fun factor: din pacate nu se pot declupa sistemele de control al stabilitatii. Masina are un usor comportament supravirator pe viraje dar cand incepi sa te bucuri de "de-a latu'" intervin sistemele si ti se taie elanul. Cu toate astea, am reusit un giratoriu intreg de-a latul.
4. Se aduna destul de putina zapada in jante si asta inseamna ca la viteze mai mari nu sunt atat de multe trepidatii date de jabte dezechilibrate.
5. Masina se incalzeste repede (benzina), se degheata eficient si nu acumuleaza zapada la baza stergatoarelor incat sa iti stea oblic.
Am sperat la un track day pe zapaa dar viscolul a pastrat asfaltul negru la Adancata.....