Deci vom avea Mos Craciun Alfist si anul acesta , sau cel putin asa sper . De existat oricum va exista , mai darnic sau mai saracut , doar ca ma astept sa raspundeti prompt ca si anii trecuti si sa aducem putina lumina unor oameni nevoiasi .
De data asta ajutoarele voastre nu vor mai merge catre un orfelinat , acum va cer sprijinul pentru a ajuta o familie care are nevoie de noi , poate chiar mai mult decat am vazut ca aveau copii de la actiunea de anul trecut
Deci , in mare :
As vrea sa ajutam o familie ( sot cu handicap locomotor la ambele picioare/sotie/copil de 2 ani ) cu posibilitati restranse ( foooarte restranse ) sa isi indeplineasca si ei pe cat posibil visul de a locui in conditii umane . Stiu , vi se pare stupid ce zic dar nu este ... Unii oameni isi doresc doar atat . Au obtinut prin bunavointa primarului din Chitila , o palma de pamant ca ajutor de la stat in vederea construirii locuintei si chiar daca asta a durat ani de zile ei au apreciat acest ajutor . Cum construirea unei case cat de mica , nu ar putea fi in veci posibila dintr-o pensie de handicap , sotul a renuntat la aceasta pensie si s-a angajat ca un barbat apt fizic cu norma intreaga la primul angajator care l-a acceptat , chiar daca salariul este mizer . Au inceput ei doi constructia casei si cand spun ei doi , chiar asa a fost . Femeia , pe atunci insarcinata , batea fierul la ciocan pentru ca sotul nu putea face asta , iar el , dupa ce venea de la lucru , se apuca noaptea sa toarne ciment cu galeata si sa zideasca .
Ca sa nu va plictisesc cu "amanunte" va mai spun ca pana de curand au locuit intr-o baraca pe terenul primit si de curand , in plin frig au reusit sa se mute in singura camera cu peretii ridicati si inchisa cu niste geamuri
gasite pe strada iar de incalzit , se incalzesc cu o soba pe lemne .
Nu are sens sa va spun cum ma simt sa stiu ca exista oameni care traiesc in conditiile astea , ca atunci cand cineva le-a dus niste ajutoare stranse cu greu , sotul a cumparat o sticla de suc pentru cei care au venit , din ultimii 30 de lei pe care ii avea pentru restul lunii
.
Acum ma bazez pe voi , de fapt pe noi ca grup , ca veti vrea ca si mine sa vina Craciunul la familia aceasta , indiferent ca vor fi bani , materiale de constructii , haine , alimente , jucarii pentru un copil care se bucura cand are in mana o mistrie in loc sa se bucure de jocuri ca orice alt copil de 2 ani . Uitati-va la copiii vostri si imaginati-va ce simt parintii lui cand se vad neputinciosi sa ii ofere macar un pat si o camera in care sa doarma si sa viseze ca are o viata normala .
Incep si o lista cu cei care doresc sa mi se alature in acest demers si va multumesc anticipat ;
Nu este vreo suma minima , participati cu cat puteti , orice suma conteaza , chiar si 5 lei
- Mugurel : 200 ron , alimente , haine si jucarii
-