It is currently 01 Nov 2024, 09:34

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: 11 Aug 2007, 14:50 

Salutare la toti membrii,

De peste un an citesc acest forum (mai rar pt ca nu sunt de-al casei). Momentan sunt un proprietar de Peugeot 406 si casa mea e inca acolo...btw, foarte de treaba oamenii de acolo, daca aveti intrebari de peugeot va stau la dispozitie. Asa ca bine v-am gasit si pe voi!

Revenind, de mult timp ma macina ideea de a-mi vinde vaporul pentru a trece la o alfa147...Am doua intrebari, zic de pe acum ca am cautat despre aceste subiecte informatii, dar nu am gasit nimic asa ca daca cumva exista postate informatiile, rog moderatorii sa ma ierte:

1) Am promisa o Alfa 147 peste cateva zile. Luata din Belgia, motor 1.9 JTD. Problema mea e cu nr. de km...sa zicem prietenul care aduce aceasta masina zice ca ea are 112.000 km (an 2002), eu zic ca nu stiu...patit fiind cu 406 (era sa iau una de 300.000 km) si stiind cum sta treaba la un peugeot cu verificarea km., va intreb si pe voi: cum verific km la Alfa? Un tester obisinuit imi arata daca s-a umblat, imi recomandati reprezentanta sau o alta metoda?

Ca sa fie lucrurile clare, de ex. la peugeot ca sa verifici nr. de km trebuie sa mergi la reprezentanta (la tester cica nu ti-ar spune) si acolo nu iti poate spune cati km are masina: ci doar daca a fost umblat sau nu. Oricum, zic eu suficient avand in vedere ca nu mi-as lua o masina la care as sti ca s-ar fi umblat. Iar eu as dori ca viitoarea micuta (tremur cand ma gandesc la ea) sa nu fi fost birjalita sau manarita.

2) O alta problema la fel de grava este pretul. Avand in vedere ca acest tip care aduce ma cunoaste si toate cele, mi s-a spus pe fata: "masina costa 5100 acolo, drumul atat, eu vreau atat". Acum ii invit pe cei in cunostiinta de cauza sa imi spuna/confirme daca Alfa respectiva se poate sa fi fost numai atat in Belgia (mentionez ca m-am interesat pe cate situri am gasit cu masini din belgia si pretul e mai mare cu cel putin aprox. 1000 E). Ca dotari am inteles ca ar fi radio-cd, dublu climatronic, geamuri eletrice, vreo 8 airbag-uri, fara navigatie sau piele, asta e daca nu ma insel dotarea Progression,nu?...

Eu vreau mult sa ajung in 147, ajutati-ma sa incerc sa fiu cuore sportivo alaturi de voi si sa imi iau o broscuta buna, nu ceva aiurea! :oops:

Multumesc mult.

Post subject:
PostPosted: 11 Aug 2007, 15:03 

Salutare si bine ai venit.
In primul rand da-mi voei sa am niste indoieli referitoare la pret. Un jtd cu 110k Km din 2002 si dotarile alea (caer sunt bunicele chiar) sa coste doar 5100 EUR acolo.... :roll: prea ciudat, la banii astia nu stiu daca iei un 1.6 ECO :), dar un diesel :idea:
Referitor la Km, poate Alexmirica sa isi dea cu parerea, dar dupa mine, masina este suspect de ieftina sau tu l-ai apucat pe D-zeu de picioare :D. Ca este suspect de ieftina pt ca nu are km aia, sau pt ca a avut cien stie ce probleme/accident, asta nu pot sti, dar mie mi se pare f ieftina. Gandeste-te ca un 1.9 JTD din 2002, cu nr ala de Km, ajunge in tara la vanzare undeva intre 9500-10.500 poate, in functie de dotari si fara jante 17 sau alte chestii de ex...Deci..de la 5100 + drum/acte/numere (800 EUR sa zicem) + comision 500-1000 EUR (sau ma rog..depinde...si mai mult poate cateodata cand e loc :) ) + taxa de prima inmatriculare (undeva la 1600 EUR) => un pret cu cel putin 1000-1500 EUR mai mic decat pretul pietii, ceea ce este ciudat daca persoana care vrea sa te ajute nu este frate cu tine :D ....
Daca nu ai incredere in acea persoana (pt ca din cate vad nu prea ai...si bine faci in general), de ce nu ii propui sa mergeti impreuna? te mai costa un 500 EUR sa zicem, dar esti de fata la alegerea masinii. Asta dupa ce in prealabil vedeti impreuna masina pe net, nu ti-as sugera sa mergi neaparat unde spune el - poate are anumite deal-uri cu vanzatorul si ti-o furi si asa... Eu zic ca sunt variante destule ca sa iti iei masuri de precautie, dar parerea mea este ca banii pt un JTD bun, sunt de minim 9500 EUR cu totul...minim..
:?

Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC+03:00