Dupa multe cautari si incercari de a pune mana pe un Busso, am gasit in sfarsit o masina care sa indeaplineasca principalele dorinte, sa fie Busso si sa aiba km decenti. Daca planul original era un GTV, am renuntat la idee dupa ce micutul Twin Spark a devenit parte din familie iar o despartire pare imposibila. Aici a aparut acest 156, pe care il stiam inca de anul trecut cand a fost la vanzare, dar pana m-am hotarat eu atunci, s-a dat. De data asta n-am mai stat pe ganduri, cum a aparut la vanzare l-am si luat acasa in aceasi zi.
Masina o cam stiti, nu e mare lucru de povestit. Masina e intr-o stare tehnica destul de buna, sunt unele chichite de rezolvat, o distributie si poate un diferential si cam aia e. Ii trebuie jante de dimensiuni omenesti, astea sunt primele lucruri de schimbat, cele de 15” nu ii fac cinste masinii. Si o evacuare, probabil.
Ca prima impresie, sunt impresionat de acest Busso, chiar si in motorizarea aspirata cea mai mica. Imi amintesc cand citeam povesti pe forum, multi spuneau ca trage in orice treapta la orice viteza. Hai lasa-ma, nu cred. Se aude frumos, dar sa nu exageram. Surpriza mare cand am vazut cum pleaca la 30 din treapta 4 fara probleme, raspunde imediat. E foarte placut si usor sa o conduci chiar si in oras, cea ce e extrem de surprinzator.
Ca parti negative, as pune intai directia, dar incerc sa nu ma pronunt pana nu am jantele si anvelope potrivite, poate totusi e vaga din cauza jantelor mici si anvelopelor inguste. Nu prea ma omor dupa interior, cel de facelift e mult mai reusit, dar poate ma obisnuiesc. Ceasurile din bord albe insa ma deranjeaza mai mult decat credeam, sunt printre primele lucruri pe lista de schimbari. Pachetul TI al interiorului ma lasa rece si el, scaunele ofera un suport lateral decent fata de cele din GTV de exemplu, dar mi se par uratele si nu foarte comode. Ar fi si asta o idee, e prima mea Alfa cu interior negru si parca nu se pupa.
Planurile de viitor, dupa ce se rezolva micile chichite si ma asigur ca e totul in regula din punct de vedere mecanic, esta sa o duc in aventuri cum am fost si cu GTV-ul, cat mai departe si cat mai des, acum si cu spatiu de bagaje.
Nu am multe poze, din cauza jantelor pe 15” care ma streseaza enorm, astfel ca si pozele de mai jos le-am ales incat sa nu se vada