It is currently 02 Dec 2024, 01:23

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: motorul miroase a incins
PostPosted: 24 Feb 2016, 12:12 

Car: alfa 147
salut!! sunt nou pe aici si as vrea sa stiu de ce miroase a incins motorul meu de la alfa 147 1,6 benzina 105 cai

PostPosted: 24 Feb 2016, 20:21 

Car: MB E 250 CDI
Curge ulei pe undeva ?
In principiu pe la "capacul de la culbutori" curge si mai apoi se prelinge in zona serpisorilor de evacuare, apoi pe scutul termic (ori, in lipsa acestuia direct pe catalizator).
Ca observatie, atat tu cat si multi altii doriti sa primiti explicatii / solutii oferind aproape zero detalii in legatura cu problema. Pe viitor incearca sa fii mai cuprinzator, asa o simpla intrebare cum ca de ce miroase motorul a incins poate avea 1000 de raspunsuri, incepand cu ipoteza mea si mergand pana la posibilitatea sa fi prajit cineva oua pe el. :wink:

PostPosted: 24 Feb 2016, 20:55 

Car: alfa 147
da ai dreptate,ulei nu pare sa curga.m am uitat de mai multe ori,am schimbat motorul deoarece am spart baia de ulei si s a calat motorul,iar acesta merge ok,trage bine insa miroase a incins,consuma si ceva ulei,cam mult,dupa parerea mea,o sa verific sa vad dk pierde si de aia miroase sau dk il consuma,multumesc!!!

PostPosted: 22 Mar 2016, 09:45 

Car: Alfa 147 TS
Salut si mie imi miroase motorul a incins am o Alfa 147 TS de 105 cai, iti spun si cauza , cel putin care am observant-o eu , garnitura la capacul culbutori este dusa iar pe acolo este o pierdere de ulei care se prelinge pe motor , iar atunci cand acesta se inchinge face sa se arda acel ulei pe motor rezultand acel miros de motor incins,dar practic este uleiul care s-a ars pe motor, dupa ce o turezi bine si incingi motorul la o urcare mai abrupta , dupa ce acel ulei se arde va disparea si acel miros indifferent de cat soliciti motorul. Solutia schimba garnitura de la capacul culbutori eu asa am facut si am scapat de mirosul de tigaie incinsa inainte de a face oua ( este destul de periculos pentru ca se poate aprinde acel ulei pe timpul verii, eu o data am scos stingatorul crezand ca a luat foc , iesea pur si simplu fum de sub capota).

PostPosted: 11 Apr 2016, 17:48 

Mai da-i un " jet" la spalatorie din cand in cand :naughty:

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC+03:00