It is currently 24 Nov 2024, 02:33

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: 23 May 2011, 15:48 

Cheile originale nu mai functioneaza. Cheia de rezerva a functionat prost de cand am cumparat masina (decembrie 2007), in sensul ca puteam doar sa inchid cu ea. Cheia principala mergea ok dar numai de la distanta mica. De-a lungul timpului, cheile au inceput sa mearga din ce in ce mai prost, culminand cu power off complet, de 2-3 luni nu-mi mai merg deloc. Incui si descui cu cheia. Am schimbat baterii, le-am curatat de praf, suflat cu aer, curatat cu spray de contacte, degeaba.
Am cumparat de pe net un modul pentru inchidere centralizata, universal cica, cu 2 telecomenzi mignone, de dimensiuni reduse. Nu ma deranjeaza un breloc in plus la cheie, daca face magia de a inchide/deschide usile/hayonul de la distanta.
Intrebarea mea este, unde anume vine montat acest modul pentru inchidere centralizata? La 147, responsabil pentru inchiderea centralizata este body computer? Este greu de montat acest modul? A mai facut cineva operatiunea asta? Multumesc anticipat.

PostPosted: 23 May 2011, 17:11 

Se poate monta. Am montat asa ceva pe un Fiat Stilo si totul a durat ~1 ora. Acum....
In general asemenea module vin cu 3 functii: 1.inchidere, 2.deschidere 3.deschidere portbagaj. Pentru fiecare din cele 3 functii modulul stie sa sa actioneze un releu si exista un buton specific pe telecomanda cu care vine. Nu mai stiu daca butonul de pe bord de blocare a usilor, are si rolul de deblocare. Daca el lucreaza si ca deblocare, atunci singurul lucru pe care il ai de facut e sa te legi pe acesta cu ambele relee (inchidere/deschidere) din modulul nou si cu releul de portbagaj te legi la butonul similar de pe bord.
Daca butonul de pe bord (cel cu cheita) nu are decat functie de inchidere, atunci la el se va lega doar releul de inchidere de pe modulul nou. Pentru deschidere se va apela la contactul de stare (inchis/deschis) din interiorul portierei stanga-fata. Acesta este legat prin intermediul cuplei de portiera direct la body computer. M-am uitat in elearn si nu prea mi-am dat seama care din fire e cel care te poate ajuta, dar cu un ohmmetru si putina rabdare se poate determina care e combinatia corecta pentru a deschide portiera, in principiu trebuie pus un contact la o masa si aia e comanda de deschidere. Te pot ajuta sa identifici firul corect dar am nevoie de mai multe date despre masina ta pentru a le corobora cu schema corecta din ELEARN.

LE: functie de tipul de modul pe care ai ales sa il cumperi, acesta va influenta sau nu modulul responsabil cu actionarea geamurilor si daca ai alarma, aceasta ar putea si ea fi afectat (unele dintre aceste module au timpii de actionare ai releelor reglabili altele nu.)Acest lucru e important pentru ca un contact prea lung va determina ca atunci cand deschizi portiera sa se deschida si geamul, lucru pe care vrei sa il eviti, presupun.

PostPosted: 23 May 2011, 21:29 

Butonul de pe consola care blocheaza usile, le si deblocheaza. Iar butonul de pe consola care deschide hayonul doar atata face, deschide. Am desfacut modulul respectiv cand am lucrat la butonul de avarie, care nu mai facea contact de nici o culoare. Deci, teoretic, trebuie doar sa identific firele care merg la butonul de inchidere/deschidere usi si la butonul care deschide hayonul. Am eLearn, bag acum un ochi.

P.S. nu am eLearn, am ePer :( (beton, ePer nu vrea sa mearga pe windows 7)

Masina mea este o AR 147, 1.6TS, 88kW, 120CP, 2001.

PostPosted: 23 May 2011, 22:28 

ai PM

PostPosted: 31 May 2011, 08:31 

Salut,

Ai reusit sa montezi?
am si eu aceeasi problema la 147 si satul de folosit cheia direct cautam solutii.

De unde ai cumparat sitemul si cine la instalat?
Multumesc !

PostPosted: 31 May 2011, 09:18 

Chiar asa... Nu ai mai dat nici un semn. Vrem detalii si eventual poze, pentru inceput cu tipul de kit spre care te-ai orientat! :lol:

PostPosted: 31 May 2011, 13:00 

E montată pe mașină incă de vinerea trecută. Functionează toate 3 butoanele, inchidere / deschidere usi, respectiv deschidere hayon. Poze din timpul instalarii nu am, montajul s-a facut la un service aici in Sebes, ocazie cu care am schimbat și balamaua la ușă și bara față. Toată șandramaua a fost montată sub bord unde se află panoul de siguranțe cu excepția unui led care a fost tras langă stâlpul de la ușă, in partea stangă, unde se întâlnește bordul cu parbrizul.

Image

PostPosted: 05 Oct 2012, 18:26 

Car: 147
Salut am si eu aceasi problema doar ca eu mi-am luat o alarma in mare parte e aceasi lucru.Am schema de montaj a alarme toate firele care si cum vine.Dar nu reusesc sa gasesc inchiderea centralizata.Am conectat doar firele de curent si atat.Am ajuns la capatul meseriei :lol:

PostPosted: 13 Nov 2015, 14:21 

Car: Alfa 147 1.6 TS
Salut.Am si eu aceeasi problema cu inchiderea centralizata si am si luat un modul universal cu doua telecomenzi....problema e ca nu reusesc sa gasesc firele din bord la care trebue sa ma leg...ma poate ajuta cineva care a mai facut chestia asta?multumesc.

Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC+03:00