It is currently 31 Jan 2025, 01:11

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: 28 Jun 2007, 22:02 

Exact asa cum se afirma in publicatia Automotive news walter da silva a luat conducerea centrului de design wv.
De' Silva a promis ca va crea un look complet nou pentru VW, incepand cu noile modele ce vor aparea in cel mult 18 luni. Conform publicatiei Automotive News, da' Silva a subliniat trei obiective principale:

- crearea unei design personalizat pentru fiecare marca a grupului VW
- crearea unui look unic pentru Golf
- simplificarea design-ului.

De' Silva a reluat dezvoltarea design-ului pentru viitoarea generatie Golf, ce ajunsese aproape de final intr-o forma nesatisfacatoare.

Designer-ul a criticat intr-un mod deschis decizia VW de a copia masca frontala "single-frame grille" de la Audi, intrucat aceasta reprezinta un element grafic specific modelelor din Ingolstadt, iar VW trebuie sa fie diferit, cu o personalitate si o fata proprie.
Eu unul parca vad viitorul golf avand sistemul de deschidere la usa din spate la fel ca la seat si alfa,triple lungi gen alfa.Chiar suint curios ce vor avea in comun aceste doua marci fiindca ceva tot va fi. :roll:

Trecut: Dacia 1310 Nissan Sylvia(1987)1,8 turbo Ford Scorpio 2,9 i(1988) Ford Mondeo(2001) Alfa Romeo 156(2003) VW Golf 2(1985) Opel Vectra 1.9(2007) Ford Siera 2.0(1987)RWD, Nissan Pathfinder 2.5, Citroen C4 Cactus 2017,Mazda 5, Peugeot 807, Mercedes-Benz A classe, Toyota Celica
Alfa Romeo 159,2.4 mjtd

Post subject:
PostPosted: 30 Jun 2007, 14:33 

Corect dar da silva da desena doar pentru wv asa ca tot mai multe masini vor incepe sa semene cu frumoasele noastre :evil:

Trecut: Dacia 1310 Nissan Sylvia(1987)1,8 turbo Ford Scorpio 2,9 i(1988) Ford Mondeo(2001) Alfa Romeo 156(2003) VW Golf 2(1985) Opel Vectra 1.9(2007) Ford Siera 2.0(1987)RWD, Nissan Pathfinder 2.5, Citroen C4 Cactus 2017,Mazda 5, Peugeot 807, Mercedes-Benz A classe, Toyota Celica
Alfa Romeo 159,2.4 mjtd

Post subject:
PostPosted: 30 Jun 2007, 15:15 

Da, asa cum A5 seamana cu Alfa, nu ?

Post subject:
PostPosted: 16 Jul 2007, 01:01 

HOT Quote:
Corect dar da silva da desena doar pentru wv asa ca tot mai multe masini vor incepe sa semene cu frumoasele noastre :evil:
Nici o sansa, VW e condus de Porsche si, cu tot respectul pentru masinile lor, ei sunt foarte conservatori. Schimbari vor fi dar nu radicale. Oricum la design mai prost ca ei doar Fordul mai statea, dar cu noul Mondeo au mai spalat din rusinea de design numit Focus. VW cauta designer de multisor, l-au vanat inclusiv pe designerul sef de la Mercedes.

Post subject:
PostPosted: 16 Jul 2007, 01:11 

Nu e chiar condus de Porsche, chiar daca nu pot face o miscare(majora) fara aproabrea celor de la Prosche, fii sigur ca nu mai vorbim de nici un conservatorism, pentru ca in design pina si Porsche s-au mai dat pe brazda.
Oricum, a fi conservator e un lucru bun in zua de azi, cind majoritatea marcilor isi pierd identitatea si personalitatea.

Oricum, referitor la noile modele desenate de Da Silva, sunt chiar foarte bine realizate. ma refer la A5/S5, R8, TT(asta mi se pare gay, dar fata de TT-ul vechi e un pas inainte). Chiar si pe facelift-ul A4 se vad influentele Da Silva, iar pe RS4 se vede clar mina lui, are o agresivitate stilata, ce aduce aminte de 156.

Post subject:
PostPosted: 16 Jul 2007, 08:57 

Alexandrus Quote:
pentru ca in design pina si Porsche s-au mai dat pe brazda.
Mie-mi place Porsche, dar in materie de design fac ce stiu ei mai bine: variatiuni pe aceiasi tema. De fapt cam asta face si Audi in acest moment si poate DaSilva ii va scoate din capcana asta. Daca punem toate A-urile unul langa altul vom vedea ca sunt cam la fel numai ca difera dimensiunile. Cat despre TT mie-mi pare a fi un Focus alimentat cu steroizi.

Post subject:
PostPosted: 16 Jul 2007, 17:30 

Ti se pare, Focus n-are nici o treaba cu TT.
Cit despre A-uri, no way, faptul ca au grila unificata gen Auto Union nu le face la fel. De exemplu A3 e cel mult banal, A4 e OK, A5 e chiar nice, A6 e OK, A8 e iarasi nice.
Si mie imi place Porsche, insa nu sunt variatiuni pe aceeasi tema, se numeste imagine de marca, trasaturi distinctive, cum vrei tu, dar nu variatiuni pe aceeasi tema. Daca nu ar fi asa, ar ajunge sa semene cu japonezariile, cum au facut BMW.

Post subject:
PostPosted: 16 Jul 2007, 19:49 

Quote:
VW NU e condus de Porsche Wink

marca propriu-zisa porsche a fost "preluata" de vag in schimbul unor actiuni si drept de decizie in cadrul concernului - familia porsche actuala (niste umbre jalnice ale lui Ferdinand Porsche) are rol mai ales de imagine si pe partea imobiliara/dealership european a VAG

si da, Porsche e singurul care arata bine din VAG - dar vb lu' alexandrus - DOAR pentru ca pastreaza imaginea de marca - 356 si 911
cum se detaseaza ies nenorociri gen tuaregi cu alte caroserii - cayenne... Evil or Very Mad
Exact! Si pentru Alexandrus, A4 nou e doar A4 vechi cu stopurile, si fata modificata. In interior sint identice. Iar noul A6 e ca si vechiul A6, o amestecatura intre A4 si A8, doar ca de data asta ceva mai reusita. Totusi, trebuie sa fiu cinstit si sa recunosc ca actuala gama Audi imi place. Mai putin TT si asta datorita unor antipatii fata de proprietari de TT de la mine din oras.

Post subject:
PostPosted: 16 Jul 2007, 21:34 

Multumesc, stiu si eu ce e ala un facelift. Numai ca acel facelift a adus ceva mici modificari si la interior. Plus ca personal, A4 vechi, adica ala fara facelift, desi comun, e OK ca design.
Noul A6 e mult peste vechiul A6, iar cind va primi si facelift probabil va fi si mai reusit.
Sincer sa fiu, in afara de TT si A3, adica alea cu platforma de Golf, imi place(cit de cit) toata gama Audi, se prezinta destul de bine comparativ cu restul producatorior din gama Premium.

Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC+03:00