It is currently 10 Feb 2025, 18:42

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Alfa 156 selespeed
PostPosted: 09 Jun 2015, 18:42 

Car: bmw e90
Fratilor am mare nevoie de ajutorul vostru... m-am indragostit de alfa 156 2003 formula Rossa , Este dotata cu motor 2.0 JTS si cutie selespeed ...toti vorbesc ca sunt masini de kk.. dar o ador
a mai avut cineva asa cva ? imi puteti da cva sfaturi?
ce parere aveti de selespeed?

Post subject: Re: Alfa 156 selespeed
PostPosted: 11 Jun 2015, 16:17 

Car: Alfa Romeo GT
Referitor la motor doar, eu daca ar fi sa fac din nou alegerea de GT, mi-as lua motorul de 1.8 benzina. 2.0 JTS este un motor pretentios as putea spune (haleste ulei, depuneri pe valvele de admisie, consum ridicat de carburant), iar performantele lui nu sunt atat de stralucite, mai ales daca nu a fost intretinut corespunzator. Dar cand incepe sa te manance, trebuie sa te scarpini.

PostPosted: 13 Jun 2015, 23:46 

Car: Alfa 156 SilySpeed
Problema la JTS este in primul rand cu utilizatorii care n-au inteles ca masina chiar consuma ulei(mai mult decat TS). Din acest motiv te poti alege cu un motor manarit(am trecut prin asta) axe cu came tocite(cand zic tocite asta inseamna ca la cilindrul nr.2 erau rotunde). Pe de alta parte daca cel de sus este cu tine si nimeresti un motor bun, o sa ai un motor mai rafinat decat TS clasic. Insa colegul are dreptate la un moment dat te vei lovii de problema depunerii pe valve(problema existenta la 90% din masinile cu injectie directa) care inseamna:chiulasa jos curatata etc. iar dupa 30k o cam iei de la capat. Din cate am citit la un moment dat au schimbat softul de ECU si partea cu puterea s-a rezolvat(hai sa zicem ca primele modele de JTS nu sunt nici pe aproape de cei 160CP). La cutie singura chestie pe care pot sa ti-o sugerez este sa gasesti pe cineva care chiar stie ce face. In momentul de fata am 3 Selespeed-uri luate pe bani de nimic exact din cauza cutiei. Si toate functioneaza ok fara investitii majore. :tongue:

PostPosted: 13 Jun 2015, 23:50 

Car: Alfa 156 SilySpeed
Aaaaa si era sa uit, daca te gandesti vreodata la sistem de GPL pregateste-te sa scoti undeva la 5800-6500Ron :censored:

Post subject: Alfa 156 selespeed
PostPosted: 14 Jun 2015, 21:43 

Car: Stelvio 2.0 280HP
Eu detin un 147 selespeed si pot sa spun ca este punctul slab al masinii. Dar in acelasi timp este si un punct forte - distractie garantata cand o calci si isi face treaba cum trebuie. Eu am ceva probleme care nu pot sa spun ca sunt grave pentru ca am identificat sursa si stiu ce sa i fac. Dar fiind vorba de o masina mai veche mergi pe manuala!

Ex: Alfa Romeo 159 2.4 200HP+ Q-Tronic
Ex: Alfa Romeo 147 2.0 150HP Selespeed

PostPosted: 15 Jun 2015, 18:54 

Car: bmw e90
SEB Quote:
Eu detin un 147 selespeed si pot sa spun ca este punctul slab al masinii. Dar in acelasi timp este si un punct forte - distractie garantata cand o calci si isi face treaba cum trebuie. Eu am ceva probleme care nu pot sa spun ca sunt grave pentru ca am identificat sursa si stiu ce sa i fac. Dar fiind vorba de o masina mai veche mergi pe manuala!
Fratilor masina are 132 mii km reali poate avea prob cu cutia

PostPosted: 15 Jun 2015, 20:59 

Car: Stelvio 2.0 280HP
este clar mergi si cumpara masina!

Ex: Alfa Romeo 159 2.4 200HP+ Q-Tronic
Ex: Alfa Romeo 147 2.0 150HP Selespeed

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+03:00