Fiind interesat de montarea unui filtru de aer.. altul decat cel din fabrica, am tot cautat pe net si am ajuns la un pct maxim de documentare...
Am citit pe diferite forumuri cu si despre alfa... multe pareri.. toate in contradictoriu.... acum va intreb si pe voi.. sa vad ce ma sfatuiti...
Variantele gasite pe net sunt :
filtre placa sport care se monteaza in cutia originala... efect zero garantat bani risipiti
filtru de aer cda in cutie de carbon cu un pret prea mare pt un rezultat prea mic -
http://www.bmcairfilters.com/VisModel.asp
filtru de aer cu kit K&n 57i pret 157 euro, pt montarea sa trebuie demontata cutia originala a filtrului, loc in care se va pune filtru conic K&N.
filtru de aer OMP - biconic sau bicilindric montarea sa se va face pe tubul original de aspiratie -diametru 70mm- iar pozitia sa va fi deasupra galeriei, intre motor si radiator.
filtru de aer cu kit, de la Novitec -149 euro comanda pe alfisti.net - aceeasi pozitie ca la OMP
Alegerea mea, pana in momentul de fata ramane pt OMP Bicilindric pretul este de 65euro... si implica cele mai putine modificari....
Acum am sa postez si cateva poze cu diferitele modele... rog pe cei care stiu.. sa mai posteze si alte variante... consider ca daca tot dai un ban sa stii pt ce... si atunci e bine de valutat care este cea mai buna varianta....
Multumesc!
Uitasem. mai exista pt cei ce vor s apastreze cutia originala cu filtru placa in cutie, posibilitatea ilocuirii tubului de admisie aer original cu cel de la 147 gta. Unii au zis ca se simte o oarecare modificare...