It is currently 10 Feb 2025, 18:22

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: 05 Mar 2015, 00:55 

Car: Alfa Romeo 156 SW
Salut, sunt interesat daca este cineva dornic sa ajute un pasionat cu niste cale pentru maxim o ora cat aranjez cureaua.

In iarna am aflat ca au murit cuzinetii dupa ce motorul a inceput sa tacane. Am inceput cu niste probleme legate de electrica si am zis sa scot si bujiile la final ca sa aflu starea lor, insa cand am scos bobinele prima bujie era inecata in ulei, probabil asta a fost si moartea cuzinetilor. Din lipsa de bani am decis sa lucrez eu la ea avand si ceva experienta, mai mult in domeniul moto. In final am ales sa dau motorul jos, curatat si verificat absolut tot ce se poate. Am exclus problema lipsei de presiune ulei dupa ce am verificat pompa conform elearn si totul a fost in regula, desi la prima vedere presiunea de ulei pare sa fi fost motivul pentru care s.au dus cuzinetii. In urma incidentului: vibrochen rectificat la cota 2 palier si cota 1 biela, ambreiaj nou si semeringuri noi, restul motorului fiind nevatamat, mai ales ca fix cu un an inainte am schimbat axe, culbutori, distributie, segmentare motor si chiuloasa complet.

Am scris toata povestea in caz ca cineva se mai confrunta cu ceva asemanator. Cale gasisem pe un site la reducere si in seara cand am ajuns de la atelier stocul era epuizat si nu am mai gasit la un pret rezonabil nicaieri. Cum banii sunt o problema, sper ca poate cineva ma va ajuta.

Multumesc!

PostPosted: 06 Mar 2015, 17:57 

Car: Alfa Romeo 159 2.0
Mergi la un magazin de piese auto sau mai bine la cei de la Autonet, ei au serviciul de inchiriat scule, costa 50 de lei pe zi....eu de la ei am inchiriat trusa pentru distributie la Alfa!
Sau o alta varianta ia legatura cu Sorin http://alfaclub.ro/forum/memberlist.php ... ile&u=1215 si cu siguranta te ajuta el!

PostPosted: 31 Mar 2015, 01:15 

Car: Alfa Romeo 156 SW
Multumesc pentru raspuns, nu am mai intrat sa postez, dar am rezolvat problema. Am gasit in final un binevoitor care m-a ajutat cu calele.

Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC+03:00